Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice maturantski izlet

maturantski izlet

kaj predlagate za maturantski izlet…kam,kera angencija….

Tvoja soimenjakinja (moja hči) je šla v Turčijo in bila zadovoljna s programom (Kapadokija, Pamukale, Olympos), nikakor pa ne z agencijo (Oskar)

Mi smo šli v Grčijo- na Ios z Mondialom. Lep otok, lepe plaže in veliko mladih, predvsem maturantov. Je tak bolj žurerski otok no. Žurka je bla full.

Ogledali pa smo si še Atene, Mikene, Korintski prekop, Epidavrus in enodnevni izlet na Santorini.

Lahko izberete kakšno od klasičnih maturantskih destinacij; Krf, Lloret de mar, Bolgarija … ali pa se odločite za nekaj drugačnega, bolj vašega.
Mi smo vsekakor iskali kakšno drugačno ponudbo, Tunizija, Turčija (mislim, da so nam je Oskar dal program, po katerem je potovala tvoja hči, MarkoP), toda, ker smo bili že malce pozni, smo pri agenciji Palma vzeli Lloret de mar. Ko smo prišli domov, smo ugotovili, da destinacija niti ni bila pomembna, važni smo bili mi, naša dobra volja in želja po doživljanju lepih trenutkov. Ker smo vse to imeli in ker smo šli zelo pozitivno naravnani na pot, smo se še bolj veseli in polni energije vrnili. Toda prav tako bi bilo, če bi šli na Šmarno goro, zato ne skrbite, bodite veseli, prepustite se toku.

Edino glede izbire agencije še nekaj besed. Letos sem pa za novo leto prvič potoval z agencijo CMT – Collegium Mondial Turizem in sicer na Slovaško. Kar lahko povem je, da te agencije ne izberem nikoli več. Vodička je bila popolnoma pod nivojem. Vodenja sploh ni bilo. Večinoma nismo dobili osnovnih informacij recimo o tem, kdaj je odhod avtobusa. Ko smo na *ogled* vinske kleti (pod pojmom ogled si jaz razlagam, da bomo kaj videli, ne pa, da nas bodo posedli na gasilske klopi v kleti stanovanjske hiše, nam v en in isti kozarec nalili pet različnih vin, ter razlagali, da moramo hitro popiti, ker pride nova skupina) prišli deset minut prezgodaj in smo morali čakati v tesnem prostoru, si je vodička, namesto predstavitve kraja prižgala cigareto in v nas puhala svoj smrdeči dim. Na tistih nekaj zabavah, na katere sem šel, so bili najbolj pijani prav vodiči. Kaj bi bilo, v primeru, če bi se komu od potnikov kaj zgodilo, ne vem. Saj smo bili tam nekateri, ki nam ni bilo do tega, da bi se opijali na mrtvo, toda, ko smo ugotovili, kakšne te “super zabave,” so, smo si poiskali svojo zabavo. In ko smo tako nekega dne namesto, da bi bili na “super zabavi” sedeli v nekem majhnem lokalčku in debatirali z domačini, smo izvedeli, da je klub, v katerem smo imeli tisti dan organizirano zabavo zaradi starosti in neustreznosti zgradbe že eno leto zaprt.
Cene izletov so bile različne, določala jih je vodička na podlagi tega, kako si ji bil simpatičen in kolikokrat si jo peljal na pijačo. Glede cene celotnega aranžmaja pa takole: lahko ti ponudiš nekomu neko super ugodno stvar, ker mu pravzaprav ničesar ne nudiš. Za hotel s tremi zvezdicami je človeku popolnoma logično, da bo imel dnevno sveže brisače, postlane postelje, vsaj osnovne stvari. Sobarice smo malodane na kolenih prosili, naj nam vsaj brisače zamenjajo (za to smo bili menda posebej dogovorjeni ob rezervaciji, da te storitve ne bomo imeli, ker želimo čimcenejšo nastanitev, smo izvedeli od sobarice). Škoda denarja, vsekakor.

Za Oskarja bi te pa vprašal, MarkoP, če lahko malce opišeš, kaj je hči rekla, da ji ni bilo všeč. Z njim sem šel v Turčijo in v Egipt in bil sem zelo zadovoljen in zagotovo bom še potoval z njim. Letos sem želel iti na Bližnjevzhodni trojček, pa so žal razmere take, da bo ta pot nekaj časa počivala. Oskarja zelo priporočam.

ja to z mondialom sm tud jst nek slišala da so vodiči mal čudni….da nč ne skrbijo za varnost pa tko…kaj pravte za španijo?….mi bi šli to kot skupina (razred)…sicer mamo zelo različna mnenja…nekateri bi si radi ogledali kake znamenitosti nekatirim gre pa samo za popivanje…

– izmišljeno doplačevanje (in cash, v EUR, že pred odhodom na Brniku) za “gorivo” – nezakonito – preverjeno pri Zvezi potrošnikov
– pa je bilo rečeno, da če se ne strinjaš, pa ti ni treba odpotovati
– nastanitev so vodiči izbirali šele ko so prišli do cilja – dijaki so spali v več različnih hostlih
– večerne prireditve (ala turški narodni plesi) za ceno, kot bi jo plačal za milansko Scalo
– s prevozi tako kot s prenočišči – kot so se vodiči na mestu samem zmenili (kombi, avtobus ali “avtobus”)
– obvezno!!!! doplačilo za napitnino (HALOOOOOOO)
– opevane hišice na drevesih v Olympusu so se spremenile v prenatrpane bungalove na tleh

mimo tega, čisto moje osebno mnenje – tako kot vi potujete z Oskarjem, potujem jaz sam vsaj zadnjih 13-14 let – pa mi ni treba nikomur ničesar plačati ali doplačevati

je pa vse stvar osebne odločitve – pač nekaterim paše, da za njih “skrbijo” drugi in so zato pripravljeni tudi plačati

Jaz sem že velikokrat potovala z Oskarjem, pa še nikoli nismo doplačevali za gorivo. Za dodatne večere že v katalogu oz. programu piše, koliko je doplačilo. Za ostale vstopnine in napitnine se res plača vodniku. Olympos bom pa v kratkem preizkusila. Da ne pretiravaš malo?

s čim naj bi pretiraval?

kar se tiče maturanca, sem napisal zgolj dejstva, kar se pa tiče ostalega, sem pa tudi rekel, da je vse stvar osebne odločitve

če si zadovoljna s storitvijo in se ti cena za to zdi primerna – ok – pač spet le in zgolj tvoja odločitev

mi je pa povsem mimo praksa (očitno kar vseh, ali pa po razbranem iz brošur, vsaj velike večine) SLO agencij, ki zahtevajo OBVEZNO doplačilo napitnine za lokalne vodiče
zame to pomeni zgolj, da jih prav te agencije ne plačujejo pošteno, tako da potrebujejo še “dodatek”

še več – denar menda pobira (in cash) agencija (preko svojega vodiča) in nikoli se ne ve koliko tega denarja gre kam

je že kdo od vas, ki potujete z agencijami kdaj dobil potrdilo (blagajniški prejemek, račun) za ta denar?
me res zanima ta sivo črna ekonomija – sploh ker to niso zanemarljivo majhni zneski

Res je, še nikoli nisem dobila potrdila za denar, ki sem ga izročila vodniku pred pričetkom potovanja. Se pa tudi nikoli nisem pretirano ukvarjala s tem, zakaj tako delajo. Te stvari imajo vsepovsod objavljene in menim, da bi se kdaj tudi kakšen inšpektor ukvarjal s tem, če bi bilo tako zelo nezakonito. Vem pa tudi, da se s tem denarjem ne plačuje samo napitnin, ampak tudi razne vstopnine, kakšen čaj, ki ga popijemo ob poti, kakšen obrok za začetku poti, dokler se ne znajdemo in si sami poiščemo kar nam ustreza. Sicer so pa drugi malo bolj poklicani, da razložijo, kaj naredijo s tem denarjem, upam, da se bo kdo oglasil.

Hvala za to informacijo o gorivu Marko P, sama drugače nikoli ne potujem z agencijami, razen včasih, če gre striktno za kakšen teden lastminute variante (dopust, ne potovanje). Tako sva šle lani s kolegico v Tunizijo z Iliriko in sva ravno tako morale plačati za gorivo..pa mi ni bilo ravno jasno zakaj je to potrebno…

Kar se pa tiče Oskarja, sem že od večih ljudi slišala, da je z njimi zelo uredu, sploh Bližnji vzhod, samo pomoje se oni tam bolj koncentrirajo na takšna potovanja, za organizacijo maturantskih izletov se verjetno malo manj trudijo… To o doplačevanju za napitnine pa se mi zdi totalna bedarija, raje dam nekomu denar (napitnino) direktno v roke, vsakemu toliko kot si je po mojem mnenju zasluži, kot pa da bi dala denar vodiču, ki potem ne veš čisto dobro kam gre….še en razlog več, zakaj je bolje potovati sam :)) Vsak po svoje,

Kim, kot je rekel jake, v končni fazi niti ni važno kje si, samo da se vi razumete in se boste meli super, samo ne se skregat že zdej na začetku glede tega kam bi šli…Če ne bo šlo drugače pač povabite v šolo predstavnike od parih agencij pa vam bodo predstavli svoje programe pa se boste mogoče lažje odločili. Sama pa bi se verjetno odločila za kak grški otok,

lp, katja

a je biu že kdo na zakintosu?

mi gremo na ios…upam da bo ured…;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close