Najdi forum

z avtom v Iran

Zivjo!
S fantom bi rada z avtom obiskala Iran. Zanima naju, če je imel že kdo s tem izkušnje. Ali svetujete, da vizo za Iran naredima že doma, ali se jo brez problema dobi v Ankari?
Kako je z varnostjo avta in stanjem cest v Iranu? Je možno prespati tudi v šotoru-ni panike glede kraj?
Časa imava 3 tedne, mislim da bi videla kar nekaj.
Mogoče kakšen nasvet in namig?
Hvala!!!

Morda želita LP Istanbul to Kathmandu.

Pokličita me.

LP!

Š3tof

Ne bom posodil LP, lahko pa pomagam s kakšno info – lani sem bil namreč (drugič) v Iranu s svojim avtom.

– sam sem vizo urejal na Dunaju, ker sem o Ankari slišal zelo nasprotujoče si informacije (od 10 minut do enega tedna čakanja)

– pred potjo potrebuješ carnet de passage (dobiš na AMZS)

– cene bencina so v TR astronomske, v Iranu pa smešne (lanski podatki-> 360:16sit za 1l)

– dokler ne bodo Američani začeli izvažali demokracijo, je Iran izredno varna dežela

– velika večina cest je asfaltnih, med velikimi mesti je avtocesta v dobrem stanju
problem je z “odmaknjenimi” cestami (npr. Kurdistan), kjer so luknje (velikosti 2x1x0,5m) povsem običajne
problem je tudi promet (dokler se ga vsaj približno ne privadiš) – pravilo močnejšega…v krožiščih pa imajo desni prednost….

– šotorjenja (razen nomadskega) NI; saj ne bi bil problem zaradi kraj, ampak…. saj bosta videla kakšna je pokrajina in kultura (običaji)

– razdalje so ogromne in za 3 tedne je realno pričakovati, da bi tam nekje v Isfahanu (mogoče Shirazu) obrnila — odvisno pač od hitrosti avta 🙂 in potovalnih navad

do Tehrana grem z vama 🙂

Živjo.

Pred kratkim sem povpraševal za vizo na Dunaju.
Čakalna doba med 4 – 6 tednov, zato sem se potem odločil za pot v Maroko.
Verjetno se da pospešiti postopek osebno na ambasadi, kolega je namreč podoben odgovor dobil za vizo za Kirgystan, pa jo je potem dobil v istem dnevu.

Podrobnejši podatki za pridobitev vize:

BOTSCHAFT DER ISLAMISCHEN REPUBLIK IRAN
JAURESGASSE 9
A-1030 WIEN
Austria
Tel.: 0043 1 7122650 in 7122657
Faks: 0043 1 7104363
Uradne ure: vsak delavnik od ponedeljka do petka, od 8.30 do 13h

Zahtevana dokumentacija
1x obrazec (lahko se fotokopira)
1x fotografija
potni list,podpisan,veljaven še najmanj šest mesecev po že končanem potovanju in vsaj ena prazna stran
obvezna referenčna številka

Lp

Viro

Hej. Lani jeseni sem bila v Iranu. Ker Irana nisem sprva načrtovala in sem se odločila za obisk te države šele v Turčiji, sem si vizo uredila brez problema na V Turčije, v Erzurumu. Je pa smešno, ker različni narodi imajo različne cene viz… Barantati se pa pri vizi tudi ni kaj prida dalo.
Lp

Jaz sem, sicer pred 5 leti, dobil vizo v cca 48 urah. Možno, da sem imel srečo.

Drugače pa srečno pot, pozdravi mi Iran

lp

bv

Pred 8 leti je pa Slovenci sploh nismo potrebovali :)))))))))

Ojla,

a nam zaupaš s kakšnim avtom si potoval v Iran oz. kaj za eno potovalno sredstvo priporočaš…

Ali si šel smer Beograd, Niš, Sofija, Istanbul? Koliko cca so te prišli stroški bencina,cestnin in vsi ostali do in od Iranske meje iz Slo?

lp

prvič – Chrysler Voyager
drugič – Lada Niva :)))

SLO
bencin (B) 8600sit
cestnina (C) 420sit
c 240sit
b 4700sit
c 5hrk
c 93hrk
b 255hrk
c 480csd
b 1800csd
c 1060csd
b 2000csd
krneki 4eur (Bolgarija pač)
c 4eur
b 50bgn
dezinfekcija 4eur
c 5eur
b 73(milijonov) trl
c 4,5trl
b 80trl
c 2trl
b 65trl
b: 69+55+75+50+23+14+23+20+30+22+26+17+20+24(milijonov) trl
IRAN

(LJ-ZG-BG-Sofija-Istanbul-Ankara-Kapadokija-Nemrut-Van)

priporočam Toyoto Landcruiser 3,0 s klimo in zlato Visa kartico – do iranske meje bo odlična kombinacija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close