Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Casablanca – Maroko – hotel Suisse

Casablanca – Maroko – hotel Suisse

Pozdravljeni!

Oktobra imava s fantom namen iti v Maroko, točneje v Casablanco. Zanima me, če je že kdo bil in kakšne izkušnje ima z državo in mestom. Še bolj bi me pa veselile informacije o hotelu SUISSE (lokacija, plaža, čistoča, hrana, osebje…)
Hvala vsem.

LP

V Maroku sem bil v aprilu. Za plaže vama ne morem povedati, ker nisem tip, ki bi hodil po plažah. Od vseh mest, ki sem jih obiskal v Maroku mi je bila Casablanca še najmanj všeč, edina stvar vredna ogleda se mi je zdela mošeja( ogledi ob 9, 10, 11, 14, vstopnina je precej draga 100dh, 50dh s študentsko izkaznico, drugače so vstopnine od 10 do 20dh). No to je sicer moje mnenje, ampak vseeno bi vama raje priporočil Marakech ali Fes če se mislita zadrževati samo v enem kraju.
Ljudje so prijazni , država je varna in z javnimi prevoznimi sredstvi je lahko potovati naokrog.
Če te še kaj zanima kar vprašaj, drugače sem pa že nekaj stvari napisal tukaj :
http://travel.over.net/forum/read.php?f=2&i=15110&t=14792#reply_15110

lp damjan

Hvala za odgovor in za povezavo. Maroko sva izbrala ravno zaradi varnosti. Tudi midva sicer nisva tipa za poležavanje, a vseeno ga nekaj mora bit. Upam, da se bo dalo namočit v morju.

Namen imava obiskati tudi Marakeš, Rabat in še kakšen drug zanimiv kraj. Kaj pripiročaš?

Zanima me tudi zakaj ti ni bila všeč Casablanca, kaj te je zmotilo?

Hvala in LP.

ŽIVJO, MIDVA S FANTOM GREV KONEC SEPT. V MAROKO IN ME ZANIMA KOLIKO IN KJE STE REZERVIRALI LETALSKE KARTE. KER SO SICER KAR DRAGE
LP, ZA ODGOVOR SE ZAHVALJUJEM

Midva greva preko agencije, drugače pa imajo polete v Casablanco iz Benetk in jih lahko rezerviraš on-line na njihovi spletni strani.

Casablanca sama razen mošeje Hasan2 in kolonialne arhitekture ne nudi ničesar, kar bi bilo vredno ogleda in je tudi precej onesnaženo. To je kot sem že dejal moj vtis, zato se tudi kaj več kot en dan nisem zadrževal tam. Definitivno obvezna sta Marakech in Fes. Priporočam vama soteski rek Dades in Todre, če vaju zanimajo rimski ostanki mesto Volubilis, puščavo, ob morju Essauera katerega stari del mesta bi lahko primerjal z našim Piranom, je pa precej vetrovno, vendar je spet vse odvisno od časa, ki ga imata na razpolago.
lp

hvala za odgovor, najcenejšo karto za v Maroko sva našla prav na beneškem letališču Marko Polo.
Sem mislila, da kdo ima še kakšno skrito možnost.

Ja, če sta gurmana obiščita mesto Essaouira jedla bosta po izbiri in sveže pripravljene dobrite iz morja, pa cena je zelo ugodna.

Lp,
Pata

Točno tak, lahko si ogledata Hasa II. mosque in pa tržnico. To je tudi vse. Rajši pojdita v Marakesh in Essauero. v Essaueri imas krasne plaze (pescene), vecer pa lahko hodis po ozkih ulicah in jes dobrote iz morja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close