Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice stansted ali luton?

stansted ali luton?

jeseni grem v london in sedaj izbiram letalske karte, easy jet ali wizzair. cena pri obeh prevoznikih je podobne, zato me zanima kakšna vaša izkušnja,iz katerega letališča so boljše in cenejše povezave do centra mesta (avtobus ali vlak).
tisti, ki ste leteli s tema dvema prevoznikoma a je kakšna velika razlika al je čist vseen katerega zberem.
že v naprej hvala za odgovore in lep dan želim vsem.

Midva sva z Ryanairom z Ronchija (45 minut iz Postojne) letela na Stansted in sva že na letališču pred poletom kupila vozovnici za avtobus od družbe Terra vision, ki odpelje prav izpred vhoda na letališče. Cena je bila 14 funtov v obe smeri, vozi slabo uro in pol. Daljšo vožnjo kot recimo z vlakom je odtehtalo dejstvo, da smo se peljali mimo nekaj glavnih znamenitosti. Pripelje pa na glavno postajo VIctoria.

Upam, da sem kaj pomagala!

Jaz sem cene že pozabila, potovali pa smo kot družina in smo imeli družinski popust (odrasli redna cena, otroka samo po 1 funt). Odločili smo se za vlak, ker je hitrejši.
Naj samo povem, da če letiš na Luton in če želiš v London z vlakom, pelje brezplačni avtobus z letališča do železniške postaje. Pot traja cca. 10 minut.

Luton je bistveno bližje centru Londona kot Stansted. Cena iz Stansteda do Victoria station je bila pa povratna 14 funtov (kupljena na letališču).

Ma isto ti je. Le da je vlak za enega z Viktorije, za drugega pa z St. Pancrasa. Luton je manjši in lažje obvladljiv, na stanstedu pa je bil cel pohod, da sem prišel iz terminala.

vlak za stanstead je iz liverpool street stationa, ne pa iz victorie-iz victorie vozi samo bus, tako kot tudi iz liverpoola. razlika je samo ta da je na liverpool cenejši bus (12 funtov), vlak je pa seveda še 1x dražji.

Najlepša hvala vsem!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close