LONDON!
Pozdravljeni. Mene pa zanima nekaj konkretnih informacij o Londonu oziroma o potovanju v London.
Zbiram podatke, kam, kako in kaj v Londonu. Smo skupina odraslih ljudi (beri: učitelji na sindikalnem izletu), ki bi radi tam nekje aprila 2007 šli na tridnevni izlet po Londonu. Kaj priporočate, svetujete, kaj se splača videti, kje bi se dalo poceni prespati, kje jesti,….
Koliko je grob Diane oddaljen od Londona in kdaj je odprt.?
Koliko traja polet do Londona?
Kaj si naj pogledamo?
Kje se da poceni jest v Londonu?ž
Skratka, pričakujem vaše velecenjene nasvete, ki jih bomo z veseljem upoštevali (beri: sami nimamo pojma).
Hvala in lep dan.
polet traja približno 1h45min-2h. potem je seveda še potrebno priti do samega londona, jaz imam največ izkušenj z letališčem stanstead od koder do centra mesta vozi stanstead express (vlak) ali pa avtobus-priporočam avtobus saj je pol cenejši, pa še vlak ni nič hitrejši oz. samo za 10 minut približno. na stanstead letijo nizkocenovni letalski prevozniki (ryanair, easyjet), medtem ko adria trenutno leti na gatwick, wizzair pa na luton. 3 dni je res malo, predvsem zato, ker je res veliko za videti v londonu. je pa res da je kar nekaj znamenitosti na kupu, tako da se da že v enem dnevu videti veliko. če npr. štartate pri parlamentu in big benu je takoj zraven še london eye (ogromen vrtiljak iz katerega imaš lep razgled na mesto in temzo), pa potem še westminster abbey (cerkev, kjer je bil tudi dianin pogreb, pa številni drugi pomebni kraljevi dogodki), od tam se lahko potem peš odpravite do trafalgar squara, kjer je tudi narodna galerija, na poti greste tudi mimo horse guards in downing street (kjer živi blair), od tam potem vodi pot do buckinghamske palače, pa potem čez green park do piccadillya. potem imaš na kupu npr. (recimo da si to ogledate drugi dan) st paul’s cathedral (tukaj sta se poročila diana in charles), zatem lahko prečkate millenium bridge in greste ves čas ob temzi in mimo hms belfast (znana vojaška ladja) do tower bridga in london tower-ja. malo ven iz centra je potem še greenwich in znamenita ladja cutty sark…poleg observatorija imaš v greenwichu še pomorski muzej in izredno lep park, s hriba kjer je observatorij se pa tudi dobro vidi večji del mesta. sicer ne vem koliko vas to zanima, ampak jst sem bila v greenwichu že 2x, samo jst sem pač rahlo zmešan geograf in mi je vsa zadeva z ničtim vzporednikom res zanimiva:), pa še park okoli mi je blazno všeč. drugače pa seveda ne smete pozabit harrods, pa vse londonske parke. v glavnem tega je res ogromno v londonu. pa vse možne galerije in muzeji (muzeji imajo prost vstop, prav tako observatorij, ne vem pa kako je z galerijami). kar se res ne splača, saj se mi zdi totalno predrago je muzej voščenih lutk (vstopnina je okoli 7000 sit, če ni zdaj celo že višja!).
kar se pa hrane tiče…meni so se še najcenejše zdele vse možne fast food restavracije, glede na to da pa verjetno date malo več na zdravo prehrano kot mi študentje, ti žal pri tem ne morem svetovati. fajn je če imaš vsaj zvečer možnost si kaj skuhat, v njihovih trgovinah prodajajo več ali manj že na pol pripravljeno hrano, drugače pa je izbira velika, sploh za kakšno hitro malico, povsod dobiš te njihove trikotne sendviče, pa kakšen muffin ali kakšno podobno pecivo.
sicer pa je bilo o londonu na tem forumu napisanega že res ogromno, tako da probaj malo povrskat…
ne morem verjet, da sem pozabla moj najljubši del londona! covent garden!!! če si enkrat na piccadilly-ju je potem čisto blizu peš čez leicester square in potem naprej do covent gardna, do znamenite tržnice z raznoraznimi majhnimi trgovinami in lokalčki, poleg tega si lahko ogledate še opero!
aja, pa nisem omenila še najdaljše nakupovalne ulice kar sem jih jaz kdaj videla: oxford street! tam se najde res čisto vse, od angleških, do drugih evropskih in svetovnih modnih znamk, športnih trgovin, knjigarn, vsega…:D
Forum je zaprt za komentiranje.