Najdi forum

Kdo gre naslednji teden z družino na Djerbo?

Ojla!

Midva s partnerjem sva se ravnokar vrnila. Bilo je prečudovito in se zagotovo vrneva nazaj.
Sicer pa ne vem zakaj sprašuješ če kdo gre? Če te to zanima zaradi družbe, naj ti povem, da sva v enem tednu tam spoznala ogromno domačinov, ki so naju vsi poznali po imenu, spoznala sva tudi ogromno slovencev, tko da ni bojazni, da bi ti bilo dolgčas. Sicer pa so domačini tudi tko prijazni, da ti z veseljem priskočijo na pomoč, če jih za to zaprosiš. Tudi otrokom ne bo dolgčas, ker je res precej stvari za počet in ti prehitro zmanjka časa…

Uživaj in verjemi, da ti zavidam…

Pozdravček,
Bety

ojla,

mene pa bolj zanima, kaj se da poceti na Djerbi poleg polezavanja na plazi in uzivanja. a je kaksna trznica ali mestece v blizini – pa da ni samo komercialna fora za turiste. pa kaksen lusten bar za vecerni drink? namrec, po 2 dnevih polezavanja se zacnem dolgocasiti in moram odriniti na izlet.

PS na Djerbo greva v zacetku septembra, sva brez otrok in rada raziskujeva dezele.

hvala za informacije

PSS vem tudi, da je bilo ze fuuul napisano o djerbi, pa me zanima, kako jo je dozivel mlad par.

Ojla,

Midva sva bila na Djerbi junija.
Priporočam ti izlet v Saharo, nama se je full dopadlo. Pa tudi kakšno turo po otoku s taxsijem – je full poceni (Krokodilja farma, Mošeja, Sinagoga, Guellala, Midoun, Homt Souk – najboljše ob tržnih dnevih). Pa mogoče še “otok flamingov”. To je bolj show program.
Kar se pa tiče barov, se mi zdi, da jih ravni ni na pretek. Midva sva šla v en “bar”, če mu lahko tako rečem, pred Midounom, ki je v bistvu šiša bar. Probali smo šišo (klasično in naravno – izdolbena melona), imajo pa tudi zelo dobre naravne sokove. Se splača it.
Skratka, vsedeš se v taxsi, pa te za malo denarja peljejo, kam želiš.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

lp,
G

julija nazaj

bilo je super

sahara odlično

krokodilja farma nujno v nedeljo ker jih tisti dan hranijo mislim da ob 5

taxi do miduona 2 dinarja super v petek je tržnica

drugač en fajn italianski bar v sklopu enga hotela sam nevem imena super

v glavne super!!!!!!!

Dolgčas vama ne bo, ker je res veliko za počet. Lahko najameš taksi, kočijo, in s ezapelješ kamor ti srce poželi. Ni drago, pri kočiji ti le priporočam, da se že vnaprej dogovoriš za ceno. Sicer pa ti ponavadi taksist sam med vožnjo razloži kam se splača it in kam se da. Vsak od domačinov je zelo zadovoljen, če ti lahko pomaga. Midva sva res naletela na taksista, ki nama je vse razložil kam s eda in nama dal telefonsko. Potem sva ga poklicala tudi naslednji dan in tako sva si res ogledala veliko stvari. Ko sva najela kočijo, sva se tudi že vnaprej zmenila za ceno in kam želiva, sproti pa naju je kočijaž še popeljal mimo mošej, nama razkazal še nekaj znamenitosti… Super v glavnem.

Če gresta skupaj s fantom, se naj pripravi samo na nekaj: moški te bodo obletavali z vseh strani, te objemali, poljubljali, ti govorili po slovensko, da te ljubijo, da si dobra žena in tako naprej. Če je tvoj partner ljubosumen, potem zanj ne bo ravno najbolj prijetno. Moj se je ob vsem tem še zelo zabaval. Bolj neprijetno je bilo meni, ker se jih nisem mogla otresti.

Sicer pa je nama zmanjkalo časa za vse, tko da dolgčas ni. Bolje je, da gresta na oglede sama, in ne preko agencije, ker te pride veliko ceneje. Taksi te popelje kamor želiš, pa tudi cena je zanemarljiva. Mi smo dali za 18 km le 7 dinarjev. Preko agencije je ogled krokodilo prišel 25 TD, na najino lastno pest pa 12 TD, ker sva šla peš. Tko da se splača it sam, pa še mnogo lepega doživiš. Naju si je naprimer taksist zapomnil. Prvi dan sva se mu predstavila, zadnji dan pa nama je isti taksist ustavil čisto na drugem koncu otoka in naju poklical po imenu. To ne doživiš vsak dan… Res je bolj zanimivo, če ne greš preko agencije. Razen na otok flamingov se vama splača prek agencije, sicer na ladji nič ne razumeš, ker govorijo francosko.

Če te še kaj zanima…

Uživaj!

To o obletavanju žensk pretiravaš. Ženske v spremstvu moškega pustijo pri miru razen, če se ona
ne “nastavlja”.

Zdaj ne vem… ali jaz tako grozno zgledam in vse ostale ženske, ki so bile obakrat v Tuniziji takrat kot mi ali pa si ti tako fantastična – ma mene ni noben poljubljal in nisem v skupaj treh tednih niti enkrat videla česa podobnega??? Ne rečem, moški so zelo prijazni in dajejo komplimente, ma tako vsiljivi pa spet ne. Se je še kateri kaj podobnega dogajalo v Tuniziji?

V tunizijo zahajam že nekaj let, tudi do 3x na leto in kaj takšnega še nisem doživela, niti videla
in čula. Da se kaj takega zgodi, se moraš res “nastavljati”, kot je že zgoraj omenil/a bic.
Lahko že nekateri sam pogled Tunizijca zmeša glavo in si misli, da se je vse to zgodilo. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close