mama2831-gulliverlandija
Lep pozdrav!
Na forumu sem brala, da ste bili pred kratkim v gulliverlandiji. mi bomo kmalu imeli dopust pa planiramo obisk gulliverlandije, z našo 3-letnico.
Zanima me ali lahko kakšno stvar (nahrbtnik z prigrizkom in za preobleči za hčerko) neseš sabo notri v park?
Ali greš lahko ven (npr.: v avto kaj iskat ) in potem nazaj v park z isto vstopnico?
Ste šli v lignano si še kaj pogledati, kako se pripelje, pride do plaže?
hvala za odgovor
No, bom jaz odgovorila, bili smo junija tam in je za take majhne otroke super. Bolj primerno je kot Gardaland, recimo. Lahko neseš hrano, pijačo, imaš tudi not ene restavracije, da kaj poješ, ven pa nismo šli umes, tako da ne vem, kako je glede tega. je pa zraven, sosednja vrata Aquasplash, sami tobogani in bazeni, tudi super, ampak takrat šeni bilo tako toplo. Samo mesto Lignano pa ful lepo, mondeno, dolga plaža, sama mivka in lepe apartmajske hiške, je pa čisto blizu, tako da ni težko najti. priporočam pa tudi živalski vrt, ki je v bližini, mi smo si ga ogledali že lanko leto. Skratka Lignano je super!!!
NOter lahko neseš, kar hočeš. Ob restavraciji je celo prostor, namenjen počitku (ležalniki na travci) ali pa da gostje pojedo, kar imajo s seboj (mize in klopi).
Mi smo šli ven, ker nas je morski lev zmočil. Vprašali smo, ali se gremo lahko preobleči in so dovolili, nam dali štampiljko na roke in smo normalno prišli nazaj, zato domnevam, da se da tudi sicer.
Lignana si nismo ogledali.
Pozor pri ogledu showa z morskimi levi – je super, samo na koncu, ko se lev povzpne na rob bazena in se pusti božat, ga dajte pobožat (so res prijazne živali) med prvimi in nato čiprej proč! PO kakih 5 minutah mu namreč trener pomigne, naj skoči hnazaj v bazen, kjer še fajn počofota s plavutmi in repom po vodi in ker je to enih par sto kg, je vsenaokrog mokro.
Imeli se boste čudovito, boš videla, za te male mulčke je dosti bolj primerna kot Guliverlandia. Če hočeš, ti pošljem fotke.
Čau!
Neverjetno blizu, uro in pol iz Postojne, blizu Lignana. Na avtocesti je to nekaj izhodov za izhodom za Palmanovo. Če imate majhne otroke, priporočam.
Evo, pripenjam, kar sem napisala po našem obisku maja letos:
Bili smo v petek, z 2-letnikom in 5-letnico in smo naaaaavdušeni! Zato nekaj dejstev še za arhiv.
– oddaljenost: samo 1,5 ure iz Postojne do tega parka v Lignanu v Italiji
– cene: 16 evrov za odrasle, 13 evrov za otroke od treh let (če vstopiš v park v času dveh ur pred zaprtjem, torej med 16. in 18. uri, greš lahko naslednji dan še enkrat)
– primernost za otroke: tudi za najmlajše, ker je tudi kup plastike (tobogani, avtomobilčki…), zakon za take, ki obožujejo razna prevozna sredstva
– atrakcije: vulkanske brzice (sedeš v čoln za 4, pluješ po eni taki rečici, vmes dva majhna spusta, na katerih si rahlo pošprican – mi se recimo nismo niti preoblekli), ogromen tobogan (nismo poskusili – po njem se spustiš z eno tako preprogo), Jurrasic dolina (dinozavri vseh velikosti in oblik, eni tudi rjovijo), območje za malčke (plastika in napihljive zadeve), srednjeveški turnir (hodiš po ozki potki in se izogibaš premikajočim “sekiram” iz spužve), majhen stolp, grad s stolpom (sedeš na klopco, kjer te pripnejo, se dvige kakih 5 metrov in spusti v prosti pad – nismo šli, so pa ene kakih 6 let stare deklice ful uživale), panoramski stolp (60 metrov, nič adrenalinskega, samo razgled), majevski kipi, muzej metuljev, miniature sedmih čudes sveta, akvarij (smo se dolgo zadržali ob opazovanju morskih psov), cirkus (žal sta samo dve predstavi, prvo zamudili, druge nismo čakali), predstava z morskima levoma (POZOR: na koncu se enega lahko poboža – storite to hitro in takoj proč – nas je dobesedno poplavil, ko je skočil nazaj v bazen), vlakec smrti (ampak v zelo mili obliki, naš dveletnik je užival), vožnja z džipi (sva šla vsak z enim otrokom vsak v svoj džip), vožnja s formulami (vau, sem uživala!) mimo svetovnih znamenitosti, majhen panoramski stolp
Pa imejte s seboj kaj za preobleči; lahko tudi svojo hrano, je en del z mizami in klopmi, pa ležalniki, sicer pa imajo tudi v restavraciji dobre in ne predrage jedi, recimo tortelini in podobno so po 5 evrov.
Lepo se imejte!
Aja, še link http://www.gulliverlandia.it
Forum je zaprt za komentiranje.