Najdi forum

Črna Gora

Zdravo!

Mene pa zanimajo vaše izkušnje z bivanjem v ČG!
Cene,valuta(zdaj ko je samostojna),hrana,nočno življenje,plaže,………Koliko časa se vozi z avtom?

Morda kdo ve kakšno internetno stran?

Dajte z besedo,izkušnjami na dan-vsak podatek bo zame koristen!!

Hvala!

Pravkar sem se vrnila iz ČG.
Šla sem čisto do albanske meje. Cene so lahko zelo nizke, lahko pa normalne. Visokih kot so v HR ni.
Uradna valuta je euro.
Kemp v Bečičih je bil za dve osebi, šotor in avto za 4 dni 56 eurov, v Ulcinju pa za 4 dni le 32 eurov. Toda v Ulcinju na WC-jih ni bilo vode. Tisti bolj kulturni smo vodo na čučalice polivali s plastenkami, nekateri pa sploh ne.
Voda za tuširanje je bila.
Budva, Bečiči, okolica Svetega Štefana je že zelo turistično – dolge peščene plaže s senčniki in ležalniki, lokali na plaži, animacije, turistični vlak med Budvo in Bečiči ki vozi tudi ponoči…..
Ko pa človek pride do Ulcinja, je slika popolnoma drugačna. Med seboj vsi govorijo albansko. Tudi table ob cesti so najprej v albanščini in šele nato v srbščini. O umazaniji da niti ne govorim.
V večini lokalov je sicer super zrihtano in tudi čisto, toda že deset metrov vstran je pa lahko pravo smetišče. Sama sem tudi veliko kolesarila po stranskih poteh in videla marsikaj.

Glede kilometrov ti lahko pomagam, časovno pa ne vem, ker sem potovala s postanki v HR.
Ljubljana – meja v ČG ——– cca 700 km
Od meje pa lahko greš del poti s trajektom, toda priporočam pot po Boki Kotorski, ker je resnično lepa, prometa pa ni.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. LP Tina

Tina hvala za krasno predstavitev Črne Gore!
Zanima me le še,če lahko vanjo vstopiš z osebno izkaznico,al je obvezen pasoš?

Lp!

Vstop je možen s osebno izkaznico, gre pa vse skupaj hitreje, če imaš potni list. Midva sva čakala na meji skoraj eno uro, čeprav je pred nama bilo le okrog 12 avtomobilov. Obvezno si pripravi poleg osebnega dokumenta tudi prometno dovoljenje za avto in ZELENO KARTO. Ko sva prišla na vrsto, sva bila gotova v manj kot eni minuti, ker sva policaju izročila tudi prometno od avta in zeleno karto. Ne vem zakaj je pri drugih trajalo tudi po dest minut, je pa možno, da so jim izdajali zelene karte kar na meji.
Torej, ne pozabi na zeleno karto in ne bo težav.

Lep dopust in čim več kontaktiraj z domačini. Slovence imajo prav radi in kaj hitro se ti lahko zgodi, da ti na mizo prileti runda na račun lastnika lokala.

Aha, še zanimivost glede cen. Šla sva na jagnjetino! Dve porciji jagenjčka, dve solati, dve lepinji, pol litra vode, en ledeni čaj in štiri male pive ….. cena 20 eurov (cca 4.800 sit)!!!! To je bilo v Ulcinju, kjer je ceneje kot v Budvi.
Za primerjavo:
Na Hrvaškem, ena riba, ene testenine s škampi (dobila sem kozice in ne škampe, pa še teh je bilo le 5-6), ena solata, dve mali pivi, pol litra vode ….. cena skoraj 15.000 sit!!!!

LP

Še to!
Ne vem sicer kam točno se odpravljaš, toda če boš kje v okolici Budve, ti priporočam, da se odpelješ na Lovčen in si ogledaš Njegošev mavzolej. To enostavno moraš videti. Z avtom se pripelješ na višino nekaj čez 1600 m, nato greš po 416 stopnicah in prideš na vrh Lovčena, kjer je grobnica Njegoša. Res prekrasno!
Midva sva šla ob devetih zjutraj in sva si ogledala to znamenitost na Lovčenu, se ustavila v Cetinju, nadaljevala pot skozi Podgorico, mimo Skadarskega jezera do Petrovca in nazaj v Bečiče in vrnila sva se že pred tretjo uro. To so res kratke razdalje. In vredno ogleda.
In zanimivo, bala sva se norišnice na cesti. Toda to kar sva midva doživela, je ravno nasprotno. Vsi vozijo izredno umirjeno (bolj kot pri nas), najde pa se kakšna izjema, ki povzroča zmedo na cesti. Čisto drugače je v večjih turističnih krajih, kjer se vse skupaj “zabaše” in je strašna gneča, klaven pripomoček je pa hupa!
Zdaj pa dovolj. Se vidi, da sem čisto navdušena nad ČG, ker kar ne morem nehati.

LP

Oprosti, ampak tale tvoj jagenjček se mi za črno goro, sploh pa ulcinj sploh ne zdi poceni. Tam se dobro je za precej manjše denarje. Verjetno je bil lokal kao malo boljši.

Dejanko je pa odbita scena, ko prideš do ulcinja, pa ugotoviš, da še cenika več ne znaš prebrat.

Daj, poglej si še starejša sporočila (19.07), kjer je bilo že ogromno napisano o Črni gori. Tudi jaz sem opisala svoje izkušnje z letošnjega potepanja po ČG in si jih tam oglej.

Prebrala tudi vse letošnje članke na temo ČG.

Bolj malo sem pa zasledila kako je s hotelsko in apartmajsko nastanitvijo!

Vsekakor greva v ČG,morda skočiva še prej do kake agencije,če imajo kaj ugodnega(ker je vseeno neko “zadnja minutka” pred odhodom),če ne pa greva kar na blef-nekaj bova valjda že dobila!

Torej prosim še za kakšne informacije,cene apartmajev,hotela,penzionov.

Lp!

Ob cesti kar mrgoli ponudnikov sob in apartmajev, ki s papirjem v roki vabijo turiste. Predlagam ti, da se preprosto ustaviš, vprašaš za ceno, si ogledaš kaj dejansko ponujajo in potem primerjaš sobe oz. aparmaje ter ceno in se odločiš. Po moje se da ceno tudi zbiti, ker so ti obcestni oddajalci sob v glavnem vsi na črno. Jez še v kempu nisem dobila nobenega računa.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close