Najdi forum

sama na pot

Že nekdaj me vleče v Romunijo in Bolgarijo.In vendarle kmalu se mi bo to uresničilo.
v srednini sebtembra grem sama na pot (Bulgarija,Romunija,Madžarska)za 14dni z vlakom.Zanima me ali to ze države varne za punco ki potuje sama?In kaj je veliko popotnikov ki jih spoznaš na poti?
Kakšne so cene?Koliko naj približno vzamem na pot..
Najlepša hvala za odgovore…

Za stirinajst dni je cisto odvisno kako mislis spat in ali gres z inter-railom ali kako podobno….dezele so varne, brez skrbi srecala bos veliko popotnikov na vlakih, ce ne pojdi v Budimpesti v Strowberry hostel in bos tam zihr spoznala koga, ki se ti pridruzi na poti…..Romunija in Bolgarija sta dokaj poceni, ce bos z inter-rail lahko spis tudi na vlakih, oziroma imas z karto pravico prespat na zelezniski, ce je odprta in ce vas bo vec….v Romuniji si bos verjetno ogledala drakulin dvorec v Brashovu tam poisci Marijo, povprasaj na postaji (jo vsi poznajo) ona je neusahljiv vir koristnih informacij…..
lp
Shanti

v romuniji sicer nisem bil, bolgarija pa se mi zdi sorazmerno varna.

pozorna bodi samo na vlakih, kjer predvsem pazi, da ne boš zaspala in da bi ti takrat kdo kaj ukradel.

probaj se pridruzit kaksni skupini punc, ki jih bo kar nekaj na vlakih…

drugače pa nekaj zdrave pameti, pa bo…

Ce bos imela dokumente spravljene na notranji strani oblacil v zepih potem ti kar lepo spi, na zelezniskih se pa pridruzi drugim popotnikom in potem sploh ni panike!!!
Srecno pot!
lp
Shanti

Romunija je država, ki je za nami 50 let. Je kar precej draga tudi za turiste (hrana v trgovini npr. breskve so 700 sit/kg), hraniš se pa še najbolje po samopostrežnih restavracijah, kjer se pa za tak denar dobro je.Na vsak način, če se ljubitelj velikih mest ti priporočam njihovo glavno mesto, pa seveda obalo. Okrog pa so srečevala vprege z vozovi, konji… Srečno na poti.

Nobena država ni poceni, če potuješ sam, pa tudi, če je 50 let za nami. Sama sem v Romuniji za okrog 10 dni zapravila okrog 50-60 jurjev, kar ni poceni za tako kratek čas in za takšno destinacijo. V tem smislu je precej lažje potovati v skupini, čeprav je pravi popotnik še vedno tisti, ki potuje sam. Drži pa, da redko tudi zares potuješ sam, ker običajno na poti najdeš veliko takšnih, ki potujejo sami in imajo podobne načrte za pot kot ti. Če spiš v hostlih pa sploh – tam niti nimaš izbire, ampak dejansko moraš navezovati stike. Računaj pa še vedno na ceno hostla okrog 10-15€ na noč, posebno v najbolj znanih mestih kot so Brasov, Bukarešta, Sigisoara ipd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close