Srednja Amerika
Zivijo,
Oktobra se odpravlajm v Srednjo Ameriko.
Plan imam nekako tako, da bi izpustil Mehiko in sel cimprej v Gvatamalo, pa Salvador, Honduras, Nikeragvo,Kostariko in Panamo.
Prosil bi za kakrsne koli informacije od tistih, ki se potovali v teh krajih kaj je vredno ogleda. Na voljo imam namrec samo 2 meseca in pol.
Kako je z varnostjo in stroski v tem delu sveta?
hvala in lep pozdrav
gregor
Ponudba za Lonely Planet še vedno velja. Mogoče ga potrebuje kdo drug.
Samos bere LP, a tudi piše prispevke za ta vodič. Gre za praktične
informacije iz popotovanj, ki jih pošiljem v uredništvo LP in če jih tam
ocenijo kot dovolj koristne, imam pravico do izbire kateregakoli LP po
svoji izbiri. Tako sem nabral celo zbirko vodičev. Pokliči me za več info.
LP!
Š3tof
navadno dobiš prej kot v enem tednu – domov
se mi pa zdi, da je za JA boljši Footprint (stvar okusa)
Zdravo!
Bil sem v Gvatemali, Salvadorju in Hondurasu letos konec aprila do srede maja in
ce te bo kaj zanimalo mi pisi. Nekaj odgovorov ze imas. V Gvatemali sem bil na trekingu po hribih okrog Nebaja in na se delujoci vulkam Pacaja in na se mnogo lepih mestih v tej cudoviti dezeli, kjer so ljudje zelo prijazni in imas tudi kaj videti. Salvador in Honduras sem obiskal le za par dni, vseeno se najde nekaj informacij.
Lp Ivan
Jz sm bila v tem koncu sicer pred enim letom ampak mislim, da se toliko ni spremenilo. velik info o tem kaj se splača vidt itak zveš sproti, je pa ene par teh točk, k so smatrane kot nujne ogleda.Ti bom naštela nekaj imen, pa si malo poglej.
V Gvatemali npr Lago de Atitlan, Antigua, Tikal, Rio Dulce; Honduras-Gracias, Copan, Bay islands, la mosquitia (tu nisem bila, ampak pravijo da je super, samo je drago, ker je težko prehodno); Nicaragua-Lago de Nicaragua (Ometepe islands), Granada, Leon, San Juan del Sur (tut če ga ne vidiš), Corna islands (zelo vredno). V Salvadorju, Panami nisem bila v Costa Rici pa samo v Puerto Viejo, ki je že čist ob Panamski meji, luškan kraj, turističen, ampak luškan. Glavna mesta (Guatemala City, Tegucigalpa in Managua) niso ravno vredna ogleda, sploh tegucigalpa, pa v Hondurasu se ti tut ne splača bit v San pedro Sula, grdo, pa še dokaj nevarno mesto. Drugače se mi pa zdi, da je 2 mesca in pol malo mal za vse to kar si si zadal oziroma si si zadal zelo veliko držav. Jaz sem-naredila pravzarpav ravno to napako-šla sem v Mehiko, Guatemalo, Honduras, Nicaragua in Columbio za tri mesece, pa se mi zdi, da je bilo malo preveč. Seveda je odvisno kakšen način potovanje ti paše, ampak jz osebno, če bi šla še enkrat, bi si zadala manj.
Če rabiš kakšno podrobno info me kotaktiri.
LP,
Beti
Živjo.
Moji highlighti:
Ker boš že v Mehiki: Teotihuacan zraven MexicoCitiya pa Palenque, kjer potem nadaljuješ v Gvatemalo.
Honduras: če se potapljaš Bay Islands, za potapljanje izredno poceni in vidiš vse kar karibi ponjujajo otok Uotila.
Mosquitia je res nora zadeva..letalo dobiš za cca 65USD iz La Ceibe(povratna), kraja se ne spomnim, samo eden je tam primeren v đungli, potem cel dan s čolnom gor po reki in potem cela vrsta trekkingov po prvovrstni močno zaraščeni đungli(pot si utiraš tudi z mačetami), res super zadeva, lokalčki so tud super prijazni.
Copan tudi, če te zanimajo starodavne civilizacije in ruševine.Zelo prijeten je tudi pacifiški del Hondurasa, El Tigre.
Nikaragva: ne spusti Islas de Maiz, sploh ne manjšega, pa mesta Leon, Granada in ostale že zgoraj naštete, Ometepe, pa tam mogoče vzpon na vulkan in pa še vzpon na San Cristobal – hud delujoč vulkan.
Lp
Viro
Forum je zaprt za komentiranje.