Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bangkok (prevoz-taksi)

Bangkok (prevoz-taksi)

Zdravo,

Zanima me sledeče. V oktobru se odpravljam na Tajsko (Bangkok+Phuket). Zanima me ali ima kdo izkušnje s taksiji v Bangkoku? Oziroma, zanima me kar konkretno: kakšne so kaj tarife? Mene konkretno zanima: letališče-China town.

Hvala za kakršen koli nasvet,
Tommy

Živjo!

Taxiji v BKK-ju so poceni..je pa dejstvo da se že na začetku zmeniš za ceno!
Pogajaj se do onemoglosti :O)
Prav cene ti ne morem povedat ker je ne vem…samo ti pa garantiram da je poceni!
Tudi Tuk tuki..so zelo poceni…
Vedno preden se podaš v taxi, poglej taksimeter in ga naj prižge ko spelje..je pa res da je bkk…veliko mesto in ker ne poznaš poti te peljejo po najdaljši poti :O)

lp

urška

Treb je ločiti dve stvari in sicer ali vklopi taksimeter ali pač ne. Po mojih izkušnjah se da vedno manjmeniti za tarife saj skoraj vsi uporabljajo taksimeter. Jaz sem plačal cca. 100 batov (500 SIT) za vožnjo od severne do južne avtobusne postaje, kar bi po moje približno ustrezalo razdalji do chinatown-a (mogoče ja to malo dlje). Pomemben podatke je tudi da sem se vozil v večerni konici in je trajalo malo več časa. Vsekakor priporočam da zahtevaš naj vklopi taksimeter. Glede nategovanja z vožnjo po daljši poti nimam slabih izkušenj.

ravnokar sva se vrnila iz banghoka.glede prevozov je tak,da ti bo vsak rekel večjo ceno in se moraš potem pogajat,češ da je to preveč da ne daš toliko naj te pelje recimo za 50 bht manj kot je rekel on.problem je ker ne poznaš razdalij in nimaš predstave kako daleč je to in ne znaš ocenit.pravijo da moraš vedno vzet državni taxi(rumeno zelene barve)in zahtevat taksi meter da vklopi,ćeprav ga ponavadi nimajo,nama se je le 1x zgodilo da ga je imel.recimo iz letališča do khao san road-a (stari del bkk)sma dala 350 bht nazaj grede pa 400 češ da je večja gužva itd…
tuk tuki so bolj poceni in bolj hitri.bolje ti se je vozit z njimi če te ne bo motil smrad smoga.oni si tudi kar zmišljujejo cene in pol se moraš pogajat.nikoli ne daj tolko ko ti reče ker te bo peljal vsaj za 20 bht manj.naju je prvi dan vozil po celem bkk za 20 bht,od ene znamenitosti do druge,s tem da sma mogla pol še hodit v jewerly shope(zlato) pa v krojaške delavnice češ da če naju pripelje tja dobi on neko provizijo od lastnikov,…pazi se tega da neboš ki kaj kupil ker je baje falš…midva sma šla gledat in ko je videl da nisma nič kupla je bil jezen. nama je blo fajn ker naju je res vozil okoli eni 2 uri za samo 20bht.drugače so cene za tuk tuk tam okrog 50-100 v samem centru.za taxi pa od 100-400
težko je rečt ker boš videl,da boš plačal včasih več za manjšo relacijo kot drugič.odvisno na kakega šoferja naletiš.naju so prvi dan ful napiz…pol pa sma jih pogruntala.
včasih se čudiš kak je daleč pa te pelje za tak malo denarja,res
ful pa je poceni vlak.iz bkk do ayuthaye ja 22bht na osebo-prav smešno no.
želim ti srečo in če še kaj rabiš vprašaj.

za azijo si zapomni samo to:

proč od vseh, ki ti ponujajo ugodne deale za v mesto, pojdi do čakajočih taksijev, in se vsedi v enega, ter mu reči naj vključi meter.

če boš barantal, se ti zna zgoditi, da boš še vedno plačal enkrat več, kot bi z metrom…

Živjo.

Iz letališča je najpomembneje da ne verjameš taksistom, ki te popadejo takoj ko stopiš s check inna s prtljago. Stopi ven iz stavbe, kjer je veliko taksistov in se dilaj…meni je uspelo za 250 bhatov, nazajgrede pa za 350bhatov…odvisno koliko časa se ti da pregovarjat.
V mestu sem pa jaz uporabljal tuktuk, ki je smešno poceni, za 20 bhatov te vozi tudi do 3 ure po različnih templjih in znamenitostih, vmes bo zavil še h kakšnemu krojaču ali draguljarju, pa pač ne boš nič kupil in greš naprej.

Lp
Viro

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close