transibirska zeleznica
zivjo
zelo vam bi bila hvalezna za kakrsne koli inf. o transibirski zeleznici. jaz bi se rada odpravila tja v pomladanskih dneh in me zanima koliko casa traja sama pot od moskve do vladivostoka, kako je s karto, ali je samo en vstop in en izstop ali lahko vstopas in izstopas kadarkoli hoces in nenazadnje kako najhitreje prides iz vladivostoka. kaksna pa je kaj varnost?
hvala za odgovore in inf.
bes
Pot s transsibirsko železnico iz Moskve do Irkutska (dobrih 5.000 kilometrov -Baikal) traja dobre tri dni. To se pravi, da traja pot do Vladivostoka (na pamet) kakšen teden.
Če greš v kupe za dva (npr. če sta par. stane cca 80.000 sit – drago za popi… Če greš v kupe za štiri, je cena dobrih 30 naših tisočakov. Res pa je, da je vprašanje s kom boš potovala. Z drugimi besedami, kako boš morala paziti na prtljago.
Dejstvo je, da se v Rusiji še vedno krade. Če posvečaš vsaj malo pozornosti na popotno kramo, pa niti ni tako hudo.
Ko greš na postajah ven, ti stevardese zaklenejo kupe. Ljudje prihajajo in odhajajo. To pa je stvar, ki ponavadi na človeka “s premoženjem” nekoliko obremenjuje. Pa ne, da bi te strašil.
Lahko se tudi zmeniš, da nekje izstopiš in potem nadaljuješ pot. Ponavadi te strašijo, da moraš mesece vnaprej rezervirati karto, a iz osebnih izkušenj bi to teorijo kar ovrgel.
Opozarjam pa te na nosače na postajah. Ti te oderejo kot starega prašiča. Bodi pazljiva in ne pusti se izzvati. Če lahko, se ne loči od prtljage. Kdorkoli ti jo nese, te pri ceni olupi kot krompir!!!
za enkrat toliko. Povedal sem le svoje izkušnje.
Ne obremenjuj se s krajami itd, bodi pa pazljiva. Tako ti bo pot vzadovoljstvo in veselje.
Hoj!
Forum je zaprt za komentiranje.