round the WORLD = okoli sveta
hola,
isčem sorodno dušo, ki ima v načrtu potovanje za okoli 6 mesecev okoli sveta!
Saj ne da ne bi šel sam, me pa vedno zanimajo popotniki ki imajo podobne misli…
Torej:
– štart letos pozno jeseni, konec oktobra, začetek novembra
– trajanje, cca 5-6 mesecev
– smer , najraje v smeri urinega kazalca; najprej azija, nato Avstralija, NZ, tihomorski otoki, San francisco, nato še (upam) vsaj srednja Amerika…
ali
– najprej srednja Amerika, nato ZDA, Havaji, Makro/Mikro/Polinezija, N. zelandija, Avstralija, Azija…
To je plan, ki se bo še dodelal in po želji tudi spreminjal…
TOREJ, je kdo tukaj, ki ima tolko časa, denarja in najpomebneje poguma, da razmislja o tem…
Prosim, brez komentarjev kako je to drago; toliko novih in relativno dragih avtomobilov ne vidim nikjer po svetu pa dost potujem. pa to ni obrabljena floskula, čista resnica
…
LP 🙂
Hehe, tole glede avtomobilov se sicer čisto strinjam, ampak tut če prodam twingiča (ki ni niti moj), ne verjamem, da bi imela dovolj 🙂
Ne, me pa čist konkretno zanima, koliko keša predvidevaš, da te bo to prišlo…
Pa še to: a ni 5-6 mesecev malo premalo za okoli sveta? ….Mislim, jst vedno porabim vsaj 1mesec za samo eno državo….?
Sama imam sicer druge načrte, tko da se ti verjetno ne bom pridružila, ampak sliši se pa zanimivo… čeprav vidim, da Afrike nisi nič omenil…
Lep pozdravček!
zivjo
5-6 mesecev za okoli sveta? jaz sem samo za pol j amerike porabila 3 mesece in sem kaj hitro potovala, da sem videla polovico tega kar bi lahko. a ti mogoce gre samo za to , da bos lahko rekel, da si bil okrog sveta, kajti po cisti logiki videl ne bos nic. za to dobo si raje izberi samo en kontinent. bos vsaj kaj videl. nekaj ti povem, jaz sem srecala enga tipa, ki potuje okoli sveta ze 4 leta pa pravi, da se ni videl vsega. to zdaj ti primerjaj s svojimi 6 meseci.
bes
🙂
se nekako strinjam …, ‘100 ljudi 100 čudi’,
jaz poznam ljudi ki so obkrožli svet v enem mescu ali dveh, to je taaako relativno.., verjamem da ta tip ki potuje 4 leta okoli sveta ni videl vsega, in tudi če bo potoval še naslednjih 50 let ali več ne bo..
tu je link od človeka ki potuje (peš!!?) že od leta 1998 in še misli najmanj 4 leta
saj tu je rano catch, potovanje si nekako prilagodiš svojim željam in motivom in potem pač probaš nekaj ven potegnit iz tega.
ker sem v npr. po avstraliji že potoval in po kar nekaj deželah azije, si zdaj ne bom nekaterih stvari ogledoval še enkrat, NZ se da ogledat dokaj hitro, prav tako tihomorske otoke. Vem pa da je srednja amerika in še posebej južna am. precej velik zalogaj. zato še razmišljam v tej smeri…
vseeno pa hvala za pomisleke
lp
Forum je zaprt za komentiranje.