Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice tunizija, djerba, hotel abir

tunizija, djerba, hotel abir

LP

Avgusta grem s kompasom na djerbo in sicer v hotel abir. Zanima me ce je ze kdo bil in kak je blo. Kako je s pijaco. Je res tako draga?(v hotelu). Je pametn kaj s seboj prnest(vodka, snopc, viski). Baje je en pir v hotelu 900 sit?!?!?!. slis se k kak hotel za klub AA, haha……uglavnem ce ma kdo kaj za povedat, kaj NUJNO za vzet s seboj in cesa NE vzet seboj bi bil zelo hvalezen:))))

Ne bom pravila o hotelu, ker nisem tam letovala, smo pa bili na safariju z družbo iz Abirja. Vrnili smo se pred par dnevi tako, da so info dokaj sveže.

Pravili so, da je hrana bolj skromna. Marmelada pa to – nič kaj mesenega. Sadje je lubenica in melona……………… Pivo je 6 TD – približno 800 tolarjev in res računaj ( če nimaš denarja ) na AA. V trgovinah prodajajo samo pivo brez A.

Vzemi kopalke, brisačo, kako majco in………..šnopec. Rabiš še kremo za sončenje in ne se delat frajerja in zaspat na soncu – te bo drago stalo.

Ne kupuj na tržnicah in raznih tovrstnih trgovinah kjer je potrebno barantat. Tam je roba bljak in mimogrede ti bodo tudi kamelji drek prodali za mastne…………

Če se razni šari ne moreš odreči ( govori ženska ) pojdi raje v trgovino z fiksnimi cenami – še najbolje v Midun ( taksi je 3 TD )

Hi!
Lep dopust ti želim, ko se vrneš pa poročaj kako je bilo, kajti tudi mi nameravamo v Abir…

Lp

Halooo….pa kaj nekaj govorite, pa sploh ne veste o čem…
priporočam ti da poiščeš po starih topikih….bil 2x v Abirju in povem ti, da hotel absolutno ni slab….vsekakor veliko boljši kot Djerba Sun….katerega lahko mirne duse sodim, saj sem v njemu tudi bil….
Hrana v Abirju je dobra…in tudi meso je , ne samo marmelada kot nekateri pravijo….sicer za zajtrk res nevem kaj mesnega bi nekateri pičakovali….šnicle mogoče – povrhu pa še svinjske…

V tuniziji sem bil kar nekajkrat in vsakokrat je v hotelih bila resnično tudi svinjska pečenka.
Ne vsak dan, v enet tednu sigurno 2x.
Hotel 4*.

Sašo oprosti – pred tednom dni sem bila tri dni na safariju z družbo iz Abirja. V treh dneh pa se menda že kaj pogovarjaš ali ne.
Rečeno je bilo, da je hrana skromnejša ( in ne da ni dobra ) Odziv mladenke na večerji – končno makaroni pa tudi nekaj pove.

Če me nekdo sprašuje, pač povem kaj naj pričakuje, da ne bo poznejših razočaranj.

Sama sem letovala v ” slavnem ” Vinciju in po nasvetu nesla s seboj jabolka ( ker jih tam pač ni ) in sem kupovala banane ( ki jih v hotelski ponudbi pač ni )

Sem kaj slabega svetovala, če si pač nekdo, ki marmelade in jajc ne je ( konkretno naš mulc ) vzame eno Poliko zraven in trešči v hladilnik?

Se strinjam v Zrelko. Če ne gre brez klobasice in paštete, pač vzameš s sabo. Jaz osebno tega sploh nisem pogrešala. Sem se vrgla bolj na jajca in rogljičke.
Mnenja so različna, meni je bilo v Vincciju všeč, tut na krokodilji farmi (oblačno vreme, brez velike vročine – s taxijem) in tut v Sahari (tut oblačno). Edino izlet po otoku z agencijo je malo zgrešen – nič kaj posebnega.
Zrelka, tebi ni bilo všeč v Vincciju? A sva midve bili isti termin? 08.-22.06. sva bila midva.

lp
G

Sašo!
Nekako nama ne rata. Letos gramo zopet v Abirja. Avgusta.

No ja, naš tamal je tudi malo zbirčen, pa nikoli ni bil lačen. Makaroni so bili vsak večer. Pa riž, pa kuskus. Če pa 2 tedna ne bo jedel jabolk ga pa ne bo konec, prav tako nikogar drugega ne. Sicer pa – saj jih lahko kupiš tam na tržnici!!! Pa drugo sadje tudi, samo oprati ga je potrebno z ustekleničeno vodo.
Pa na pico in brik smo tudi šli, pa ne v hotel.

Če imate pa resnično neješčega otroka, pa nesite seboj čokolešnik za zajtrk. Če ne pa rogljički ali kruh in čaj, mleko. Pa kaj, ne mi rečt, da otroci tega ne bi jedli!

Ljudje, ne komplicirat, če ne raje ostanite doma. Nam je tam tako luštno da gremo tja že tretjič.

Sašu pa en lep pozdrav! ostalim tudi.

b.

PS: bolj me zanimajo Intelektine težave na Djerbi letos, kdo kaj ve o tem?

Girlica v Vinciju smo bili zelo zadovoljni. Bilo je super. Privoščila sem si tudi masaže, sauno…..Otroci so bili navdušeni nad mačkami, ki so ” hotelske ” in čisto drugačne od naših doma. Tako, da otroka nista pogrešala svoje Pikice.
Edino hotel je zgrajen v obliki labirinta in rabiš na začetku kompas, da najdeš sobo. Prehajaš namreč iz enega atrija v drugega pa tunelček, hodniček, zavoj na levo, nov atrij, pa na desno…………bilo je prav zabavno ko smo po nogometnih prenosih vsi malo tavali po hodnikih………

Safari mi je bil čudovit, kot sem povedala krokodili pač ne – mi je preveč smrdelo. Pač taka sem.

Moja ” skeletka ” pa sta našla hrano zase – mlajši ( 6 let in 15 kg !!!!!!!!!!!!!!!!!) je celo poizkusil grozdje in lubenico, ki jo od takrat je. SUPER.

Na kosilo pa smo hodili v tisto italijansko restavracijo na poti do plaže. Imajo fantastičen brick in kuskus ter škampe, pa seveda mesek.In pivo!!!! Ko sem že pri hotelski hrani – do onemoglosti sem se najedla škampov na žaru, ki so bili za večerjo vsake dva ali tri dni.

Bili smo od 28.6. dalje.

eka…..hvala bogu….dej mi napiši tvoj mail….oz. piši na saonaion@siol.com

Kaj pa je z Intelekto letos na Djerbi??

Naj vendar nekdo napiše kaj je na stvari to z Intelekto

Jz grem letos v tunizijo..hotel abir pa me zanima kako je kaj s potovanji..a je dobro iti na lastno pest kr baje je ful ceneje..kaj pa hrana,se splača kaj sabo vzeti?baje da viski za zutrj da se mal raskuži želodec..

Lepo pozdravljeni

tudi jaz imam namen iti v hotel Abir in sicer od 21.9. do 5.10.-ga z intelekto in bi bil vesel vseh informacij oziroma mogoče tudi slik s katerimi bi si pomagal pri dokončni odločitvi
koliko je kaj treba imeti denarja s seboj,če greva dva,pa da imava namen po izletih hodit,ni nama pa do alkohola in nočnih zabav
koliko časa sploh traja let?
že v naprej hvala za vse informacije

Uporabi funkcijo ISKANJE, vtipkaj ABIR in zvedeli boste vse kar vas zanima.
Lep dopust!

Ojla, vsem!

Bla lansko leto v abirju s kompasom, moram rečt, da dobila več kot pričakovala za hotel z 3* (ker pravijo, da pod dve tam doli na afriški celini sploh ne smeš gledat). Tako bom rekla, če nisi “picajzlast” je abir zakon – dobiš vse kar rabiš – vodo, klimo, čiste brisače, posteljo, balkon in prijazno osebje… hrana je za ta rang zelo okusna, je pa res da po pogovorih z ostalimi iz hotelov z višjo kategorijo npr. 4* malo manj raznolika, drugače pa na izbiro vse:
zajtrk – od salame,sira,marmelade, sadja, napitkov več vrst
večerja – od značilne njihove, pa do makaronov, solate…sadje je pa skoz na razpolago, pri večerji si moraš pijačo naročiti – plačati (žal se cen ne spomnim)
uglavnem – hrana je prav dobra, rahlo pikantna

Kar se leta tiče – traja približno dobro uro – potem pa je še cheking – so bl počasni – cel narod je tak, tako da se ne razburjaj, sabo pa lahko vzameš 1 liter alkohola/osebo, kar je zelo priporočljivo, če imaš občutljiv želodec:)

NIKAR NE PIJ VODE IZ PIPE IN Z NJO NE PERI SADJA! Pa za vsak slučaj sabo kšna prva pomoč za prebavne motnje – oglje ali linex.

Izleti se splačajo, čeprav naša vodička je bila bolj tako tako (rahlo naveličana vsega), če pa mogoče govoriš francosko, verjetno se bi dalo tudi v angleščini zment, pa se izlet po otoku splača v lastni režiji s taxijem, samo se pred zmeni za ceno. Mi smo dobile (ena je znala francosko) enega ata – domačina, ki nas je 4 osebe po celem otoku in z razlago vozil 3 ure za smešnih 4.000 SIT.

Kar pa se alkohola v barih tiče, je pa temu cena primerna – ne vem pa koliko kaj stane, ker smo me pile že v sobi, potem pa smo se odpravile ven:))

lp in uživaj,

p.s. do plaže je peš slabih 10 min, ker moraš obiti eno obzidje drugega hotela, pa mivka je, tako da kšna brisača več prav pride:)

hvala lepa mp za tvojo izčrpno poročilo…mi je v pomoč

Hojla,

Hotel Abir je v redu hotel. jaz sem tam vzela tudi internete (uf ko brez njega ne morem :))) – stal je 6 TD za pol urce. Plaža je 10 minut hoje, je pa na njej mivka, od sosednjega hotela vozi taksi do plaže – brezplačno. Če pa se ti ne da iti do plaže lahko se namakaš v bazenu. Ob večerih pa je pri bazenu animacijski večer, zato malce preglej kaj imajo obešeno na oglasnih deskah. Kar zadeva jezik, sporazumevaš se lahko tudi z angleščino, še bolje pa s francoščino ali seveda arabščino. Zanimivi so tudi izleti, pa obisk tržnice v glavnem mestu otoka – Haumt souku………

Kar zadeva hrano: vsi obroki so bili samopostrežni, tako, da si je lahko vsak naložil koliko je hotel in seveda kaj je hotel. Izbira salat je zelo raznolika, priloge tudi, sicer pa ni treba da imaš 3 krat na dan šnicle., ah ja pa razno pecivo od francoskih rogljičkov – seveda če nisi preveč izbirčen. Mi če bi ostali še kakšen teden, bi se po vsej verjetnosti zredili. S seboj sem nesla le ustekleničeno vodo, v hotelu jo lahko kupiš – 0,75 l je bilo 2 TD. kar zadeva alkoholne pijače, pa ti žal ne morem povedati, ker je ne pijem, tako tudi za cene ne vem. V bližini hotela je gostišče kjer imajo ob večerih svojo etno glasbo in prav prijetno je posedati na dvorišču in srebrati jasminov čaj s pinjolami. Ne vem, mi smo jedli tudi sadje, pa ni bilo nobehih problemov. Lahko vzameš s seboj kakšno vodko, ali domači borovničevec – če se bojiš da bi te kaj šraufalo.

torej želim ti prijetno dopustovanje in čim manj straha pred to deželo!

hvala za odgovor..aja..a se splača vzet še en tedn zraven-je dost ceneje drugi teden..a je 7dni dovolj?

Saj si že sam ugotovil, da se splača. 🙂

hvala vsem za izcrpne informacije :))))

Bolj se splača takoj odločit za dodaten teden, kot pa da se odločiš na kraju samem (tam zaračunajo še dodatno cca. 30 € zaradi letala).

Kar se pa tiče leta, mi smo leteli z MB dobri 2 uri in ne 1, kot je napisala mp.

lp
G

Za podaljšanje dopusta se odloči takoj. Lansko leto so zahtevali še dodatno plačilo letalske karte in
še sigurno ni, da bo na letalu še prost kakšen sedež. Prišlo bi dražje kot, če bi šel 2x na Djerbo.

jst sm bil v tem hotelu 2 leti nazaj, pa je bil pir okol 600 sit, mozno da je letos cena večja. sicer pa priporočam da si vsekakor vzames kaj alkota s seboj. vedno prav pride.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close