Najdi forum

cres lubenice

dobil sem informacijo o kraju lubenice na otoku cres. po slikah sodeč je pravi raj, problem je baje samo z dostopom do zaliva, saj baje ni poti. ima kdo kakšne izkušnje z omenjenim zalivom???

Živijo
Do Lubenic z avtom, potem pa peš do obale. cca 350 višinskih metrov (cca 1 ura, dobra obutev, kozja steza)!. S sabo vzeti dosti vode. Popoldanski vzpon je ves čas po soncu. Zaliva sta dva. Prvi se vidi z Lubenic, drugi je bolj levo in ima jamo v katero lahko plavaš (modra špilja). Ko greš z Lubenic proti morju se čez čas steza odcepi k levemu ali desnemu zalivu. Druga varianta je dostop s čolnom po morju. Potem je pa takšnih zalivčkov na Cresu še več!
Stane

Stane hvala!
A je kakšna varianta da se tam kampira ali je to samo zaliv za kopanje?

To je samo zaliv za kopanje, levi z jamo je dolg ene 100 m, mogoče bi se celo dalo prespati na obali v spalki. Na desnem, ki ga vidiš iz Lubenic pa je tudi en objekt vendar tam nisem bil in ne vem čemu služi. LP

Mi smo se ravno vrnili s Cresa. Ogledali smo si tudi mesto Lubenice. Če se pelješ z avtom 5-10 min dalje do mesteca Velun, je tam kamp, kjer se da kampirati, ampak samo s šotori. Meni sta se obe vasici zdeli lepi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close