Sardinija kamp in pot do tja
Letos v avgustu planiramo it na Sardinijo z lastnim prevozom v kamp ali apartma.Šotora nimamo,tko da bi morali tam nekaj najeti(prikolico,kontejner…),če se to sploh da.Ali lahko prideš dol in nekaj najameš ali moraš vnaprej rezervirati?Ali je treba trajekt Livorno-Sardinija rezervirati vnaprej?Koliko denarja potrebujemo za najem v kampu za 2 odrasla + 2 otroka+trajekt?
V avgustu imajo Italijani počitnice, zato je smiselno rezervirati čim prej. Večji kampi imajo zagotov tudi možnost najema njihovih zmogljivosti, vendar boš moral/a za to malo iskati ali kam poklicati. Cene? Italjanski kampi so v primerjavi s francoskimi in še katerimi drugimi razmeroma dragi, vendar praviloma urejeni, prepričaj se le, da ni potrebno doplačevati še za toplo vodo v tuših. Sezname campov imaš na internetu. Za izhodišče lahko vzameš kar spletno stran
Trajekt? Glede na to da greš v avgustu, ti toplo priporočam, da tudi čim bolj pohitiš, saj ne samo, da se cene, kot pri nizkocenovnih letalskih prevoznikih, z vse bližjim dnem odhoda in zasedenostjo močno povečujejo, temveč postaja vse večja verjetnost, da na otok sploh ne boš prišel v željenem terminu.
ojla,
tudi jaz sem se nedolgo nazaj zanimala za podobne info. Midva greva konec avgusta na Korziko. Na AMZS so mi naračunali 232 Evrov (2 osebi + avto), nato pa sem prek Corsica ferries plačala karti kar preko neta za 123 Evrov, tako da se ti splača čimprej kupiti karte on line.
Izkušenj sicer še nimam, ampak baje je zelo, zelo priporočljivo karte kupiti vnaprej.
Lep dan, Saša
Najbolje da si ogledaš na internetni strani od Corsica ferries (tudi Moby lines imajo to relacijo) kateri trajekti (oz. termini) so sploh še prosti in tudi cenovno ugodnejši. Glede na naval italjanskih gostov je kar nekaj trajektov polnih, vsaj za avte. Se splača po netu rezervirat, bolj kot pa da prideš tja in čakaš 2 dni na prost trajekt, ker zdaj je res sezona na višku.
LP
http://www.camping.it/italy/sardegna/
http://www.corsicaferries.com/accueil.jsp
Sardinija je prekrasna, ampak res ne avgusta. Bila sem tam junija, pa je bilo v nekaterih manjsih kampih za vikend ze tezko dobit plac za iglu. Bungalovi v kampih pa so v visoki sezoni skoraj zagotovo polno zasedeni. Lahko pa se preveris na zgornjem linku. Tudi za pot do Livorna lahko avgusta porabis dvakrat toliko casa kot sicer!!! Kolone v Italiji izgledajo malo drugace (beri daljse), kot smo jih mi vajeni … Cene za kampe lahko tudi pogledas na zgornjem linku, v avgustu se lahko dvignejo tudi za 100 %, kar ti dosti pove … Pa srecno.
Saša
“tudi jaz sem se nedolgo nazaj zanimala za podobne info. Midva greva konec avgusta na Korziko. Na AMZS so mi naračunali 232 Evrov (2 osebi + avto), nato pa sem prek Corsica ferries plačala karti kar preko neta za 123 Evrov, tako da se ti splača čimprej kupiti karte on line.
Izkušenj sicer še nimam, ampak baje je zelo, zelo priporočljivo karte kupiti vnaprej.”
Ej, Saša ne uči krive vere
Saj na AMZS, bolj natančno v TA ATLANTICA, ki ima tam prostore v najemu, prodajajo karte od ladjarja Corsica ferries, torej so cene enake, včasih celo za kak euro ceneje. Že nisi posredovala istih datumov in ur, kot si jih potem rezervirala preko neta. Cene oblikuje ladjar in ne agencija…Verjemi, ker že tri leta kopujem karte pri njih, kot večina Slovencev, pri njih..Tudi sam sem delal ne vem koliko primerjav s cenami preko neta in ATLANTICA nikoli ni bila dražja.
123 EUR pa je običajna cena za najugodnejši Jackpot za 2 osebi + avto..običajno, če rezerviram pravi čas v nefrekventnih terminih, dobim pri njih enako ceno
Dragi gost:))
moj namen nikakor ni bil “učenje krive vere”. Moja izkušnja je taka, da sem prek AMZS-ja prosila za izračun NAJUGODNJŠE variante prevoza, za kar so mi naračunali čez 200 evrov. Za isti termin sem pa sama nato on line rezervirala za cca 120 evrov.
Se opravičujem za vznemirjenje.
Lep pozdrav!
LP!
Sem se par dni nazaj glih vrnil iz Sardinije,tako da ti lahko povem par stvari.
Glede trajekta ne kaj dosti ker smo leteli.
So pa moji prijatelji kupili karte za trajekt preko interneta in se bolj splača.Avto in 3 osebe okoli 350 EUR.
Glede spanja na Sardiniji so cene odvisne od tega kako blizu oziroma daleč od plaže si.
Kampi imajo trenutno oderuške cene.Nočitev na osebo( kamp v Porto pollu) je bil 15.50 EUR,s tem da verjetno moraš plačat še prostor za šotor.
V kampu imajo bungalove, ki pa so ponavadi polno zasedeni.
Mi smo spali v apartmajih.Cene za apartmaje ob morju so od 20 do 25 Eur na osebo(nočitev)
Za primerjavo…za apartma 10 km v notranjosti smo odšteli 50 Eur za nočitev(apartma z 2 spalnicama ,ločeno dnevno sobo kuhinjo,jedilnico,2 terasi ,vrt,pralni stroj…..) in ni omejen samo na 4 osebe.
Če imaš avto se vsekakor splača biti malo bolj odmaknjen in s tem prihraniš veliko denarja.
Imajo pa navado da ob koncu bivanja zaračunavajo 50 Eur za čiščenje apartmaja.Dobro se je vnaprej zmenit da to narediš sam.
Mi nismo imeli nič vnaprej rezervirano,samo je bil kar problem dobiti sobe.Za apartmaje v notranjosti Sardinije pa načeloma ni težav.
Kamp se definitivno ne splača.
Forum je zaprt za komentiranje.