Tajska-zdravila
Bolje boš verjetno prišla skozi z dolarji. Mastercard je OK ampak tam boš verjetno kupovala bolj na ulici in v trgovinah kjer boš težko plačala s kartico. Jaz sem ga imel za rezervo. Pri zrdavilih je dobro imeti kaj proti driski, meni je pri manjših težavah še najbolj pomagal Prolife za uravnavanje prebave.
vse sam Larijama neeee!!! to je zdravilo proti malariji… nikar, nikar! grozne tablete, halucinacije, strahovi, nespečnost, res bedaaaa…
drugač sem pa jaz imela vse s sabo, tako da ne vem kako je z nakupom… sam verjetno se res da…
glede denarja pa sem imela čeke in je to kar šibalo… gotovina pa dolarji boljše!
proti komarjem pa kupi dol, ker imajo sestavine, ki jih tle ni…
Ok, ne pretiravejmo….tut Lariamov se človek čist lepo navadi….njihov učinek na človeka je odvisen od same osebe, vsak to doživlja drugače! Sama sem npr. pogruntala, da mi ga paše vzet ravno pred spanjem, ker potem totalno dobro in dolgo spim… na začetku sem imela tudi psihične težave, ampak sčasoma so izginile…ugotovit moraš samo to, kdaj je zate najbolj primeren čas jemanja….
Drugače ti pa za vsak slučaj priporočam, da vzameš s seboj kakšen antibiotik (sumamed moraš zdej plačat, ampak obstaja en drug čisto podoben, ki je zastonj), pa kakšen fenisitil (po pikih komarjev-ful pomaga), kakšen jekoderem, take stvar (ki jih lahko potrebuješ kadarkoli)
Glede denarja je tko, da nekje menjajo bolje za keš, nekje za čeke (dolarji)
Uživajte!kopol napisal:
Tocno tako ancka, lariam ni nek pretiran bav-bav, ce ga jemljes pravilno in res zvecer je najboljsi cas, da ne prazis mozganov cez dan pod vplivom, samo dovolj tekocine je treba spiti pred spanjem……
Sicer pa morate se zavedat da 50% vseh bolezni je v glavi in pretirano obremenjevanje in strah pred staknjenjem cesarkoli vse to le se stopnjuje in visa dojemljivost za obolenje……
lp
Shanti
Zdravo,
1. Zakaj bi na Tajskem jemala Lariam? Glede ostalih zdravil je najbolje, da vzameš aspirin ali kaj podobnega, linex ali oglje za prebavo, lahko tudi kakšen antibiotik, če greš za dlje časa.
2. Najbolj ugodna varianta glede denarja je, da dviguješ z bankomatov z navadno Maestro kartico (400 sit provizije za en dvig, bankomati so na vsakih 5m, limit pa je dvig 50.000 sit na dan, tako kot pri nas). Nekaj dolarjev pa imaš za rezervo.
lp, Tina
tudi jaz ne vzamem nikoli antimalarike- za zdravila pa res ni problem!
Evre povsod menjajo- tudi z BA-Kartico lahko dviguješ- jaz sem na otoku KOH Chang dvigovala- splača se ti dvignit maksimum mislim da je okoli 10.000 Bahtov- plačaš samo 400 ali 450 sit provizije- lahko mi verjameš, saj sem bila še 5x na Tajskem, zadnjič pa letos Februarja!
za denar je bankomat kartica super.
zdravila imajo vsa, samo zapisi si genericna imena. za drisko ti rupurut ne bo pomagu, ampak prašej tam za lokalno varianto imodiuma, ki ga samo v sloveniji ne dobis brez recepta.. to je najboljs za hude tovrstne probleme… drgac pa za drisko priporočam oglje.. in to kr hitro, ko mal bolj tekoče pride. tko načeloma pozdravs ze v startu.. + oglje je neskodljivo in cist naravno…
Forum je zaprt za komentiranje.