Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam na dopust v avgustu?

Kam na dopust v avgustu?

Zivjo,

prosim vas za kaksno dobro idejo, kam naj gremo na dopust avgusta. Radi bi se cim bolj izognili gneci, bili blizu vode (imamo majhnega otroka) in nekje znotraj Evrope (ce se da, ne bi sli z letalom in ne na Hrvasko)?

Hvala za pomoc,

ana

Če bo vreme zdržalo, kakšno avstrijsko jezero, jih je cel kup. Preizkušeno Halstättersee, Wolfgangsee, Traunsee, Attersee, Mondsee…v juliju pred dvema letoma. V Sloveniji pa prisegam na Bohinj. Ne vem, če lahko v avgustu najdeš kak prijeten turističen kraj ob vodi, pa da ni gneče. No, tole ob jezerih je bilo vseeno mnogo bolje kot hrvaška obala, vsaj za moj okus.

Tudi mi smo bili na avstrijskih jezerih pred 2 leti, vendar v avgustu. Na Wolfgangseeju ni bilo nobene prazne sobe (oz. je bila ena za 130 eur/NZ) tako, da smo spali v kraju kjer ni bilo jezera 15 km preč(65 eur/NZ za sobo za 2 osebe in otrok). Moraš si prej rezervirat. Mi smo bili nad Avstrijo navdušeni, je pa skoraj vse še enkrat dražje kot pri nas (ampak vseeno polno ljudi).

Hvala!

Zelo zanimiva informacija-sploh nisem nikoli razmisljala o avstrijskih jezerih…bomo resno razmislili.

lp,
ana

med priljubljenimi imam shranjeno tole bližnjico, mogoče ti bo v pomoč:

Hvala Lara za tale link-sem dobila res izcrpne informacije…
zanima pa me se, kaksne imate izkusnje z Blatnim jezerom (dobila sva en pozitiven namig, pa naju je malo zamikalo). Zanima me predvsem kampiranje-kaksni so kampi, so urejeni, cisti in kaksno je jezero-ali je primerno za kopanje-tudi za majhne otroke, itd…, pa se ali je v okolici kaj takega, kar se splaca pogledat. Sprasujem cist na blef-sama nisem uspela se kaj dosti pogledat…bi rada dobila najprej kaksne preverjene infote.
Ze vnaprej hvala za pomoc,

ana

Ti povem še za Blatno jezero: mi smo bili večkrat v teh krajih za 1. maja, ker je tam drugačna klima kot na mrzlem Gorenjskem. Poleti mora biti pa tam soparno vroče, že junija skoraj ni za zdržat. Voda meni ni “apetitlih” ker je čudno motna, videl pa sem, ko so lovili neke dolge ribe podobne jegulji. Me je minilo, da bi se kdaj kopala. Mi smo se kopali v toplih izvirih v Hevizu in Zalakarošu, ampak 1.maja je to res super, ker je voda zares topla.

To je pač samo moje mnenje, naj pove še kdo, ki je kampiral julija/avgusta.

Sicer je pa en link na to temo odprt na forumu o potovanjih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close