Najdi forum

Šri Lanka

Živjo!

Razmišljam o dopustu v začetku avgusta na Šri Lanki (Bentota). Zanima me kakšne imate izkušnje? Zanimajo me predvsem cene gostinske ponudbe, spominkov, oblačil,… Tega podatka nikjer ne najdem.
Za kakšno informacijo bi vam bila zelo hvaležna.

Lep pozdravček!

Lidija

Če v iskalnik vtipkaš Šri lanka ti vrže ven 31 zadetkov. Malo pobrskaj, pa boš sigurno kaj našla.

Oblačila so zelo poceni, a so večinoma ponaredki ali izdelki z napako, tako da moraš biti pri nakupu precej previdna.

Za Bentoto se natančnih cen ne spomnim, vem pa da smo drugje po Šri Lanki jedli ribe in rake po ca. 700 SIT. Na splošno velja za vse stvari, da so cene v primerjavi z našimi res nizke.

Meni Bentota kot kraj ni bila všeč, pa tudi plaža ni bila raavno najbojša. Res pa je, da so hotelske plaže običajno precej lepše urejene kot tiste, ki so dostopne vsem.

Ti predlagam da kar rezerviraš, ne bo ti žal. Šri lanka je prečudovita dežela z nasmejanimi ljudmi. Sicer turiste radi obirajo, sicer pa se to dogaja povsod.
Ogromno imaš za vidit. Priporočam, da za za kake dva dni najameš šoferja s kombijem, da si greste ogledat kake zanimivosti in prespiite v kakem cenejšem hotelu. NIkar ne vplačuj takih izletov v hotelu, ker so velik dražji, šoferji te čakajo povsod.
Mene so razočaral bazarji, ker so že zelo evropejski s samimi ponaredki, z vsiljivimi prodajalci. Oblačila smo kupovali v Colombu po zeloo nizkih cenah. Za spominke lahko veliko barantaš, še posebej če kupiš veliko, cene za gostinsko ponubo so zmerne (odvisno kje ješ)! Mi smo jedli v vaseh oz krajih ki niso bili del turistične ponudbe in smo se že kar prenajedli teh ribjih jedi, sadje je tudi zelo poceni.

Če te še kaj zanima pa vprašej!

Lepe počitnice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close