Iran
Hvala za odgovore!
Rada bi izvedela koliko je priporočljivo potovanje po Iranu zdaj (mesec avgust), ko je cel ta pomp ameriških fint vsepovsodi. Kaj lahko svetujete?
In kaj ne smem izpustiti ter koliko časa si je pametno vzeti za to deželo (2 tedna, 3 tedne, 1 mesec, več)?
V bistvu kolk jaz razumem je fajn, da maš kontakt z domačini. Drugače pa me zanima kaka knjiga in brezplačna izposoja bi bla fina jaaa. 🙂
Hojla!
jaz sem bila lani v Iranu. Tu so najbolj prijazni ljudje. Bila sem tri tedne. Vzemi lonly palnet, pa na pot..Hoteli so vsi notr napisani. malo je problem s hrano, ker so restavracije med 14 in 18 uro zaprte. Hrana je vecinoma riz in kebabi ter sendvici..imajo ap velikos adja, ki ga lahko shladis v hotelih.
Vodo sem tudi pila iz pipe, ko sem bila pri domacinih. sprejmi povabilo domacinov…
Vroce je in moras biti pokrit (zenske ruta) in dolge rokave. ampak to itak sprejmes in uzivas z njimi..
Vodne pipe so zakon in polezavanje ob njih..
Vizo sem dobila v Ankari v 10 min, ker sem potovala skozi turcijo..
Je zelo poceni, prevoz in hrana ter prenocisce. Mislim, da sem zapravila v treh tednih 210 dolarjev..
pojdi in uzivaj…
lp
glede časa: lahko teden, lahko mesec, lahko….. je kar velik (in zanimiv) ta Iran 😉
tudi samo en dan je bolje kot nič!!!
glede jenkijev: imajo svoje “finte” povsod po svetu (in doma)
glede primernosti avgusta: vroče ti bo za #$%&”#$% pod ruto pa še posebej
sem bil avgusta (z avtom s klimo) in je bilo znosno
sem bil junija (z avtom brez klime) in je bilo za znoret
glede domačinov: nič bat, bodo že oni navezali stike s teboj 😉
glede ogledov: odvisno od časa in prevozov (razdalje so ogromne)
vsekakor pa ne smeš izpustiti Isfahana !!!!!!!!!!
če ti bo kaj pomagalo – nekaj fotk: http://www.pbase.com/marko_p/iran
Jaz sem potovala po Iranu v septembru in v začetku oktobra, pa je bilo na jugu kar zelo vroče. Glede na to, da moraš kot ženska imeti ruto, roke pokrite in dolgo krilo ali hlače, boš to zelo občutila. Sicer pa se na to kar navadiš. Jaz sem bila v Iranu malo manj kot mesec, sicer organizirano s skupino, ampak smo še vedno izpustili en delček Irana. Sicer pa moraš videt Isfahan, to je bilo zame najlepše mesto v Iranu, pa Shiraz in Hafisov grob in Alamut. To bi bili zame top tri v Iranu. Ljudje pa se ti bodo sami približali. So zelo prijazni in se radi pogovarjajo s tujci. Tudi če jezika ne obvladajo najbolj. Dali pa bi ti vse, tudi če nič nimajo. Lepo se imej v Iranu.
oj,
Ja mene so tut prav “presenetl”, ti perzijski “teroristi”, pa ta kar malo skrivnostna država na osi zla katere se kar malo vsi bojijo…. pol ku si pa enkrat tam, pa vidiš da v bistvu sploh ni tko kot to mediji prikazujejo – a te zanima kuko pa je? hja bo pa treba pogledat:)
je pa vse kar so zgoraj napisali res, ta ko da smo si mi prav težko vzeli kak večer prost, da nas niso domačini povabili na večerjo…
(no še mal reklame pa mal od gostoljubnosti http://www.key2persia.com/hospitality.htm)
drugač pa ja Alamuta ne smeš zamudit, pa Yazd (uni templi, pa mesta okol, pa čak-čak) je bil men super – sam je pa vroče mi smo bli polet, pa je na jugu kar pasje – sam se da – tut ženske (sej po uno dolgo črno ni treba nič met, pol pa kar gre:))
no tko v glavnen ne bo ti žal,
Matjaž
Forum je zaprt za komentiranje.