new york
Živjo,
novembra imam namen iti v new york za nekaj dni. Zato bi vse, ki ste tam že bili prosila za čim več iformacij. Npr. kako je s hosli (na katerem koncu mesta je najbokje, da si rezerviram hostel), približne cene (podzemna, busi taksiji, hrana, ogledi itd.). Aja pa še to, šla bi za ene 5-6 dni.A je to premal???
HVALA!!!!
Prvo kot prvo, 5-6 dni je absolutno premalo za NYC! Jaz sem bila tam en teden in se mi zdi, da polovico stvari sploh nisem videla. Sploh če greš na tako dolgo pot, kjer bo največji strošek (mislim vsaj) letalska karta, se ti sigurno splača iti vsaj za 14 dni.
Glede hostlov je takole – so kar precej dragi, pa mislim, da je itak vseeno kje stanuješ, ker je podzemna na vsakem koraku. Jaz sem bila na 103. ulici – to je Upper Manhattan, v predelu, ki (baje) ponoči ni najbolj varen, ampak jaz nisem imela takega občutka.
Karta za metro je stala mislim da okrog 6 jurjev, veljala pa je en teden – neomejeno število voženj, veljala pa je za podzemno in avtobuse.Taxijev se nisem posluževala. Vstopnine za razne muzeje in oglede so precej zasoljene, nekaj prihraniš, če imaš mednarodno študentsko izkaznico (ISIC).
Hrana…da se dobiti poceni ali pa ekstremno drago, odvisno kako izbirčna si: fancy restavracije ali na ulici pri pakistancih? Tvoja odločitev! 🙂
Če te še kaj določenega zanima, pa kar vprašaj!
Ojla!
V nyc sem bila lani poleti tudi prbližno en teden ker sem potem potovala na Florido. Bili smo zelo dobro organizirani saj smo že vnaprej vedeli kaj si bomo ogledali in je bil en teden čist ok da sem videla večino mestnega utripa in najlepše znamenitosti. Naredi si plan in si v dveh dneh recimo oglej zgornji del Manhatna, potem v enem dnevu Wall street, …itd..
Spali smo v hostlu na zgornjem Manhattnu (124th ulica ali nekaj takega), ki sem ga rezervirala pri STA-ju, njbolje da se kar tam pozanimaš ker ti bodo še najbolj pomagali (cena okoli 4. ooo sit za nočitev z zajtrkom v večposteljni sobi).
Najceneje bo če se boš prevažala z podzemno, kupi si tedensko karto ki je še naj ceneje. S tksijem smo se peljali samo iz letališča do hostla kar nas je stalo kar dobrih osem tisočakov tako da to ti odsvetujem. Podzemna je zakon! Najhitreje in najceneje, pripelje te pa tudi povsod.
Hrana v nyc je kar draga zato mogoče če mal stisneš in ješ bolj v kakih fast foodih in kitajskih restavracijah.Se da preživeti.
Lepo potuj!
kupi si obvezno če greš za več dni- NEY YORK_-Pass- imaš potem skoraj vse muzeje prost vstop- splača se ti če si hočeš dosti ogledati- poglej si na spletni strani.
obvezno, seveda če ti ni pre drago idi v MUSICAL na Broadway-u
midva sva šla gledati LION KING- fantastično!
Rezervirala sva preko neta (www.ticketmaster.com) sredi TIMES SQUARE-a tudi lahko dobiš karte ob dnevu predstave- za polovično ceno! pač kaj je še prosto.
Nujno: idi v Brookly z busom ali metroju in potem peš čez Brooklynski most v smeri Manhattana-
.Super feeling!Jaz sem bila za 6 dni- in se mi je zdelo kar pre malo časa za ta super-mega mesto!!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.