Popotovanje po Dalmaciji – vaše izkušnje
Letos bi se avgusta rada odpravila s šotorom (po potrebi bi najela apartma) za 9 dni na potovanje po Dalmaciji.
Po dolgem času se vračam na Hrvaško, saj sem zadnja leta potovala predvsem po svetu.
Prosila bi vas za vaše izkušnje, oz. kraje kjer ste že bili. Ne maram preveč turistično masovnih kotičkov – rada bi odkrila kaj novega, skrite kotičke, plaže, dobro hrano…
Razmišljala sem o slapovih Krke, Murter, Žirje, Pašman, Šibenik, Kornati, Ugljen….
Za vse info vam bom hvaležna.
Lp,Tina
priporocam ti, da gres se bolj nizko…na jug dalmacije..tam se se vedno najdejo koticki, kjer ni veliko ljudi…poskusi na korculi..pa tudi dubrovnik si mores pogled, ceprav je prepoln ljudi, je prekrasen..kopat se lahko gres na lokrum..sicer je pa po po jadranski magistrali od splita naprej zame nekaj najlepsega..otokovje cist prevec, uzato ti izbire ne bo manjkalo..
Splača se ti ustaviti v Makarski in povprašati na Turist offisu kje se nahajo nudistična plaža. No ta plaža ni glih sam nudistična je mešana. Uglavnem to je majhen zalivček, ki je oddaljenamalo ven iz Makarske, na njej je cca 15-20 ljudi. Plaža je iz kamečkov, v ozadju pa se nahaja borov gozdiček. Na plažo vsake toliko časa pripluje čolniček s svežim sadjem in pijačo. Uglavem res je lepo, spoh če ne maraš direndaja na plaži. Če pa se odpravljaš proti Dubrovniku, pa se ti splača še oditi v Črno Goro. Tu se nahajajo najlepše plaže daleč naokoli. Samo malo se moraš popeljati na okoli in zagotovo najdeš kaj zase. Aja pa da ne pozabim omeniti še Brele v Makarski revieri. Tudi tukaj najdeš zeo lepe zalivčke, ki jih lahko imaš samo zase. Upam, da sem ti pri odločitvi kej pomagala.
Forum je zaprt za komentiranje.