Grčija-avgust
Ima kdo željo iti okoli 10.8. v Grčijo? Jaz imam v planu ogled Meteore, Aten (po želji še kaj drugega) in pa iti malo po Kikladskih otokih- Santorini, Naxos, Paros… Pa tudi na Antiparos (poznam eno Grkinjo ki me je vabila na obisk, verjetno mi bo uredila poceni/zastonj prenočišče, pa poceni hrano-imajo v lasti restavracijo).
Kako do tja še ne vem točno, malo preučujem cene avionskih kart, vlak LJ-Solun (23 jurjev), ladja iz Benetk…
Če kdo želi iti in išče sopotnika naj se mi javi. Več nas bo boljše in ceneje bo. Plan ogledov in potovanj lahko spreminjamo, obvezno pa grem pogledat Meteoro (pred 11 leti se mi ni dalo iti v samostane, letos moram obvezno popravit neumnost) in Atene (že videno, ampak moram iti še 1x).
Nekaj inf. cen trajektnih kart iz Aten na:
– Paros : 20 EUR oz 30 EUR (highspeed)
– Antiparos je takoj zraven Parosa
– Paros- Naxos: 5 oz 10 EUR
– Paros -Santorini : 12 oz. 24 EUR
Hotel v Atenah:
– Amarilis , 54 EUR za sobo (2 postelje)
– Filoxenia, 53 EUR za sobo (2 postelje)
* če nas bi šlo več bi bilo še ceneje!
Kdor ima hrvaškega “gostoljubja” poln kufer, želi vseeno ležati na čistih plažah ob kristalno čistem morju, vmes videti še malo zgodovine in poskusiti grško hrano naj se mi javi! Vse skupaj bi trajalo cca 10 -14 dni.
Ojla, s prijateljema gremo 29.7. za 14 dni proti Grčiji (kombinacija vlak do Benetk – baje je cena le 3500 SIT enosmerna-trajekt Patras-zopet vlak do Pireja nakar zopet trajekt). Najverjetneje se bomo nazaj grede tam okoli 10. ali 11. 8. ustavili za kake 4 dni v Atenah. Prenočiti smo mislili v kakem hostlu. Če bos slučajno takrat tam okoli, se lahko kje dobimo. Imam prijateljico v Atenah , ki se lahko izkaže kot odlična vodička, še posebej kar se tiče poceni prenočišč.
Imaš kako info glede povezave Pirej-Ios?
Lp, Blaž
Ojla,
ker Grčije še nisem vidla me je zelo pritegnil tvoj plan potovanja. Nisem zahtevna glede ogledov grških zanimivosti (ker je zame valda vse novo in čim več vidim boljše je). Zanima me samo če imaš že fiksen datum odhoda in način prevoza do tja. Sicer pa imam tudi jaz poznanstva v Atenah in se bi dalo (mogoče) kje ceneje prespat.
Lp
jeanette
Živio!
Jaz sicer planiram it v Grcijo septembra… in nameravam tudi obiskati par otokov… ce ti ni prepozno se oglasi na grcija0906@yahoo.com
Živio!
Jaz sicer planiram iti v Grčijo septembra… in nameravam tudi obiskati par otokov… ce ti ni prepozno se oglasi na grcija0906@yahoo.com.
Zdravo!
Fiksno še ni nič, sam je pa že dost bolj jasno vse skup. Avion (redne linije) v Atene je drag (100 jurjev).
Ostane le še vlak LJ-Solun (24 ur, 34 jurjev povratna, 10 EUR doplačila za ležalnik do Soluna- glej ponudbo SLO železnic) in pa ladja iz Benetk (dražja od vlaka in traja dlje). Po moje je še vlak najboljš, čeprav je 24 ur dolga pot, samo se pa lahko spi do Beograda. Na poti tja se lahko ustavimo V Beogradu (ali pa nazajgrede). Pa na ladji nimaš nič za gledat (sem že dala skoz), z vlaka pa lahko opazuješ pokrajino Srbije, Makedonije, makedonske Grčije.
Odhod je 10.8. (mogoče tud 9.8.).
Okoli 10.8. bodo v Atenah tudi 3 Slovenci (imam GSM od enega) in smo se zmenili da pokličem glede iskanja prenočitve. Če imaš pa ti veze, pa še boljš.Pa da gremo mogoče malo skupaj po Atenah.
Na Antiparosu poznam domačinko in 100 % mi bo poiskala poceni prenočišče/prehrano!Smo se že slišale in ve da pridem.
Od tam pa grem po Kikladskih otokih (na Santorini vsaj za 2 dni). V kratkem si mislim rezervirat hostel na Santoriniju, zato pohiti z odločitvijo. Rezervacijo lahk kasneje tud odjaviš, brez problema.
Če te še kaj zanima mi piši. Lahko tudi na email: nina_podlesnik@yahoo.com.
LP
Zdravo!
Ja sem se odločila da grem kar julija. 3 (par se jih še odloča) so se že prej odločili za ta datum in se jim bom kar pridružila. Bo vsaj bolj zanimivo.
Karte smo si že nabavili. Jaz sem šla kar v eno agencijo in so mi oni rezervirali preko Cruise&feery centra v Portorožu. Vsaka agencija ti to zrihta…
Samo če nameravaš iti je fajn da si jo čimprej rezerviraš!!! Odhod je 29.7. ob 12.00 iz Benetk, mi imamo povratek 13.8. ob 23.59 iz Patrasa. Če pa želiš ostati v Grčiji dlje, si pa karto zrihtaj za 3 tedne…Gremo pa z Anekom.
Pa hitro sporoči odločitev, ker si bomo v kratkem šli nabavit karte za vlak do Benetk (skupinska karta-je cenejša). Če rabiš še kake inf. je tu moj GSM: 031 363 978
LP
Nina
Tudi Kompas ima letalske karte za Krf, po 39.900 SIT, ampak če dodaš še takso (13.900), si na 53.800 SIT, za ladjo daš pa 28.560. In ker imamo mi še dva otroka, za katera je treba za oba plačati letalsko karto, ladijska je pa za enega 50 %, za drugega pa zastonj, dobimo razmerje 211.600 proti 71.400. Bomo raje pluli, 25 ur bomo že preživeli, tako kot dvakrat doslej.
Forum je zaprt za komentiranje.