Najdi forum

KDAJ V GRČIJO?

Poletne počitnice v Grčiji sva zaradi dela iz sredine julija prestavila na september. Prej ne bova mogla it, pa me zanima, kaj mislite o omenjenih datumih tisti, ki ste že bili tam? Šla bova na Rodos (ampak saj je gotovo itak povsod enako).

Meni se sicer po eni strani zdi, da bo septembra še bolje, vendar pa moram reči, da mi vsa ta “gužva”, dogajanje in vse kar spada zraven, kar ustrezata (zaenkrat;) ). Je pa tudi res da veliko ljudi v Grčijo odhaja septembra tako da mogoče je res bolje?

Res me zanimajo no razlike julij – september…

Hvala za odgovore:)

Definitivno gremo raje septembra, zaradi vročine, ki je julija in avgusta kar huda. Je pa to še vedno sezona in se veliko dogaja, tudi še oktobra, zato vam ne bo dolgčas.

Hi !
September je čisto O.K. Vročina ni več tako huda, morje je toplo, gužva na plaži manjša, čeprav je na Rodosu v tem času še vedno veliko turistov in so lokali polni, pa je mogoče nekoliko manj mladine, tako da so bari in diskoteke bolj prazne…

Lp

aha no super…zame čisto v redu:)

Bila v Grčiji na Santoriniju (2x), na Kreti in na Rodosu, vse v terminih 1.polovica junija ali 2.polovica seprembra. Vedno je bilo odlično – mogoče se mi zdi junijski termin za malenkost boljši, ker so daljši dnevi. Sicer je pa dovolj toplo, včasih tudi vroče, tako da si sploh ne znam predstavljat, kako žge julija in avgusta. Pa ceneje je (last minute 4* s polpenzionom od 10.-17.junija na Rodosu 70.000, zdaj vidim, da so last minute cene v istem hotelu že čez 100.000), pa manj gneče, kar pa meni absolutno odgovarja.

Lep dopust želim!

Hvala za info…Kako pa ti je bil všeč Rodos? jaz nisem bla še nikjer v grčiji, rodos sem izbrala ker se mi zdi najbolj pester – od znamenitosti, turistične zanimivosti, vodni park…se mi zdi da je vse na enem mestu. v katerem mestu si bila? je kakšna stvar ki bi jo posebej priporočala tam?:)

V Grčiji sem bil 4x, enkrat z agencijo(brez veze) vse ti pokvarijo. Oktobra sem bil enkrat na Kreti. Temperature do cca 40C(313K), če se prav spomnim:) Bil sem tudi v vrhunski sezoni tam. V glavnem meni je bilo vedno vroče. Letos planiram it po 20. septembru, ker bom prej poizkušal urediti nekaj obveznosti. Nikoli nisem krožil v eni sezoni skupaj po otokih. Ko sem stopil na otok mi je tako k srcu prirasel, da sem ostal tam cel dopust. Zakynthos je zelo lep, v poletnih mesecih so na tem otoku večinoma domorodci. Na ostalih po mojih doživetjih pa vse živo. 3X sem šel z trajektom Trst-Patras,1x z letalom.

Imel bom časa nekje 14 dni, ostal bi na enem otoku, kot ponavadi. Mogoče bi šel na IOS, ni pa nujno. Če ima kdo podobne plane, želje lahko sporoči in se pridruži.

Lp, Igor

Hi!
Rodos je resnično poln zgodovinskih znamenitosti npr. antično mesto Lindos z akropolo, Afroditin tempelj, Zeusov tempelj, antični stadion in gledališče, ruševine gradu Monolites, križev pot nad mestom Rodos, kjer z razgledne točke vidiš skoraj ves otok…zanimiva je tudi dolina metuljev z Kleopatrinim samostanom, ter 7 izvirov sladke vode, kjer moraš obvezno iti skozi 1 km dolg črn rov, ki je del starega namakalnega sistema…ter čisto na jugu surferski raj Prassionisi, kjer se srečata dva morja…seveda pa ne smeš pozabiti na stari del mesta Rodos.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala…

Lp

Sem prej pozabila napisati, na strani http://www.faliraki.de lahko najdeš veliko info o Rodosu.

Lp

Na Rodosu sem bila v hotelu Semiramis, na robu mesta Rodos, zelo miren hotel, dobra hrana, blizu do starega dela mesta. Na plaži pred hotelom zna kar precej pihati, na mestni plaži ( 10 min peš) je bolj mirno. Pa v mestu samem je tudi en kup hotelov različnih kategorij, po moje je najbolje biti tam, da greš lahko peš na sprehod po mestu, kjer je marsikaj za videt, podnevi in ponoči. Vsaj kakšna 2-3 dni je fino imet avto, da se pelješ malo okoli, npr. en dan po vzhodni obali, en dan po zahodni pa še en dan malo počez. Pa malo menjaš plaže. Meni je bila najlepša plaža Afandou, na V obali, dolga kakih 7 km, sami kamenčki, kristalno čista, nobene gneče… Pa vse ostalo, kar so ti že drugi napisali.

LP

Kreta septembra ali v začetku oktobra je 100 % fantastična. Če ti je za žur, pa se lahko pridružiš tudi slovenskim absolventom…Ko ti ne paše, je pa ogromno dobrih (in mirnih) plaž ter seveda drugih znamenitosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close