Najdi forum

KORCULA

Torej….zanima me vse o Korculi. Sla bi v camp, zato me zanima katere campe priporocate, blizu mesta in da je ob vodi. Kako je sicer na Korculi, se da najdet kaksne skrite zalivcke za kopat,kaksno je morje…….kakrsnakoli informacija bi prisla prav.

Kar vredu kamp se mi zdi (imena si nisem zapomnila)takoj ko prideš s trajekta.Mislim,da je v sklopu hotelsko apartmajskega naselja Bon repos.Je v enem lepem zalivu,mirno,čisto morje,pa tudi,če se gre malo peš,se da najti kakšno plažo samo zase.Je pa oddaljen ene 2 km iz mesta Korčula.En lep sprehod…
Drugače je pa Korčula,lep raznolik otok.Ga je pa treba raziskati z avtom,se najdejo tudi kakšni lepi zalivčki,kjer ni pretirane gneče,čeprav je otok zelo obljuden,da je bolj težko biti sam.Razen,če imate čoln…
IN tudi zvečer v mestu Korčuli je zelo fino vzdušje,polno lokalčkov,ki so vedno polni itd…Občutek,da se nekaj dogaja,da ni vse mrtvo…
Morda so v Korčuli tudi drugi kampi,vendar ne poznam nobenega v bližini mesta Korčula.Se mi pa zdi ta del z mestom tudi najlepši na tem otoku.Pač odvisno,kakor za koga…
Lep dopust!

Živjo,

Na Korčuli poznam 2 privat kampa v Lumbardi, par km ven iz mesta Korčule, imenov se ne spomnim, ampak ti bodo prijazni domačini pomagali, sicer pa se splača povprašat tudi za kakšne sobe, se najdejo cenovno ugodne, saj v Lumbardi. Morda še to: kampi niso na takem nivoju kot npr. kje v Istri (urejene kopalnice, wc…).

Nekaj info, ki ti bodo morda prišle prav, si lahko prebereš še na:

http://travel.over.net/forum/read.php?f=25&i=4696&t=4667

Prijetne počitnice!

živjo,

če se prav spomnim je ime kampa, ki ga omenja Optimistka kamp Kalac..tam sem bila dvakrat, sicer že kar nekaj let nazaj, 4 ali 5…kamp je bil takrat lepo urejen, da se dobit ful dobro mesto za šotor, ker so določeni prostori na malo bolj strmem terenu in lahko maš lep razgled na morje ko zjutraj pomoliš glavo ven…je tud dosti sence, tko da kar se tiče tega je vse več kot uredu…problem zna bit z zasedenostjo. Ne vem če je danes še tako, ampak takrat si ob prihodu dobil neko karto, zemljevid kampa z označenimi prostori (oštevilčenimi) za prikolice (ki so večji) in šotore…potem si naredil en obhod in ko si se odloču kje bi bil si prišel nazaj na recepcijo in povedal številko parcele. Prvo leto smo šli trije pari in so nam pustili parcelo za prikolice, tko da smo imeli res veliko prostora….

kar se tiče zalivov itd…osebno mi plaža v kampu ni odgovarjala, zato smo se vsak dan ene 20min vozili še malo naprej od Lumbarde proti koncu otoka, kjer sicer pustiš avto ob makadamski cesti in najprej hodiš malo čez gozd potem pa maš skalne obale kolikor hočeš in tam je res mir…so pa dobre plaže tudi drugje po otoku, tudi mivkaste…

za ostale kampe ne bi vedla, kar se tiče samega mesta Korčule in dogajanja zvečer se pa pridružujem prej napisanim komentarjem…

upam da sem ti kaj pomagala,

lp, katja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close