Najdi forum

Črna gora

Pozdravljeni!

Zanima me, kako je s Črno goro. Ali potrebujem potni list ali osebno izkaznico. Na Kompasu sem se pozanimala, da lahko imam osebno, vendar so pri prečkanju Bosanske meje pri Neumu lahko težava. Ima kdo izkušnje, katera pot je najboljša. Nameravam iti po Hrvaški avtocesti do Splita oz. Dubrovnika… Zanima me pa še to, kako hitro lahko na kraju samem najdeš apartman za dve osebi (Ulcinj), ker nimam rezervacije.

Hvala za odgovor

Lep pozdrav!

Pri Neumu ni nobenih težav pri prečkanju meje,v BIH pa brez potnega lista ne moreš. MIlsim,da je avtocesta najbiližja pot in potem za Cavtat in kar kmalu si v Črni gori.Kar se pa tiče najema pa ne vem kako je v glavni sezoni.In naj ima apartma garažo ali vsaj ograjen prostor, v kolikor je avto malo boljše znamke.(ali zanimive)In na cesti je treba paziti,so zelo ozke,in,čeprav nisi kriv si kriv,če se kaj zgodi.Vsaj pred dvema letoma je bilo tako.Drugače pa je Črna gora čudovita in prijazni ljudje.Lepo pot želim in lep dopust.

Pozdravljena!

Najprej hvala za odgovor. Vseeno pa mi še ni čisto jasno glede potnega lista. Ali ga sploh potrebujem na poti. Za vstop v Črno goro vem, da je dovolj osebna. Kaj pa za tistih 12 km, ko se pelješ mimo Neuma? Tam se prestopi bosanska meja. Ali te tudi z osebno spustijo mimo? Na Kompasu so mi rekli, da znajo biti težave.

Lep pozdrav in hvala za želje!

Živjo!
Lani smo bili v Črni gori in to v top sezoni 5.8. in apartma smo ujeli na blef brez problemov.Stopila sem do prve agencije na plaži in v pol ure so mi zrihtali apartma za 4 osebe po ceni 30 evrov na noč.Sicer ne vem kako je v Ulcinju mi smo bili v Igalu.Za prestop meje v Neumnu pa smo pokazali potne liste,tako da niti ne vem ,če se da samo z osebno izkaznico.Je pa res da na meji s Črno goro pred potnimi listi zahtevajo zeleno karto!!!Da se izogneš nevšečnostim s potnim listom raje izberi pot po Hrvaški,pa še cesta je lepša.Drugač pa kot so že povedali ljudje so tam zelo prijazni in mogoče še namig za apartma,ponavadi na kakšni avtobusni postaji ali pred trgovino stojijo domačini,ki ponujajo apartmaje.
LP

Jaz sem imela sicer ponavadi potni list s sabo,vendar ga do zdaj nisem pokazala,v rokah sem imela osebne,počasi zapeljala do njih pa so že od daleč mahali naj grem naprej.IN sem kar velikokrat šla tam mimo.
Zelo pa ustavljajo hrvaške registracije zaradi nakupov v Neumu…Včasih je bilo poceni,sedaj pa niti ne več za nas Slovence.
Je pa res, kaj je zakonito točno ne vem,so mi pa vsi razlagali,da je to prehodna meja,in ,da če greš v Dubrovnik,ne smejo komplicirati s potnimi listi,saj je edina pot čez Neum, torej čez Bosno.In to je tudi edino logično.Malo čudno,da bi nekdo ,ki želi iti v Dubrovnik moral nabaviti potni list..Če bi to bilo res,bi bilo o tem že veliko negativnega govora…
Vse lepo v Črni gori.

Še nikoli mi ni blo treba pokazat pasoša, pa sem se že nekajkrat peljal skozi Neum. Če pa bi slučajno zatežil, imaš še vedno možnost trajekta iz Ploč na Pelješac, pa potem po Pelješcu mimo Neuma.
Kemo

Bil v Neumu dober mesec od tega samo z osebno izkaznico.

lp

Hvala za dobre nasvete. Odpravila se bom kar z osebno. Vsem želim super poletje in dober dopust.

Lep pozdrav!

Mislim, da ne bi smeli nič komplicirat. Pazi le, da se razvrstiš na pravo linijo: tam sta namreč dve: ena je tranzitna, druga pa za vstop v BIH. S tem že malo nakažeš, da se ne misliš ustavljat v BIH in da naj ne komplicirajo, če te pa vseeno ne bodo spustili naprej se pa vrni, poišči najbližjo plažo na Hrvaškem, ter počakaj nekaj ur, da se zamenja izmena mejnih organov. Ampak dvomim, da bodo delali probleme.

Dobro je, če imaš potni list, sploh na Dugem Brijegu (če greš na ta mejni prehod od Dubrovnika naprej..) ga vedno pregledajo.. Pot katero si si zamislila je najboljsa, mi jo ze leta uporabljamo, po avtocesti si pa sedaj do Splita tako zelo hitro. Apartmani se od lanskega leta malo stežka najdejo ker je kar precejšnja gužva v teh poletnih mesecih, tako da morda poglej prej kje bi se kaj dalo dobiti.. ti pa precej bolj priporočam mesta pred Ulcinjem, Ulcinj ni ravno več kaj lušten…

Ravno smo se vrnili iz Dubrovnika, za prehod čez Neum in tudi v Črno Goro je zadosti samo osebna izkaznica.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close