camp Sirena – Novigrad
V Sireni sem preživela veliko poletij kot otrok. Kamp je v senci, plaža en del betonirana, en del z malimi kamenčki in en del skalnat. Zraven kampa je ena gostilna (mislim, da še obratuje), čisto ob obali, zraven je tudi mini golf in tenis igrišča ( v sklopu hotela tam zraven, tam je tudi bazen). Ob recepciji je prodajalna s sadjem, trafika, možno, da se da kupit tudi kruh, nedaleč stran pa je večja trgovina, kamor se da it peš. Meni je bil kamp všeč, ob obali pa je tudi pešpot do Novigrada (če se dobro spomnim, nekje 20 minutk sprehoda). Ne vem pa, kako je z infrastrukturo, koliko so prenovili … mogoče se še kdo oglasi.
Mi smo bili tam nekaj zadnjih poletij (letos se nam je šlo spet južneje).
Glede opremljenosti in čistoče mislim da težko najdeš pdoben kamp (lani so malce popustili, ampak je bilo še vedno o.k.)
Zraven je hotelski bazen, plaža je spodobna, iz klesanega kamenja, voda pa … običajna za Istro (motna, ampak večinoma čista).
Niso pa pretirano oglaševani, ker ne rabijo. Kamp ni največji na svetu, je precej drag, vseeno je v sezoni praktično poln.V ocenjevanjih tudi običajno zaseda eno izmed prvih mest na Hrvaškem.
Svetujem ti pa, da s seboj vzameš kolo. najbližja trgovina je precej draga, konzum v centru Novega grada je čisto O.K. po cenah, samo dober kilometer je do tja in s kolesom gre čisto hitreje.
Če iščeš nekaj v krogu do dveh ur iz LJ, težko najdeš kaj boljšega.
Je. Glavna plaža pod kampom je precej polna, če greš pa bolj levo, proti kamnolomu, je bolj divji del – kamni in (večinoma ravne) skale. Ta del je malce odmaknjen, tako da marsikomu odpadejo vsi kosi oblačil…
ampak ta del ni čisto za majhne otroke, sploh pa moraš s seboj imeti senčnik, ker je sence natanko 0.
Če pa se z avtom odpelješ proti Lanterni (zlasti na dnu tarske vale) ali pa npr. s kolesom od novega grada proti severu, ob obali, tudi delno po makadamski cesti, proti Maredi, je ne pravv gosto obljudenih kotičkov kar nekaj..
Forum je zaprt za komentiranje.