Birokracija ter info glede ZDA
Pozdravljeni!
Vedno bolj me daje nemir, da bi se za nekaj časa odmaknil od vsega že poznanega in za nekaj mesecev odpotoval. Najboljša varianta mi je Atlanta, GA.
Sedaj me pa zanima par stvari in bi res prosil za nasvete:
1. Kdaj se dobi najcenejše karte in kakšna je najcenejša destinacija do tja?
2. Kaj je treba urediti glede birokracije če želim iti tja ter tam bivati ter delati? Sem študent.
3. Kako bi najlažje že sedaj našel delo v Atlanti?
4. Vzel bi povratno karto, pa me zanima, če je možno, da je povratna karta z nedefiniranim povratnim roko (da ni definirano, kdaj se vračam)?
Zaenkrat hvala!
Pa lep dan še naprej!
Primož
Pozdravljen Primož!
Glede na to, da si študent, je najboljša možnost za delo v ZDA – CCUSA Work experience. Organizira ga STA Ljubljana – poglej na njihovo stran: http://www.sta-lj.com pod delo v tujini. Cena celotnega programa je okrog 300 jurjev – v to je zajeta povratna letalska karta, uredijo ti vse papirje (delovna viza…), poiščejo ti delo, ter zavarovanje. Delaš lahko do 4 mesece, potem pa imaš še možnost enomesečnega potovanja po ZDA.
To je v grobem opis, vse ostalo si preberi na njihovi strani.
Sama sem delala v ZDA preko STA pred dvemi leti in ti povem, da je bilo neponovljivo! Če imaš še kakršnakoli vprašanja, kar pogumno!
LP
STA je kar ugoden glede letalskih kart. Drugače sem slišala, da je ugodno tudi v eni manšji agenciji na Slovenski cesti v LJ. Mislim da je Popair ali nekaj podobnega.
Najlaže boš tam bival in delal preko programa, ki ga je opisala Pavla. Drugače bo bolj težko, ker je težko dobiti kakršnekoli vize, razen študentskih. Mislim, da odprta varianta karte ni mogoča. Ko sem jaz na letališču vstopala v državo, je hotel tip imeti tudi potrdilo za povratno karto, ki jo potem dvigneš na letališču. Enosmerna oz, taka z odprtim datumom pač pomeni, dabi lahko tam ostal tudi dlje kot 90 dni, česar pa se američani v zadnjih letih bojijo in so poostrili nadzor zaradi terorizma.
Forum je zaprt za komentiranje.