Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Djerba hotel Abir

Djerba hotel Abir

Živjo!

Evo že odštevava dneve,ker se 18.maja s fantom odpravljava na Djerbo v hotel Abir. Prosim vse,ki ste že bili tam,da mi posredujete kakšne informacije( ali se lahko kupljeno hrano in pijačo nese v sobo,ali so ob tem času že kakšne animacije,kakšne so kaj trenutne temperature morja in zraka,ali si je potrebno vzeti kaj bolj toplega za oblečt zvečer,če ima kdo kakšne slikce……ipd.). V glavnem me zanima vse kar je dobro vedet preden se odpraviš tja.Kaj priporočate jesti,da nimaš potem prebavnih motenj,imate preizkušene restavracije,trgovinice,izleti,skratka vsaka informacija je dobrodošla….

Hvala vsem že vnaprej in upam na čimveč informacij………………lep pozdravček…..

Uporabi iskalnik,na to temo je bilo ogromno napisanega.

Hvala,si pa res izvirna.
Ja vem da je blo veliko stvari že napisanih kot o vseh ostalih temah na tem forumu,ampak bi bla vseeno vesela še kakšne dodatne informacije sploh pa od tistih,ki so bli letos že tam…….lp

Joj, sem že skoraj končala z mojim romanom, ko me je fliknilo ven…………………..Buuuuuuu

Torej – kolega, ki je lani tam dopustoval mi je ravno prej pripovedoval o dopustu v Abirju. Bila sta zelo zadovoljna z hrano ( raznolikost……..) samo sadje sta pogrešala in ker jaz letos dopustujem dol mi je predlagal naj kako kilo jabolk nesem dol, ker jih ni. Imaš pa lubenic za krepat.

Kosil nista jedla, ker jima v tisti vročini ni pasalo. Tako da kaj dosti ne vem tudi jaz o tem kako bom nahranila mulce.

Na plažah so redarji, ki te usmerjajo na pravo hotelsko plažo – vsak hotel ima namreč svojo in mešanja pač ni.

V sobo pa normalno uradno ne smeš nesti nič – si pa preskrbi nahrbtnik in vodo pač daj notri. Kar se ne vidi ne moreš prepovedati.

Če želiš še kakšno info. – ga bom vprašala.

Najlepša hvala za informacije,kokr slišm je Abir čisto v redu hotel za nas,ki nismo preveč razvajeni.

Kar se pa sadja tiče ga jaz obožujem,tok da si bom tudi jaz nesla kako kilo jabolk dol,sem pa na srečo velika oboževalka lubenice…mmm

hvala zrelka in lep pozdrav

Kupi si dol na tržnici sadje in ga fino operi z ustekleničeno vodo (nektarine, jabolka, grozdje…) – preizkušeno.
Preveč lubenice ti lahko povzroči sračko.

Hvala za nasvet…….Dejte prosim tisti,ki ste se glihkar vrnili z Djerbe sporočit kakšne so kaj temperature trenutno čez dan, zvečer, morje……..Hvala

Živjo,

ko tole berem se spomnim na moj lanski dopust. S kolegico bile v Abirju preko Kompasa (res da malo kasnejši termin – začetek junija) pa moram rečt, da če nisi med zahtevnimi turisti, je Abir zakon. Klasična soba z dvema posteljema, kopalnica s toplo vodo, vsako jutro so prišli pospravit sobo in zamenjat brisače, balkonček in klima, ki pa sicer ne vem če v tem letnem času že dela (p.s. ne se ustrašit če slučajno ne bo v sobi elektrike, je eno stikalo za luči in eno stikalo za generator – vsaka soba ima svoj štrom – ko prideš s štekarjem prižgeš, ko greš iz sobe pa ugasneš). Hrana je bila dobra, zajtrk sicer klasičen, da se ga v parih dneh že malo naveličaš (če ni drugega je vedno na razpolago marmelada:) ), večerja pa se malo menja. Sadje – ja lubenica vedno na razpolago, ostalo sadje pa dobro obriši oz. ga peri z vodo iz steklenice, ker znajo drugače biti problemi. Hrana je pa rahlo pikantna – sicer ne vsa. Do plaže je približno slabe 10 min hoje (moraš iti okoli obzidja enega drugega hotela), drugače je pa tudi ob bazenčku Abirja prov fajn ležat. Začetk junija ko sve midve bile tam je blo kr vroče (30 stopinj), sam ker je podnebje drugo, skoz mal piha, se jih sploh ne čuti.
Drgač pa večerna animacija hotelskih animatorjev je bla zlo raznolika in pestra (so se zlo potrudili).

No kar se pa prebavnih motenj tiče, sem jih imela, sicer ne vem od česa, sem jih dobla 4 dan na izletu v Saharo, res ni fajn ker ti pokvarjo cel dopust.

No lepo se mejta, pa upam da so podatki uporabljivi.
maja

Si me res zlo razveselila s temi informacijami.Se pravi je vse v redu,samo čuvat se je treba,da nimaš kakšnih prebavnih motenj.
Bom za preventivo vzela sabo ogalje,a je to dost,al bi rabla še kaj proti prebavnim motnjam?

lep pozdrav

pravjo da je oglje vredu, jst ga na žalost nisem mela sabo, eni pa jemljejo tudi linex – oboje dobiš v lekarni, pa nej ti tm povejo, kaj je bolš.

Čim manj na to mislt, pa bo:)

uživejta

Hvala,
ja sej že odšteveva še slabih deset dni pol se pa greva malo segret…………

Ne nosi dol oglja, ker ne pomaga. Naša zdravila pomagajo pri naših bakterijah, dol majo pa svoje sorte:)) Nam so svetovali, da gremo v primeru težav v lekarno, kjer imajo zdravila, ki so učinkovita prav za njihove bakterije. Preizkušeno na lastni koži v Egiptu :(((

Mi smo preizkusili zdravila, po dveh kapsulah je bilo vse ok, imenujejo se Emodium in jih
prodajajo v vsaki lekarni ( v Tuniziji seveda ).
LP

Hello!

Rada bi sporočila vsem,ki dvomijo o Djerbi in hotelu Abir,da sva s fantom preživela prečudovite tri tedne tam.Hotel je super,hrana odlična,osebje je full prijazno,v glavnem vse štima in sploh ne vem kok se kdo lahko pritožuje nad Abirjem.Tudi prebavnih motenj nisva imela pa sva vse jedla,edino zobe sva si umivala z ustekleničeno vodo.Šla sva tudi na razne izlete,v puščavo z Intelekto in sva bla kr mal razočarana nad ceno izleta in ponujenim tok da sva potem po Djerbi potovala samadva z taksiji.
Drugače je blo pa vse super, Intelekta ma vse dobro poštimano,zajtrk maš tudi ob pol petih če je odhod letala tako zgodaj,tudi ko se gre na izlete je vedno prej zajtrk.Bla sva zelo zadovoljna z Intelekto,ja izlete majo pa itak vse agencije približno isto drage……

Vsem ,ki niste zelo,zelo,zelo zahtevni svetujeva Abir,verjemite ne boste razočarani………

Pa lep pozdravček

v katerem kraju je hotel

Maja !
Kako daleč je do plaže in kakšna je voda? Ali hotel stoji bolj na samem ali je v bližini mesta, tako da lahko zvečer greš kam ven?

Hvala in lep dan ti želim !

Hotel je v takoimenovani turistični coni. od vode oziroma morja je oddaljen kakšnih 500 m. zvečer pa lahko greš v bližnjo gostišče, sicer pa imajo v hotelih animacijske večere. V omenjenem hotelu se zadeva dogaja ob bazenu. Tako , da je poskrbljeno tudi za zabavo. Edino kar je, da so komarji nadležni kot tudi v Sloveniji, vendar to je treba vzeti v zakup. sicer pa je hotel v redu, hrana dobra – samopostrežnai zajtrk, večerja.

uživajete na Djerbi!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close