Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice sama od Ugande do JAR

sama od Ugande do JAR

Živjo,

prosila bi koga, ki se je že potepal po teh koncih sveta (Uganda, Kenija, Tanzanija, Mozambik, Zambija, Zimbabve, Botsvana, Namibija, JAR), da deli z mano, kako je če potuješ sam. Ne vem namreč, kaj naj pričakujem.

Ful hvala, Nika

okoli tebe bo vse črno 🙂

veliko se boš drenjala in šlo bo zeloooo počasi (african time)
ko se boš naveličala prenatrpanih kombijev in avtobusov brez oken se v Daru vsedi na vlak (Tazara) in se (počasi) odpelji proti Lusaki

drugače pa za ta konec (vsaj za večja mesta v Keniji, Tanzaniji, Zambiji in JAR) velja, da je veliko kriminala – od majhnih žeparskih “podvigov” do streljanja

Nika pricakuj nepricakovano…Afrika vcasih deluje po principu, ki ba belci tezko razumemo. Predvsem ne sme ti manjkat odlocnosti, ce bos potovala sama….to je ze en korak k temu da se izognes nategnitvam, drugace pa ce bos poskrbela za osnovno varnost sebe in svojega imetja ne bo problemov. Vcasih se bos nazrla njihovega tezenja in poskusov obracanja, vendar kot sem rekel odlocno pa bo……
Kar se prevozov tice, bos vezana na avtobuse, v Ugandi in Rwandi drugih moznosti kot to prakticno ni, razen da se dogovoris da te kdo vzame na tovornjak! Obstaja eno pravilo na temu podrocju, ce se le da potuj podnevi, ponoci je po cestah vse polno tovornjakarjev ki divjajo naokrog brez luci in pa tudi cestni roparji niso izjema…. V Keniji in Tanzaniji imas tudi moznost potovanja z vlakom (tretji razred je svojstvena izkusnja, privosci si jo ce mas trdo kozo…..jaz sem tam organiziral lov na skriti zaklad za otroke, ce jaz nisem spal pa tudi drugi ne bodo…skratka tam se ti obeta natrpana zurka:)) V Tanzaniji imas tudi moznost drugega razreda z sedezi, vendar nakup karte je vcasih malo tvegan….to gre takole, jaz sem v Mwanzi kupil karto za tretji razred en teden prej in na dan voznje priklopijo se en famozni vagon drugega razreda z sedezi….in do karte prides tako da moras priti cim prej zjutraj in zamenjas karto tretjega za sedez drugega razreda….Jaz sem bil tam ob stirih zjutraj in verizno kadil do poznega jutra z domacini, vendar se je splacalo….
Ce bos sla,
srecno pot pa porocaj,
Shanti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close