Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kateri grški otok

kateri grški otok

Kateri grški otok mi priporočate, kjer ne bo sama zabava, ampak tudi kaj vredno ogleda, ljudje, mirna plaža..
Hvala

Santorini

kreta, santorini, mogoce tudi rodos ali krf. na rodosu vem, da se da it na enodnevni izlet cez v turcijo.
na kreti pa je knosos itd. morda je bolje kreta, ker je santorini zelo majhen.

Oj!
Predlagam otok SAMOS! MOgoče se vidimo.

LP

Samo

Kefalonija, čudovite plaže, veliko za videti…LP

LAMU, kaj je na Kefaloniji veliko za videt? Mi gremo čez en mesec, pa imam tako slab občutek, da so samo sicer lepe plaže in kup angležev. Vem samo za jamo z jezerom, pa da je na severu ena luštna vas. Kaj še???

Kefalonija je izredno lepa kar se tiče narave in plaž. Tudi ni veliko angležev v primerjavi z drugimi otoki je še dokaj neskomercjalizirana. Sicer pa je treba vzet avto in it po celem otoku. Jaz sem bil lani in sem si prenočišče sam organiziral. Izogibal sem se turističnim krajem in je bilo super. Tista jama na otoku ni nič posebnega, pravi dolgčas (melissani cave) če bi prej to vedel ne bi šel sploh not. Drugače pa so res plaže fantastične pa tudi kar se hrane tiče je res vrhunsko se da najt veliko pravih domačih restavracij kjer sploh ni menija v angleščini. Super izbira.

Drugače pa predlagam tudi KOS kjer pa je zelo veliko znamenitosti in raznih ostankov je pa malo bolj turističen

Skopirano iz neke druge teme (drugič se malo bolj pomatraj z iskanjem):

– Gora Aeinos – najvišja točka Kefalonije. Nudi izjemen razgled, se pa cesta gor vleče ko čreva (pa v precej razritem stanju je)
– Mestece Fiskardo: najbolj elitni del otoka. Zanimiv za večerni sprehod, sladoled (precej turistov – marina)
– Mestece Asos in trdnjava nad njim. Izjemno simpatično mestece s prijetnim zalivčkom in trdnjavo (bolj ostanki), ki pa nekako ne prepriča
– Argostoli – Center. Peljala sva se skozi, to pa je tudi vse. Meni ni bilo všeč – Camp blizu a je bil tako klavrno zanemarjen, da se bog usmili.
– Melissani Lake: zanimivo, podzemno jezero, katerega vode se stakajo na bližnjo obalo (morje tam je v višini par cm pasje mrzlo!). Zanimiva zadeva, vredno ogleda!
– Sami, mestece izkrcanja z ladje. Prvi stik turista s Kefalonijo. Meni se je dopadlo. Daljša obmorska ulica nudi trgovino, butik, restavracije, slaščičarne…
– Camp Sami – Karamovilos Beach – nedaleč stran od Samija (morda 700m, 1 km). Midva sva bila konec septembra, ko je bilo v kampu vsega skupaj par ljudi, kar pa nama je izredno pasalo! Kamp ni velik, ima dva zelo urejena in čista straniščna kompleksa, trgovinico, odbojkarsko/badminton igrišče. Teren je urejen, raven, v oljčnih nasadih. Parcele so zelo lepo predpripravljene. Sicer pa, obišči
tole stran za več informacij 😉
– Plaže? Heh, zaradi tega folk hodi sem! Obvezno obišči Myrtos Beach, Skala Beach, Lassi Beach, Antisamos Beach, Agia Paraskevi, Lixouri Beach, Lourdata Beach, Xi…
– Skala je tudi izjemno simpatično mestece, nič manj vreden obiska a ni niti Poros
– Kastro – Grad – bistveno bolj zanimivi in ogleda vreden kot tisti nad Asosom.

marolt1 in gofra HVALA. sicer veliko brskam po netu, pa tega nisem zasledila. luštno napisano. bom pa tudi v živo preverila kar je napisano.

čao!

aloo,jaz sem bila na Kreti par tednov,potovala sem z busom,stopala..Men je bla zlo vsec,narava raznolika,ljudje …….pojdi se splaca,itak pa mas povezave se z drugim otoki napr.santorin/vulkanski otok/////pa se z ostalimi otoki.Jaz sem bla 5let nazaj takrat karte za ladjo niso ble full drage.lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close