Najdi forum

Indija izkusnje

Zivjo!

Oktobra potujem v Indijo za tri mesece… Verjetno bom sla sama (karto ze imam) in bom zato vesela kakrsnihkoli informacij, izkusenj od tistih, ki ste po Indiji ze potovali. Sem prebrala ze veliko raznoraznih vtisov, nasvetov, potopisov… Pa bi vseeno rada izvedela se vec. Se posebej me zanima vse v zvezi z zdravjem- cepljenjem, katera zdravila vzeti s sabo in podobno 🙂

Hvala in LP vsem skupaj

Hej!
Po indiji sem leto in pol nazaj potovala 2 meseca. Vidim da te skrbi okrog zdravstva. Priporocam, da se pogovoris kar na Zavodu za zdravstveno varstvo z zdravnikom, ki skrbi za popotnike. Ti doktorji so precej aktualno seznanjeni z aktualnimi zdravstvenimi problematikami po svetu. V MB je to na Prvomajski, predhodno se narocis, tam opravis tudi cepljenja… Vseeno si je dobro zrihtati kaksen recept za antibiotike, poprosi osebno zdravnico. Sama sem bila hvalezna Ciprobaya, ki sem ga vsega popapcala (problemi z mehurjem in zelodcem). Priporocam kaj podobnega se za kozo, zaradi ugrizov insektov, ki so lahko kaj okuzeni, prask…npr.byvacin.Sicer pa, v Indiji bos brez tezav nasla v primeru potrebe doktorja in lekarne (praviloma so tudi v lekarnah doktorji). Tam imajo tudi njihovim boleznim primernejsa zdravila, ki se zato izkazejo bolj ucinkovita kot nasa, niso pa draga. Sama sem celo 3 dni prezicvela v bolnici, saj moja zdravila niso pomagala. Tako se izkaze, da je bolje kar hitro k njim kot pa nekaj packati sam. Ampak za prvo silo, pa le vzami kaj s seboj.In ne pozabi na repilente!

frika, kaj pa malarija, nisi nč omenila antimalarike ali si jih jemala?

jaz sem bila v Indiji 10 tednov (junij-september) in nisem jemala antimalarikov…

sem se pa zastrupla s hrano, tak da ce dobis drisko ki traja vec od enega dneva, ti priporocam, da gres v lokalno lekarno in kupis norfloxacin tablete….meni so takoj pomagale 😉

lepo se imej v Indiji

lp

Preberi moje vtise pod Države. Za več info pokliči.

LP!

Š3tof

Samos, a se ti ne zdi, da že komu prav pošteno dopizdiš s tem, da skoraj na vsako temo odgovorš: Poglej po vtise ali pokliči. Če pa ne to, pa: Za eno leto posodim Lonely Planet….

janja

Ja vtisi pa prav tako prepisani na kratko iz zgoraj omenjenih vodnikov……..
Svasta!

Se strinjam z Janjo. Tole je forum, ki ga kdaj še kdo drug pogleda, ko išče praktične informacije. Če se ti ne da pisat, potem pač ne piši, če ti gre pa za vzpostavljanje poznanstev, obstaja pa tudi 1000 drugih pristopov. Tu smo pa za to da pomagamo (in da se kregamo, katero državo bomo bojkotirali letos).

Se vi ne scias, vi devas demandi.

It is up to you to decide what is better.

Amike mi salutas Vin,

Š3tof

Super, obvladaš esperanto. A ti jaz kaj po rusko napišem? Mogoče italjansko ali nemško? Angleško ter srbohrvaško tako ali tako že vsak razume.

Hvala za vse info !

Se zmeraj mi je najmanj jasno tole z antimalariki… Povsod berem drugace.

Kaj pa denar, je boljse imeti gotovino ali kartice?

Ste po Indiji potovali z vlaki? Ce ste, kako ste kupovali karte, koliko dni vnaprej? 🙂

Hvala!!

Lep vikend!!

Ajda

NIKO: Tudi močno želim si oditi v deželo Esperanto.

Po pripovedovanju popotnikov je med Molvanijo in Blabla-stanom.

Menda pa so do tja pretrgane zveze.

LP!

Š3tof

Vlak je fajn, ker lahko na njem bolj udobno spis. Največkrat smo karto kupil kar na isti dan (prideš pač malo prej). Če ti povejo, da so kao sleeperji vsi zasedeni, kupiš karto za sedež in greš gor na sleeperju. Počakaš, da prite štepar in mu poveš, da bi rada sleeper. Seveda boš mogla dat nekaj rupij več, ampak to je za naše razmere res kaka malenkost….Se pa zgodi, da je vlak tako zaseden (še posebno med njihovimi počitnicami), da se z vsemi ostalimi stiskas na tleh red kupeji…zato ti priporaočam, da s sabo vzames armafleks ali pa vsaj kaksno povinilasto vrečko, da ne bos sedela ravno na največji svinariji….je pa mogoče ravno ta gužva največji čar Indije.
Sama sem imela potovalne čeke, kako je s karticami pa ne vem.
Antimalariki – odvisno po katerem delu Indije boš hodila…po moje je najbolje, da se pogovriš z osebami na Inštitutu za varovanje zdravja…
Imej se skrajno lepo!

Glede antimalarikov se bos pac morala odlociti, ali tvegas ali ne. Tam kjer je vlazno komarji definitivno so, to pa je velik del Indije. Tudi v Radjastanu sem videvala komarje!
Vlaki pa so tudi po mojem mnenju bolj udobni kot busi, tako jih izkoristi kjerkoli bo le slo. Ce hoces sleeperja je res najboljse, da rezerviras dan ali dva prej direktno na postaji, lahko tudi za druge lokacije, vendar pozor, ce si premislis in prelozis termin ne dobis vsega denarja nazaj oz. moras doplacati (npr. ce te ustavijo zdravstvene tezave). Bolj zasedene so seveda destinacije, ki so bolj aktualne.
Zagotovo bos velikokrat naletela tudi na edino prevozno sredstvo kaksen bus, kombi ali se kaj manjsega, tako bos dala vse varjante skozi. Tako kot vecina so tudi Indijci zelo pogumni vozniki in zgodi se, da imas kdaj kje ze kri v zilah, ko zavore smrdijo, on pa se vedno vozi po bregu navzdol v leru, z nogo na zavori, bus pa star…pojma nimam, kdaj bi lako kaj takega naredili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close