Najdi forum

Peru, Brazilija

Živjo,

sredi decembra nameravam za 1 mesec odpotovati. Točnega plana še nimam ampak rada bi šla na enotedenski treking v Peru potem pa po Braziliji. Ima kdo kakšna priporočila ali je to izvedljivo (notranji leti, vreme…)? Koliko denarja je potrebno odšteti za mesec dni na tem koncu sveta?

Še kakšna priporočila?

Lp

Za treking v Peruju na Altiplano. Preberi moje vtise o Peruju.

Za več info pokliči.

LP!

Š3tof

V februarju letos sem bila v Braziliji (jug), in ne treking ampak potovanje..
Bila sem na Foz de Iguasu, Curitiba, Camboriu. Rio de Janeiro, Sao Paolo, …
če te kaj zanima vprašaj.-

Leti pridejo bolj poceni, če jih rezerviraš od tukaj.

Preverjeno!

Ojla, zrak…
jaz grem sicer letos v argentino, paragvaj in urugvaj in me zanima kako je s slapovi Iguazu? Kako je s prečkanjem meje (si si ti ogledala samo z brazilske strani ali tudi z drugih), kako je s prenočišči tam okoli (se jih da dobit ali bi bilo bolje prej rezervirat .- grem ravno malo pred začetkom sezone, november, december)?

Hvala za odgovore, Martina

Jaz sem si jih ogledala iz Brazilske strani, nekateri pravijo, da je iz Argentinske celo lepše, to ti ne vem povedat,.. je pa Daljša pot iz Argentinske.. Na Brazilski hodiš nekje 2 km, po argent. strani pa je baje 7 km..
Drugače s prečkanjem meje ni problem.. V Argentini je EUR bolj cenjen kot v Brazil.. Na jugu pa želijo predvsem dolarje, prosti severu pa raje EUR..
Prenočišče sem si jaz rezerviala v Curitibi in sicer prevoz in prenošišče.. vozli smo se 10 ur z polspalnim avtobusom… super zadeva in tudi poceni.. prideš kar poceni skozi..
Se voziš ponoči in še spiš.. tukaj si ploh ne moremo predstavljat teh avtobusov.. si skoraj v položaju 90 stopinj. Dobiš dekico, povšter, malico… vse.. super..
Obvezno si moraš ogledat tudi ptičji zoo.. s tropskimi pticami , papigami , res čudovito.. je pa 5 min od slapov..

Vem, pa da se čaka ful na meji Paragvaj – Brazil.. tudi po več ur.. in se lahko zgodi, da zaprejo in ostaneš na drugi strani..

Če te zanima še kaj vprašaj..

Iguazu – definitivno lepša argentinska stran, ampak če si že 1x tam, si pač ogledaš obe strani. Predlani je bilo ceneje bivati in jesti na ARG strani. Za prehod meje in vožnjo do slapov imaš na voljo bus ali taxi. Mimogrede se splača pogledati tudi največjo hidrocentralo na svetu – Itaipu.

Busi so lahko zelo udobni, a ker so razdalje ogromne bi priporočal tudi kak airpass. Za BR jih je kar nekaj – povprašaj v agenciji kjer boš kupila letalske karte (velikokrat so vpovezavi s prekooceanskim letom) ali pa poguglaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close