Najdi forum

S kakšnimi šotori se potepate po svetu?
Midva sva se malce naveličala iglujčka, v katerega moraš lezti skoraj po kolenih. Rada bi malce višjega, pa s predprostorom, v katerega lahko postaviš manjšo mizico in stolčka, da si npr. lahko kaj skuhaš tudi, če dežuje. Po kampih v tujini sva videla takšne šotore, z bolj nizko spalnico, v predprostoru pa lahko stojiš in je tudi kar nekaj prostora. Pri nas (Iglu šport, Sun&Fun) ni najti kaj podobnega. Čim je šotor malce višji, je takoj ogromen, za 4-5 oseb, za 2-3 so pa samo majčkeni in nizki. Kakšne šotore imate popotniki tule in kje jih nabavljate?

LP, M

Zdravo,

midva sva lani kupila v Sun & Fun tale šotor in sva navdušena nad jim. Spalnica in predprostor sta visoka 180 cm in ima ogromno prostora.
Zanimivo je, da so naju po evropskih kampih celo spraševali kje sva kupila šotor ia ga gledali, ker je izredno udoben, prostoren in praktičen.

Jaz ti ga zelo toplo priporočam, ker vem kako je spati in bivati v iglujčku in ravno ta izkušnja naju je pripeljala do tega šotora:

http://www.sun-fun.si/slo/katalog/pgsotori/pg_sohipe/aztek.htm

Upam, da sem ti malo pomagala pri odločitvi,
Tjasa

Kako je pa s postavljanjem? Se hitro postavi? Zgleda kot mali grad:)

Tjaša, hvala, sem ga že gledala na internetu, le še “v živo” bi ga rada prej videla – saj menda imajo postavljene v Škofji Loki, le čas moram najti, da se zapeljem do tja.

LP

PS: Postavljanje pa res verjetno ne more biti kaj hudega?

Postavljanje je zelo preprosto, bolj že ne more biti.
Šotor najprej razgrneš in čez posebne luknje povlečeš palice ter ga dvigneš in zabiješ kline okoli njega – šotor je postavljen. Spalnico pa notri samo še pripneš….pol ure je maximalno dela. Midva dlje časa napihujeva blazino za spalnico kot postavljava šotor 🙂
V predprostoru je zelo veliko prostora in lahko postaviš notri mizo in dva stola v dežju. Jaz v dežju celo notri kuham.
V spalnici pa spi poleg naju še labradorka in imava blazino 2mx2m in vsi spimo zelo komot.

Šotor je izredno vzržljiv. Doživela sva že taka neutrja in padavine kot, da bi se zemlja in nebo skregala in nikoli nama ni premočil ali poškodoval.

Tudi midva sva si ga v Škofja Loki ogledala pred nakupom in svetujem tudi Vama, da to naredita, da se sama odločita o nakupu.

Lep delaven dan,
Tjasa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close