letalske karte
ponovno se obračam na vas!
pri poizvedbi za letalske karte sva dobila ponudbo ene od slo agencij in sicer povratna preko istanbula(iz lj) v banghok z “turkish airlines” za 207 tisoč z vsemi taksami.je to ugodno ali ne .kje vi iščete?pri naših al preko tujih agencij?pa samo 14 dni je-je kje več(od 19.7.-2.8.)par dni več bi ugajalo…
ful vam hvala!
Zdravo,
Najprej bi rad pokomentiral odgovor od karibo in aba – zelo bi me veselilo, če bi svoje domneve potrdila s kakšnimi dejanskimi cenami in ne zgolj s špekuliranjem. Res ne razumem nekaterih, ki veselo trosijo svoje nasvete naokoli, brez preverjenih dejstev.
No, zdaj pa k odgovoru – si na dobri poti, v tem obdobju je res najcenejša varianta Turkish Airlines, ki ti ga v turističnih agencijah ponujajo za 207.000 SIT. Če si isto karto urediš sam preko predstavnika Turkish Airlines (http://www.thy.com), ki je na Brniku, pa lahko karto v tvojem terminu (19.7.2006 – 2.8.2006) dobiš za 192.812 SIT (cena je z vključenimi taksami). Podatke o predstavniku in telefonsko številko predstavništva v Sloveniji lahko najdeš na http://www.lju-airport.si/airliner.asp?IDD=37&IDM=175. Karto lahko rezerviraš preko telefona, v celoti pa jo moraš plačati 1 mesec pred odhodom.
Upam, da ti je ta informacija bolj v pomoč.
LP,
Dejan
Preveri
Midva s fantom sva letela z Emirates preko Dubaja za Bangkok za 120.000 sit.
Zdravo,
Saj verjamem, da sta letela za 120.000 SIT. Ampak s poudarkom na “sta letela” in v katerem terminu? Cene letalskih kart so se v zadnji letih drastično povišale, predvsem letališke in varnostne pristojbine. Še vedno trdim, da je v poletnem terminu (19.7.2006 – 2.8.2006) najcenejša karta iz Ljubljane do Bangkoka pri Turkish Airliness za 192.812 SIT. Izključene so seveda last minute ponudbe, kar pa je lahko dvorezen meč – zgodi se lahko, da na koncu ostanete brez letalske karte, ker je pač vse polno.
LP,
Dejan
LittleOne, ne vem zakaj tako zagovarjaš Turkish airlines, delaš tam? Jaz zadnja leta letim in grem na počitnice z last minute in vedno dobim željeno, mogoče ne tisti dan, vendar kak dan gor ali dol pa vedno.
Pa še nekaj, z Turkishem so se mi zdeli najslabši avioni od vseh družb z katerimi sem letel.
Vsekakor poglejte odklop.com ali odpotuj.net.
Pa še nekaj, če TinaV reče, da je letela za 120, ne vem zakaj delaš takšne probleme in ljudi posiljuješ s svojimi zamislimi. Pa brez zamere:).
Lep vikend
Zdravo,
S Turkish Airlines nimam nič in ne razumem pa zakaj sem jaz sedaj črna ovca in posiljujem ljudi s svojimi zamisli? Prerekanja na teh forumih je bilo že preveč in mislim da je namen teh strani pomagati sopotnikom in jim dajati koristne informacije. Druge odgovore pa sem komentiral samo zaradi tega, ker imam dovolj nasvetov smislu “je kolega od prijateljice rekel, da je letel za xy SIT”, potem ko pa vprašaš, kjer je dobil karto in sam preveriš, ugotoviš, da so karte praviloma veliko dražje. Glede last-minute imam pa zelo mešane občutke – ko sem npr. letel v Južno Ameriko, sem za Kolumbijo dobil karto 1 mesec pred odhodom, za Venezuelo 2 leti pozneje, pa je bilo v istem terminu vse zasedeno.
Nobene zameren Samnaun, vsak ima pravico do svojega mnenja.
LP,
Dejan
…da po dolgem času “pristavim svoj lonček”: lete je potrebno rezervirati (in ponavadi tudi vplačati) šest mesecev (najmanj) in več vnaprej (kar pa pri naših vrlih prevoznikih ni vedno najlažje… nasvet: poslužujte se letalskih prevozov iz Muenchena (cenejša pot do tja – vlak…) oz.še bolje Frankfurtskega letališča ( tja nekoliko dražje iz Graza, Celovca ipd); ko boste vse cene sešteli boste videli (skoraj praviloma), da so omenjeni “daljnoročno zbukirani” leti za kar nekaj sto evrov cenejši od vrlih “last minutov” z letalskimi družbami dvomljivega slovesa po možnosti…
In za konec odgovor na tvoje vprašanje: 19 julij – 16 avgust Bangkok (iz Muenchena) = 1500 EUR z taksami + “kusur” za dva; tja pa iz Graza z Lufthanso (pa si izračunaj…)-in to dva meseca pred načrtovanim letom ( in letiš z Emiratesi!)- Travel Overland DE -kaj pa bi bilo pred pol leta…
…in tudi jz se ne mislim prepirati oz. poslušati pametnjakoviče, kateri potujejo v domači sobi po tipkovnicah…vaju bodo že izkušnje naučile komu in kdaj kaj verjeti…
Lep pzdrav in uživajta!
Tinsky
No, res je da gresta v vrhuncu sezone, ampak vseeno se mi zdita oba navedena zneska previsoka. Še posebej za tako kratek čas bivanja na Tajskem. Mislim da je čedalje manjša potreba po tem, da se karte rezervirajo že mesece pred potovanjem, saj se dobi najugodnejše preko interneta. Ne bom trdil, ampak kaj bolj ugodnejšega se bo med last minute najbrž našlo tudi takrat. Se pa strinjam, da če hočeš leteti iz Ljubljane, je Turkish airlines najbrž najcenejša varianta.
Da Dejan ne bo trdil, da govorim na pamet, sem se pred tednom vrnil iz enomesečnega potepanja po Tajski. Za povratno karto, ki sem jo kupil 9 dni prej preko neta na ltur sem dal iz Munchna z vsemi taksami 455 EUR. Letel pa sem z Emirates preko Dubaja. Danes se giblje cena od 495 do 527 EUR, na izbiro pa imaš od eno do štiritedenske. Leti se z družbami kot so Emirati in Qatar. Z obema sem že letel in sta res pojem kvalitete, medtem ko Turkish ne morem komentirati, ker z njimi še nisem letel.
Bi pa rad dodal, da ta forum nikakor ni namenjen nekemu prepričevanju, ampak zgolj medsebojni koristni izmenjavi informacij, ki jih je možno kadarkoli preveriti. Potem pa se naj vsakdo že sam odloči kakšne nasvete bo upošteval in katerih ne. Sam veliko potujem, vedno last minute in zelo poceni. Tudi po zaslugi tega in drugih forumov. Internetne strani, kjer je poceni karte možno kupiti pa se seveda še zdaleč ne reklamirajo toliko kot navadne agencije.
Tudi jaz se ne mislim prepirati, vendar sem poskušal bukirati lete nekaj mesecev pej in pa tudi last minut varijanti, in mi je po last minut varijantah prišlo ugodneje, žal. Edino lete v Evropi preko Ryana, je pa res, da dobiš od 3 do 4 tedne pred letom za 1€ ali manj plus takse.
Povem edino svoje mnenje in svoje izkušnje, kar je v osnovi namen tega foruma. Kajne?
Da ne bo kakih nejasnosti: s Turkishom še nisem letel, sem pa že večkrat letel v BKK in vedno za bistveno manj denarja kot 200k SIT (zadnjič pred slabimi tremi meseci).
Pa vseeno: dejstvo je, da se letalske karte nenehno dražijo (tudi iz tedna v teden), dejstvo je tudi, da so julija in avgusta (in za novo leto) karte še nekaj dražje; naval na karte je v teh mesecih seveda tudi največji….. Potem je pa še ena “malenkost”, ki jo na tem forumu tako zlahka pozabljate – so tudi ljudje, ki nimajo neomejeno časa in s fiksnim datumom odhoda in prihoda in to iz/v SLO mislijo povsem resno.
Iz LJU preko X in Y s postankov v XY do BKK je torej lahko kljub nižji ceni kot LJU-BKK precej “dražje”. Torej je tudi dobrih 200k SIT povsem sprejemljiva cena, še posebej v tistem terminu.
Za vse poceni “letalce” pa vprašanje: je že kdo izračunal razliko v ceni med poletom iz LJU (kamorkoli) in tistimi preko X in Y? Ste vkalkulirali stroške poti do X in nazaj? Morebitne nočitve?
kako planirate dopust (če ga zaradi delovnega razmerja morate), če računate na last minute, stand by ali kaj podobnega?
O izgubljenem času (a ni ta najdražji?) pa kdaj drugič :)))
Prav imaš Marko, se popolnoma strinjam, da kdor je iz kakršnihkoli razlogov omejen na fiksni datum, naj si le nabivi karte po redni ceni. Bo veliko mirneje spal. Sam vem, da toliko nebi odštel.
Nikakor pa se ne strinjam s tem, da so celotni stroški potovanja iz tujega letališča enaki ali celo višji kot če bi potoval iz Ljubljane. Naj navedem samo primer: Ta trenutek sem preveril last minute cene iz Munchna do Bangkoka in znašajo s taksami 117k SIT s taksami. Če vzamemo kot izhodišče naše poti Ljubljano in gremo do Munchna ter se omejimo na javni prevoz nas stane vlak 17k SIT (povratna) ter iz železniške do letališča dodatnih 16 EUR (povratna), kar znese komplet cca. 137k SIT iz Ljubljane. Mislim, da je škoda povdariti, da za ta denar nihče niti približno ne bo letel iz Brnika.
Kar se tiče bolj oddaljenih nemških letališč npr. Frankfurt, Dusseldorf lahko iz Munchna za vsega 29 EUR dokupiš povratno karto za vlak. Res pa je, da se potem predolgo časa cjaziš po vlaku, zato za druga letališča običajno uporabljam nizkocenovnike. Da se odločim npr. za letališče v Dusselforfu ali Bruslju, mora biti cena poleta res nizka, tam okoli 200 do največ 250 EUR.
Pri planiranju dopusta pa je tako, da ga planiram takrat ko vem, da bodo cene kart ugodne. Imam pa to možnost, da lahko za kakšen teden ali dva dopust tudi prestavim. Obstaja pa tudi varianta, da si pač fleksibilen glede destinacije in če imaš fiksi datum pričetka dopusta pač izbereš destinacijo, ki ti najbolj ugaja. Vedno je nekaj izbire.
Forum je zaprt za komentiranje.