BOSNA Z AVTOM
Živjo
Lahko ti malo pomagam z nasveti,kajti lanski dopust smo preživeli pretežno v Bosni.Sicer smo se izogibali hotelov ,ker so cenovno precej dražji kot penzioni in moteli.Tudi v Sarajevu smo spali v enem motelu, imenoval se je sicer hecno ,ampak je bil čist ok.Motel se je imenoval Brača Mujić je v smeri letališča ob glavni cesti.Cena z zajtrkom je bila 15 EUR po osebi.In še en tak motel oziroma penzion je v bližini imenuje se Suljović.To so sicer privat namestitve ,ki pa so kar solidne.Sicer pa je cena hotelov v samem mestu Sarajevo tam okoli 50 EUR pa navzgor.Mi smo spali okoli 7-10 km iz centra mesta.Če te še karkoli v zvezi z bosno zanima me kontaktiraj.
Lp Petra
Ja točno na Ilidžo sem pa pozbila,so jo lani ravno v času ko sem bila v Sarajevu odprli,Na lepem koncu,blizu je tud kamp .in park,Fajn zadeva in resnično ugodno glede na to kaj nudijo.Pa še težko ni najdt ,ker so skoz oznake za Ilidžo.Drugač je pa fajn še Mostar pogledat pa Međugorje,Čapljino,Jajce…je lepo in poceni ljudje pa so zelo prijazni.
LP
ojla
me smo bile lani na road tripu z avtom po bosni in okolici:) kar se tiče cest, smo se vozile po vsem mogočem (še celo po na novo narjeni avtocesti, ker smo imele ne čist nov zemljevid bosne in cest, tak da uzemi si sabo kako novejšo verzijo, da vas ne bo kap, ko boste zapelal na avtocesto in dobre pol ure ne bo izvoza:), pa še namest mišljene bližnjice si naredite zanimivo daljšnico, ampak take zgodbice so kul, ni tko) no uglavnm pa smo se vozile bolj po vaških potkah (asfaltiranih), in po regionalnih, če lahko temu tako rečem. v predorih ni luči!! tko da pr nas je bla situacija, ” a se teb tud zdi da je kr naenkat preveč temno, tud če daš sončna očala dol?”, ” je veš, če bi pržgala luči na avtu, bi pa res kej vidle:)”
s parkiranjem nismo imele težav. če mislite prespat v sarajevu imajo nasproti oziroma, takoj ko pridete v mesto, tm zadaj za pravno fakulteto eno parkirnio hišo, in niti ni tak draga.. so nam pa v Doboju svetovali da naj v sarajevu rajši puščamo avto v parkirnih hišah, zaradi varnosti.. če ujamete kje kakšnega študenta vam bo zagotovo pomagal…
spale smo pa mal naprej v jablanci če se ne motim v enem luštnem hotelčku, mal ob strani nasproti bencinske črpalke, pa še zelo poceni( 800sit na osebo, smo mal znižale, ker je biu lastnik zelo zanimiv tipček, k nas je imel za članice karate kluba- pa nobena ne zgleda tak:)
hrana je poceni, bencinske črpalke so v bosni posejane ena zravn druge, razn v goratih območjih in tm k zgleda kot puščava tam so pa bolj redke..
ljudje so prijazni, nam se je zelo dopadlo ker smo se kar na ulici zaklepetale s kakšnim k je pobiral parkirnine in ga kej uprašale, pa v Mostarju je en muzej direkt cez most, kjer smo preživele poučne dve urce z unim k tm pazi, ker smo ga zaslišvale in sprašvale. priključita se kakšni skupini turistov, pa bosta mela še oglede zastojn:) nam se je to zgodilo čist po nesreč..tko da če bosta imela čas, se ustavita še tam. pa burek je poceni:) in lepinje… v sarajevu se pa lahko sešetata čez glavni trg, že sam vrvež in mestni utrip je zanimiv.
in kar je nas presenetilo so bila pokopališča, ker so bila dobesedno postavljena ob cestah, pa vidiš ogromno požganih vasi…
lepo smo se imele, tako da kaj podobnega želim tudi vama…
oj!
no tko – prvo kot prvo morte imet ZELENO KARTO!!!!!!! če greste z avto!!!!!!!!!!!!!!!!!
smo bli ravno zdej pa je bla skor mal frka k je nismo mel….. ampak, kako pravjo, denar je sveta vladar in tut mi smo z mojo “modro puščico” (beri: 15 let star Clio) shendlal vso stvar…..
sploh p ani panike za spat pa za kar koli….. se sparkiraš dobiš za spat pa za pit pa z ajest…. ni panike…. sam presran ne smeš bit preveš….. npr mi smo mmel 6cm hrošče po kopalnicah… p asploh ni blo pocen….. hja tko majo:)
no LP@S
Ta namestitev je v centru Sarajeva, preverjena od kolega, parkirišče v garaži (zaklenjeno):
Pansion-Prenoćište-hostel
Ul. Bravadšiluk 30
71000 Sarajevo
tel: +387(0) 33 236 137
email: prenocistelion@bih.net.ba
Dvokrevetna za jedan dan: 50 EUR
lp
G
Forum je zaprt za komentiranje.