tajska
HY!
Prosim za nasvete glede potovanja po Tajski.S punco nameravava iti tja v juliju.(poročno potovanje)Kaj svetujete glede aranžmaja,iti v lastni režiji,se pravi kupiti samo letalsko karto,ali organizirati vse že tukaj.na razpolago imava cca 14 dni,želiva nekaj videti in se tudi malo spočiti.kam naj greva,katera mesta,kaj je fajn….hvala za pomoč!LP
Midva s punco greva tudi julija na Tajsko. Kdaj in kako pa letita v BKK?
Kolikor sem prebral so na severu (Chiang May) trekingi, na jugu pa plaže. Znotraj tajske leti precej poceni letalskih družb, zato če nista na zelo tesnem z denarjem lahko gresta najprej iz Bangkoka na sever, si vmes pogledata kar si pač zaželita in potem iz Chiang Maya odletita na Phuket ali Ko Samui izležavat. Midva misliva naredit nekaj podobnega, le da greva še v Burmo.
lp m
poglej si se http://www.janin.si ali pa http://www.fedr.net
Živjo”
Vsekakor je treba Tajsko prešibati v lastni režiji!
Vse je zelo na easy..ljudje so full prijazni in ustrežljivi, nič vsiljivi, pa vse je zelo zorganizirano…glede na to da imata na voljo 14 dni, bi šla jaz uživat in raziskovat otoke!
Sever je super predvsem neobljuden NAN…(severo vzhod)….
ampak saj pravim otoki so raj…..
lp
urška
golazni, 🙂 jaz sem imela (vietnam) samo gekote za druzbo ( v sobi) so baje fajn, ker jejo komarje tebe pa pustijo cist pr miru. zgledajo pa kot majhni martincki:) pa res nc ne nardijo. ce ga mas, pravijo je to dober znak, ker zjutraj ne bos popikan ( ceprou ce mas dobro kri, ti tud to ne uide, se komarji radi sladkajo):)
ščurke sva tud eno noč pobijale, no in ko sva dva gospoda ščurka spravle iz sobe, sva se ze umes tolk nasmejale, temu najinmu nacinu, pa se po tem sva pokale od smeha, ker je res umetnost ce ciljas ščurka iz treh metrov z natikačem:) tako da ti lahko recem da je bila to ena lepsih prigod… se se zmeri nasmehnem ko se spomnem.
bosta vidla, da se bota mela fajn in takih zgodbic za povedat k se vrneta bo velik:) res vama zelim lepo potovanje.
aba
oj
a da pomaga avtan? fajn, ker men ze v sloveniji ne kej velik, pa sm si za dol kupla spreje z DEETom, tanajblmocne:) mi je blo pol tolk zal.. ker pecejo, ze tko je vroce, pa se naspricnes malo in poli vidis vse zvezde. drgacvso pa zelo priporocljivi (moja izkusnja) za razne gomazece zivalce po tleh, v sekundi dvajset jih ni vec med zivimi:) ) pa se opravicujem vsem ljubiteljem majhnih letecih bitij….
aba
Zdravo,
Jaz sem bila lansko leto na Tajskem v lastni režiji.
Iz Ljubljane sva leteta z avionsko družbo Gilf air (kupila karto na Sta Ljubljana), drugače jih ima tudi odklop.com.
V BKK sva kupila avtobusne karte do Ko Samui (za cca. 1.500,00 SIT) v kateri je bila všteta tudi karta za ladjo (kopno-Ko Samui).
Na otoku Ko Samui imaš veliko za videti. lahko greš na treking ali si kar sam sposodiš motorček in šibaš po otoku. Zelo lep je metuljuv vrt, tigrove predstave, veliko slapov.. luštno je. Drugače plaže so pa bolj tako, tako.
Nato sva nadaljevala na Ko phanjan, ki mi je bil bolj všeč in plaže veliko lepše, vendar bodita pozorna, ker sva bila midva malo manj in so naju okradli. pač izkušnja, kaj čmo. Najela sva en bungalovček (cca. 1.500,00 na noč za oba), ne spomnim se kateri zaliv je bil, samo bilo je kot v raju, bela peščena plača dolga 1,5 km. super.
no potem sva šla na Ko Tao, ki je najmanši otok na tej strani. Bungalovi so malo dražji, vendar je en Spa center, ki ga morata obvezno obiskat, ker so masaže najboljše. Pa še palačinke probajta, zelo okusne.
S seboj pa obvezno vzemita prvo pomoč (antibiotike, jod, gaze,…), ker se je moj fant opraskal, sicer sva razkužila vsak dan zadevo, vendar ni nič pomagalo in je čez 7 dni imel tako nogo, da sva letela samo še v bolnico kjer so ugotovila da ima zelo močno zastrupitev.
Bolnica (privat, od Ko san roada z taksijem cca 20 min) v BKK, kjer je bil je bila zelo čista in moram povedat da imajo veliko bolje urejeno kot pri nas.
Če bosta želela še kaj vprašat, pišita.
lp, Mirjana
Zdravo,
jst vama predlagam, da gresta na otok Ko Hai (Ngai) (sem se vrnila pred 4 dnevi). Mali otoček, malo turistov, koralni greben 50m od plaže (noro snorklanje), dobra hrana, ful prijazno osebje…
Najbolje je, da si letalsko karto iz Bangkoka rezervirata že pri nas (Air Asia cca 5.000 sit), lahko gresta tudi z vlakom (obvezno prej rezrevirati 1. ali 2. razred, midva s fantom sva na žalost pristala v 3. in je katastrofa) ali avtobusom (še kr gre).
Poglejta njihovo spletno stran:
Ne hodit v Phuket ali Ko Samui, ker je preveč turistov. Ko Tao je baje v redu. Ko Phi Phi ima ful lepe plaže, ampak preveč turistov. Ko Lanta je poceni (že za 2.000 sit dobiš pravi luksuz), vendar niso preveč lepe plaže.
Preverita še nacionalni park Ko Chang.
lp, Tina
Forum je zaprt za komentiranje.