Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Križarjenje po Egiptu

Križarjenje po Egiptu

Pozdravljeni!

Z očetom se julija letos odpravljava na križarjenje po Nilu – predvsem južni del Egipta. Zanima me, če se je kdo izmed vas že udeležil križarjenja po Nilu in kakšne so izkušnje, vtisi? Koliko stopinj približno je julija v Egiptu in kakšne so druge vremenske karakteristike? Katera preventivna cepljenja priporočate? Kakšne so cene aranžmajev? Na kaj je potrebno biti pozoren, na kaj pazit? Tisočkrat hvala za vse odgovore in nasvete! 🙂

midva z ženo greva jutri v egipt po nilu :-))… čez dober teden se lahko slišiva

Preberi moje nasvete pod Države.

Za več info pokliči.

LP!

Š3tof

Egipt je super!!!
cepljenje ni potrebni, piporočam čim več oglja, linexa, seldiar (ne vem kako se pravilno napiše).
Je pa poleti tam zeeeelo vroče,tako, da čim več vode, seveda kupljene in bo ok. Nikakor niti pod razno ne pit vode iz pipe in jest solat in neolupljenega sadja.

ne pozabi na sredstva za komarje… jaz sem imela oblize pa sem bila vseeno malce popikana

Prvo, kar ti vodič pove, ko prideš tja, je to, da pozabi na oglje, linex in vse možno iz Slovenije, ker baje ne pomaga, da ni dovolj močno..nama je sicer linex malo pomagal in blažil simptome, dobi pa se v njihovih lekarnah >čudežne tabletke

Kot prvo oglje ti bo pospešilo prebavo in izločanje, saj nase veže strupe in ti priporočam, da ga v času driske ne vzameš, kot drugo namesto linexa ti priporočam fermental, ki poješ samo enega na dan in ne 6… Jaz sem v Peruju vsak dan ob zajtrku vzela enega, imela redno in normalno prebavo… Nič driske… Pa Peru ni daleč od Egipta, kjer sem bila predlani, in nažalost teh stvari nisem imela sabo…

Predvsem pazi na čiste roke!!! Nobene neustekleničene vode ali ledu… Čimveč riža in čim manj omakic….

nekdo je ze zapisal. za drisko potrebujes SELDIAR, ki ga pri nas dobis samo na recept. najbolje je da si pozoren na sestavino, ki je enaka po celem svetu – Loperamid-HCl. je pa res, da boste najbrz to v Egiptu dobili zelo poceni in brez kakrsnihkoli problemov…
lp

V Egiptu kupi Antinal (rumenobela škatlica) …cena je 170 SIT (5 egpt. funtov) če kupi lokalni vodič, če kupiš sama dosti več, ker imajo dvojne cene: ene za lokalno prebivalstvo, druge za turiste

Tudi sama ti svetujem, da po potrebi kupi lokalna zdravila, ki so najucinkovitejsa. Lekarne so na vsakem vogalu. Glede na to, da pravis, da gres na krizarjenje, se bos prevazala z ogromnimi ladjami po nilu in ga bos dejansko dozivela bolj malo. Ce boste kaj prosti pojdi za vsaj 2 dni s feluko po reki navzgor, da jo sploh dojames, ta utrim zivljenja ljudi ki zivijo z reko. Seveda se mocno pogajaj. Kolikor me ne daje spomin in mislim, da me ne, sem placala 35 E funtov za dva dni s hrano vred. Pogoj je bil, da nas je slo vsaj 5, a saj si druzbo kmalu najdes. Po tej liniji, kamor gres je bil tudi meni najbolj pri srcu Aswan. Zapodi se v ulicice, sprehodi ob nilu, pri botanicnem vrtu vprasaj ia Ibrahima, ki je nubijec, malo poklepetaj, nas je on vzel na feluko in bil v primerjavi z drugimi zelo posten. Ce imas sreco, vas bo povabil v svojo vas na vecerjo, kjer bo kmalu ziva glasba…

Ola,
z Egipta sem se vrnil letos v janurju, kjer sem tam preživel 14 dni, bilo je super in sem ga prepotoval od kaira, do asuana, hurgarde, luksurja, … v glavnem seldijar dobiš tudi pri nas v lekarnah Brez Recepta ! Za tam ti priporočam da priden kaj poješ na ulici raje umije vse, v lokalanih strežejo itak samo ustekleničeno vodo, če pa maš že težave malce žganje ne škodi. Temperature za poletej so verjteno med 30 – 45, v januerju sem jaz že 23. Lepo se imej in oglasi se kaj na mail !

A mi lahko kdo pove, koliko casa potrebujes, da si nekej v miru ogledas celotni Egipt od severa do juga?
Zanima me low boudget varjanta, pa razmisljam, da bi sel v drugi polovivi septembra dol. A je september, zacetek oktobra primeren za obisk Egipta?
Koliko denarja potrebujes za 3 teden? A je 10$ na dan zadosti?

hvala,
gregor

Seldiar brez recepta? Meni ga niso dali!

gregorf,
za Egipt potrebuješ tam okol 3 tedne minimalno. več časa imaš, dalj časa se lahko nekje zadržiš, kjer ti je pač lepo. pa priporočam ti še obisk Sharma ali vsaj Hurghade, drugač pa tud Dahaba, ker tistih koralnih grebenov še nekaj časa ne morš+ pozabit (če sploh jih kdaj).
glede denarja je pa tko; 10 dolarjev bi blo v glavnem dost na dan… jst sm vegetarijanka, tko da je tko šlo, ker je hrana brez mesa res pocen, medtem ko je meso dosti dražje kot zelenjava. potem je tud odvisno, kakšne hotele izbiraš. midva s fantom sva spala v hotelih, kjer so bili pretežno egipčani, jeruzalemci… in bolj malo belih turistov. tko da za hotel lahko daš tudi 2500 sit v Sharmu ali celo več. drugače pa na osebo računaj (če greš sam, je cena nekoliko višja, ker so sobe po navadi za dva) okoli 1000 ist (ali za dva 1500)- nočitev z zajtrkom. potem je vse odvisno, kaj vse si želiš ogledati- vstopnine so po navadi zaokrožene na 5 ali 10 eg. funtov; torej 10, 20, 25, 30 LE… nabavi si isac izkaznico (študentsko), če si študent, če ne, pa vzam kako sliko seboj v egipt, pa se pozanimaj, kje bi ti na črno izdelali kartico kr tam. potem imaš 50% popust na vstopnine, ki pa sploh niso pocen… po navadi se boš največkrat srečeval s cenami 20, 15 ali najmanj 10 LE (s popustom- 1LE=33 sit- vsaj tko je blo pred letom dni). pa potem ne pozabi, da te bo okol 15 usd pršla viza (brez katere te sploh ne spustijo naprej z letališča, pa še vmes ti kdaj na check point-ih pregledajo potne liste…). pa potem so še prevozi po državi, ki so seveda zelo poceni, samo se kar nabere (glede na to, da so prevozi- sploh na daljše razdalje- predvse, ponoči, tisto noč ne plačaš nočitve, pač pa vlak ali avtobus). pa potem so še kakšni spominki, pa kakšno razvajanje ob šišah in koktejlih, pa na felukah ali vožnja s kočijo…
zapraviš lahko gore denarja… navzgor ni omejitev. če pa hočeš res poceni pridt prek, pa dejansko lahko prideš za 10 usd ali celo manj (vse je odvisno kje si, kaj želiš videti…).
obleči se čim bolj preprosto, ceneno, brez napisov znamk na oblačilih, torbah, urah… ker boš le tako lahko ceno zbil (vsaj na polovico, po možnosti pa za okol 60 ali več %). pa fajn je, če koga srečaš, tko da potuješ v manjši skupinici, ker dobiš pol vse ceneje- hotele in druge storitve…
kdaj pa sploh greš, gregor? ja, nč… če maš še kakšno vprašanje, vprašaj (najboljš preko maila), drugač pa upam, da sem ti vsaj malo pomagala… lepo se imej, ne pozabi se sprostiti in naj te ponese lenoben tok egipta (ravno zaradi njihovega “hiti počasi” rabiš malo več časa kot v kateri drugi državi)!!!
led dan!
p.

Dovolj ti bo mesec dni, se boljse kak teden vec, da ne bos rabil hiteti. Vec zagotovo ne potrebujes. Sama sem v tem casu prepotovala cel Egipt. Low budget varianta te bo stala mogoce vseeno malo vec kot 10$, sama sem bila presenecena nad cenami. Najceneje je v oazah,kjer bos lepo zivel tudi za 5 $, je pa drago vzeti jeap, ki te pelje od ene do druge, a busi itd ne vozijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close