Najdi forum

campi-dalmacija

Letos poleti se nameravamo kampirati v Dalmaciji. Imava 2 majhna otroka (2,6 let). Nismo se odločili še točno kam bi šli. Iščemo camp, kjer bi imeli lepo plažo, senco, po možnosti kakšno trgovino, da bi bilo čisto, skratka primerno za otroke in družine. Bilo bi tudi fino, če bi bile parcele urejene, z elektriko, z možnostjo rezervacije, predvsem pa tudi s senco. Ima kdo kakšen predlog, oziroma pozna kakšen primeren kamp?

Živjo,
med vožnjo po Dalmaciji sva bila z mojim leto bli ene 3 dni v AC Romantica :)), ki leži med Šibenikom in Zadrom, natančneje, med Pirovcem in Biogradom, nekaj kilometrov stran od Vranskega jezera, ob Jadranski magistrali. Gre za majhen in ličen zasebni kemp, kjer je bilo lansko leto dosti mladih družinic z otroki in s šotori, v glavnem tujci. Uporaben je, po moje, za kakšno začasno kampiranje, čeprav so bili ljudje dol tudi po 14 dni, ima tudi senčke, ampak ne izdatne! Plaža je primerna tudi za otročke, kruh in sadje pa vsako jutro pripeljjo,s icer pa vožnja v bližnjo vas. Je pa fino, ker lahko hodiš okoli Vranskega jezera, super je za kolesarjenje, ipd. Midva sva pregledala dost kampov po Srednji in Južni Dalmaciji, in ta je bil eden boljših. Predvsem pa ni dost Slovencev, ker če greš na kakšen Pag (Šimuni, Straško) … ma je bolje, da si kar v Ljubljani:)) Telefona od kempiča sicer nimam, je pa na netu se mi zdi. Pozdravčka.

Živjo!

Mi smo bili lani v kampu Kozarica, Pakoštane, s 2-letnikom. Sence je polno, skoraj do morja. Kamp je še kar velik, sanitarije čiste, imajo trgovino ( zaloga za silo ),…. Plaža je večinoma betonirana, ponekod skale, kamnje in en mini zalivček z manjšimi kamenčki, kjer se je naš malček igral. Ob plaži je peskovnik s toboganom in tuši. Imajo tudi en barček ob morju. Kamp ima tudi internet stran. Iz kampa lahko greš ob morju na sprehod proti vasi Pakoštane. Za večje nakupe smo šli v Biograd. Dopust je bil enkraten. Motila me je le plaža. Za majhne otroke je lepše, če je mivka, pesek ali pa vsaj droben kamen. Letos še ne vemo kam bi šli. Vsekakor pa iščemo podoben kamp, vendar z lepšo plažo. Če kdo pozna kakšen tak kamp, mi prosim, sporočite.

Na internetu sem zasledila kamp “Oaza miru” blizu Pakoštan. A je bil mogoče kdo tam, lani?

Lep pozdrav!

Mi smo pregledali že skoraj vse kampe v tem območju…

V Kozarici smo bili dvakrat in je bilo vredu. Predvsem je bilo ogromno sence in dovolj prostora. So pa takrat začeli postavljati hiške (kamp je kupila Adria, ki tako trži svoje izdelke) in prostora bo verjetno vedno manj. Plaža je res bolj tako-tako, je pa približno 1km v smeri proti Biogradu lepa plaža z mivko – če imaš kolesa je lahko dosegljiva. Edino tam zna biti tudi kar precej ljudi.

Oazo miru smo seveda tudi šli pogledat. To je čisto nov kamp, narejen v hrib – terase. Je razparceliran, sence je manj, plaža pa je lepša kot v Kozarici. Toaleta je na vrhu hriba, imajo tudi manjšo trgovino. Podlaga na teresah pa so večji kamenčki, kar ni posebej fajn za šotor.

Tudi mi imamo manjše otroke in zaradi teras, hriba in premalo sence ne bomo šli v ta kamp. Tudi povezovalne ceste takrat še niso bile asfaltirane, tako da se otroci težko vozijo s kolesi ali rolerji (pa še kar precejšen hrib je).

kamp Adriatic v Primoštenu- senca, plaža peščena, sanitarije urejene pa še Primošten je krasno mestece.
http://www.camp-adriatic.hr/

ali pa kamp v Baški vodi – senca, krasna peščena plaža (kot na celotni makarski rivieri), samo sanitarije so bile bolj tako, pa še slovenceljnov ni veliko (če je to pomembno).
lp

jaz ti priporočam kamp Zaton pri Zadru. Plaža je idealna za otroke,
trgovine so dobro založene, sanitarije čiste. Zame najboljši kamp na
Hrvaškem.
lp

pa še na kamp Praprotno na Pelješcu (na začetku polotoka) sem se spomnila – plaža je iz mivke, za senco so oljke, tudi trgovina in gostilna sta tam, je pa precej umirjena zadeva.
lp

@ Frida: lahko kaj več napišeš o Baški vodi? Katerega leta si bila tam?

Vse v zvezi s kampi lahko pogledaš še na http://www.camping.zanimiv.net.
tam je poleg nakladanja cela zaloga potopisov in opisov kampov.
Vse dobre kampe se najde tudi na ADAC nemški strani ali v vodiču, ki ga uporabljam. Tam je najpomemnejši podatek čistoča sanitarij. na hrvaškem je povprečje ocena 5 ali šest, najboljši drugje po evropi pa se vrtijo okoli 4 in 3, bil sem pa tudi v 2. Enka v praksi ne obstoja.
Prav zato trdim, da so hrvaški kampi predragi in da za svoj denar dobim povsod drugje precej več.
Uživajte na morju!
ABS

V Baški vodi sem bila tri leta nazaj, ko sem “potovala vzdolž jadranske obale vse do Črne Gore in sem obiskala več kampov, vendar samo po nekaj dni.
Ta kamp ima veliko sence (borovci) in krasno plažo (kamenčki). Kar se pa tiče sanitarij, je pa bolj tko tko. Ne morem reči da so krivi upravljalci, ker je možno da so tudi gostje kaj pripomogli k temu.
Pa še nekaj je, do plaže moraš malo peš (50-100m) ker ni čisto ob plaži. Mislim, da moraš mimo nekega hotela.
Samo kot predlog: ta del Dalmacije je res krasen. Nasploh so plaže lepe in veliko zelenja (meni veliko lepše kot severna Dalmacija). In če vam ta kamp nebi bil povšeči, se najbrž najde še kakšen. Samo v Makarski ga ni (ga ni bilo takrat) oz. je le en tak bolj prehoden za motoriste, pa še ful majhen je.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close