Najdi forum

ruska viza

Zanima me, kako ste tisti, ki ste v Rusijo potovali v lastni režiji pridobili rusko vizo?
Hvala.

Vizo za Rusijo ti v roku dveh tednov za približno 20000 SIT (potrebuješ še fotografijo) uredijo v turistični agenciji
RENEE TOURS
ROŽNA DOLINA CESTA XVII 15
tel.: 01-423 12 75

Cena je 24.000 sit in ce prineses do torka do 10 ure jo imas v petek…..ce jo pa zelis naslednji dan pa stane 35.000 sit.

Smo ravno potrebovali njihove usluge 🙂

Hm, lani sem bil drugič v Rusiji v lastni režiji. Ne potrebuješ Renee tursa, že lani se je začela reklamna kampanija zanje tik pred začetkom sezone.

Agencij, ki ti uredijo bivanje tam, je kolikor hočeš. Ruske so bistveno cenejše.

lp

bv

Bojanv, daj povej kaj več o teh agencijah, kakšen naslov ali link mogoče?
Za letos sicer Rusije ne planiram, me pa tja spet močno vleče in jo bom gotovo obiskal še enkrat v bližnji prihodnosti.
lp

V Googlu odtipkaj “Russian visa” ali “Visa to Russia”, se prej malo pozanimaj, kake so procedure in imaš preko 1000 naslovov agencij, ki ti zagotovijo vizo.

lp

bv

Mogoče lahko počakaš še kakšno leto.

V pogajanjih med EU in Rusijo je predviden

datum obojestranske odprave viz 1.1.2008.

Torej še dobro leto in pol.

LP!

Š3tof

Predvsem bodi pozorna, večinoma ti prodajajo različne tipe ruskih viz za različne destinacije. Omejitve veljavnosti viz sicer držijo, ampak ne sekiraj se…

Ko si enkrat v državi, te nihče več ne vpraša, kako vizo imaš…

Tako da si naroči vizo samo za Petersburg ali samo za Moskvo. Tako se izogneš doplačilom.

Tisti listek, kjer zbiraš potrdila hotelov, kje si spala, pa le pridno štempljaj. Ti lahko koristi na meji.

In kaka potrdila o nakupih v trgovinah, tudi to včasih na meji koristi, če moraš dokazovati gibanje po državi.

lp

bv

Kaj pa če spiš zunaj oz. v avtu ali pri kakih naključnih ljudeh- ‘na črno’ in torej nimaš nobenih potrdil? Me bodo zaradi tega hoteli oskubsti za več denarja pri izstopu ali kaj podobnega, neprijetnega?
Spasiba, mjav2x

Ne, poskrbeti moraš za to, da spiš vsako 3 noč v hotelčku, ki ima žig. Torej ki ti poštemplja tisti listek, ki ga dobiš na meji. Ampak o štampiljki se moraš prepričati preden vzameš sobo, iz nekih razlogov (davčnih) se izogibajo štempljati, če tega niso obljubili vnaprej. Pa še delati morajo. V vmesnem času pa shrani kak paragonski blok iz trgovine ali kaj podobnega (železniško ali avtobusno karto ali kaj podo bnega). Tudi kaj takega zadostuje.

Izjema so področja, ki so označena kot podr4očja posebnega pomena za njih. Po naše turistična.

Jaz vem za dve, eno je Altaj, drugo Kamčatka. V prvem sem bil lani, v drugem pred 4 leti. Tam potrebuješ potrdilo oz. dovoljenje, preden vstopiš. In agencije, ki organizirajo transfer v ti dve področji, posebej zaračunajo vstop. Resnica je pa taka, da če vstopiš brez potrdila, samo poskrbi, da imaš za čisto vsak dan, prebit v teh dveh območjih, kako potrdilo. Če potrdila nimaš, ti malo komplicirajo na meji. Mi smo leteli na Kamčatko iz Moskve in se nisem prijavil, bival sem pa izključno v šotorih (z izjemo dveh hotelov, kjer pa nisem dobil potrdila). Tudi trgovin ni bilo ravno za vsakim vogalom, tako da sem bil čisto brez potrdil za 3 tedne.

Ampak ob odhodu me nihče ni nič vprašal, enostavno sem vrnil listek brez potrdil in povedal, da sem hodil okrog po nenaseljenih krajih. Pa je bilo v redu.

Ob odhodu iz Altaja pa sem imel itak preveč dela z motorjem in birokracijo v Vladivostoku, tako da se z mojim gibanjem nihče ni ukvarjal, me je pa stalo 200 USD.

Baje pa običajno, če se na vprašanja ne pripraviš, zakasirajo do 100 USD nekakšnih kazni (lahko tudi manj, lahko pa nič) in te spustijo.

lp

bv

Hvala za ta dolg in koristen odgovor. Mogoče pa še počakam kako leto ali dve, če bo res kaj drugače… če ne bo, pa bo čez 10 let (ali pa 50), hehe…

Lep pozdrav,
mače mjavka2x

Ja, ampak čez 10 let bo Rusija čisto drugačna kot je danes, bolj globalizirana in (vsaj zame) manj zanimiva…

Za te internetne agencije pa nisem ziher, da so res tako ugodne. Kolikor razumem, ti za 25-35$ + poštnino pošljejo samo vabilo oz. garantno pismo. Vizo pa potem še posebej plačaš na ruskem veleposlaništvu. Ali pa se motim?

A kdo ve koliko pa dejansko stane viza samo za Moskvo na ruskem veleposlaništvu? Nekdo mi je rekel, da 11.000 sit. A to drži? A je ta podatek na voljo na netu?

Glede na 20.000 sit in 35.000 sit kolikor kasirajo agencije je to razveseljivo.

Hvala vam.

Jaz sem dala za vizo 13.000 sit, imela sem garantno pismo, vzela sem pa turistično za 1 mesec. To je bilo pred skoraj 2 leti.
lp,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close