Trajekt – Sardinija!
Hoj!
Ker se tudi jaz odpravljam za prvomajske počitnice v Italijo (Sardinija), me zanima, če imate kakršnekoli uporabne informacije trajektih (grem z avtom).
Zanima me namreč, katera je najcenejša varanta s trajektom iz Livorna oziroma res bližnje okolice.
Kako je z rezervacijami. Je potrebno on – line in ali je kaj ceneje kot da kupiš karto tam?
Res bi vas prosil, da mi poveste karkoli uporabnega!
In ful ful hvala že v naprej!
Lp,
pomoje bo tole najbolj ugodno, samo če ni termin že zaseden. Čim prej poglej. Mislim, da na kraju samem ne bo dosti ceneje, vprašanje pa, če se bo sploh dobilo. Jaz bi rezerviral preko neta, kot sem lani za Korziko, pri isti družbi. Lahko naročiš tudi pri AMZS, pri čemer plačaš nekaj provizije. O tem je bilo na forumu že dosti govora, čeprav verjetno pod temo Korzika, vendar je to isti ladjar.
Za odhodno pristanišče bi verjetno izbral Livorno pred Civitavecchio, saj prihrani nekaj denarja in časa pri vožnji z avtom in imaš več časa za počitek. Ko vse to seštejemo bi prišlo cenovno in časovno približno enako. Seveda je pa odvisno, kako ugodno ladijsko karto dobiš.
Poglej malo na tejle strani
http://www.cruise-ferry-center.com
Najcenejša varianta je ponavadi tista, kjer je najkrajša razdalja. Moby lines, Tirrenia in Sardinia ferries vozijo v Olbio ( Sardinija ) in Civitavecchie, ki je južno od Livorna. Na spletnih straneh teh prevoznikov lahko najdeš tudi cene, ali pa kontaktiraš kar cruise and ferry center.
Pred nekaj leti sem potovala iz Livorna v Bastio na Korziki ( trajekt vozi 4 ure ), nato pa smo iz Korzike odšli še na Sardinijo s trajektom, ki vozi približno eno uro. Je bila poceni varianta, na korziki je bencin občutno cenejši kot na Sardiniji, ker pač spada pod Francjo. Mogoče se splača razmislit tudi o tej varianti.
Kar se tiče rezervacij- mi smo pred leti potovali julija, rezervirali nismo nič in kupili v Livornu karto brez problemov. Kakšna je zasedenost zdaj, ti pa ne morem povedati.
Forum je zaprt za komentiranje.