SOFIJA – kako do nje
Ste ze sli do Sofije – in ne z avtom /kombijem??
Iscem ugodne variante in teh je bore malo. Do sedaj je se najboljse prislo z vlakom do Budimpeste, pa od tam z Wizzairom do Sofije. Vendar, kaksen je potem stik med zel.postajo in letaliscem?
Hvala za nasvete kako do dol in prijetna potovanja se naprej!!
Tiyana
Jest sm šel dol z vlakom skozi Beograd, vožnja je ful utrujajoča in dolga. Kar se vlaka tiče, je najugodnejša varianta (za eno smer) okoli 13000sit, če maš kartico SŽ-railplus. Če pa hočeš povratno potovanje, je pa verjetno najugodnejša vozovnica eurodomino 3dni za 21500sit.
Če ni res ful velike razlike v ceni v primerjavi z varianto vlak/letalo, ti priporočam tvojo varianto.
LP, mto
Ja, pomoje je tud z vlakom najcenej. Jst sm šu 2 leti nazaj, s tem da sm koristu EuroDomino za Srbijo(3 dni, -26). Pol pa sm še doplačaš razdaljo od srbsko-bolgarske meje(Dimitrovgrad) do Sofije. Tle loh koristš SŽ-railplus. Vse skup mi je tkrt pršl okol 16jurjev. Vozi pa do Bolgarije tud kr dost tovornjakarjev. Če boš hodila še kej po Bolgariji, se ti EuroDomino za Bolgarijo po moje ne splača prveč. Vlaki so dol zlo pocen.
Fajn se mej, kakorkol že greš dol.
Lp
Hvala vama za delitev izkusnje!! Ja, verjetno da bom sla kar po tem svojem planu.
To je do Budimpeste z vlakom (30EUR, je v akciji SŽ), pa do Sofije z letalom (Wizzair) …in pride nekaj cez 100EUR. Tko da zgleda to sploh ni tolk slabo, pa se hitrejs je kot samo z vlakom.
Mogoc ta info pride se komu kdaj prav 🙂
LP, Tiyana
(Najcenejša) povezava železniška postaja-letališče v Budimpešti je naslednja:
1. Glede na to, da govoriš o promocijski ceni železniške vozovnice do Budimpešte, predvidevam, da boš šla z vlakom, ki pelje preko Hodoša in v Budimpešto prispe okoli štirih popoldne. Navedeni vlak pelje do železniške postaje Budapest-Deli.
2. Na Budapest-Deli ponikneš v metro (rdeča linija oziroma M2 – no na Deliju je ta pravzaprav edina) in se odpelješ do postaje Deak Ferenc Ter.
3. Na Deak Ferec Ter prestopiš na modro linijo oziroma M3 in se odpelješ do končne postaje Kobanya Kispest.
4. Na Kobanya Kispest prestopiš na letališki avtobus (Repter Busz) in se odpelješ do letališča.
5. Pazi, da izstopiš na pravi postaji (Ferihegy 1), saj WizzAir leti s terminala 1 in ne s terminala 2, od koder leti večina ostalih letalskih prevoznikov.
Pot od Delija do letališča po konzervativni oceni (z nekaj izgubljanja časa za nakup vozovnic, hojo v napačno smer ob prestopanjih itd.) v popoldanskem času ne bi smela trajati dlje kot 2 uri. Teoretično ti lahko uspe prej kot v 1 uri (osebne izkušnje, ampak Budimpešto zelo dobro poznam).
In koliko vse skupaj stane?
Vozovnica Deli Pu – Deak Ferenc Ter – Kobanya Kispest: 320 forintov (metro transfer ticket). POZOR: vozovnico moraš potrditi dvakrat: na Deli Pu in ob prestopanju na Deak Ferenc Ter.
Vozovnica Kobanya Kispest – Ferihegy 1: 185 forintov.
Skupaj: 505 forintov, kar je manj kot 500 tolarjev.
Če s Wizzom v Sofijo letiš šele pozno zvečer, se pa še malo po Budimpešti sprehodi. Morda ti pri odločitvi pomaga foto galerija:
http://www.exoticjourneys.org/slo/fotogalerija/budimpesta.htm
Uživaj v Bolgariji!
Daniel
Daniel, evo me iz Bolgarije. So mi tvoja izcrpna navodila za prestop v Budimpesti ful pomagala ves!! :-))
Za vse popotnike v Sofijo pa scepec modrosti, ki sem jih pobrala:
– priporocam Hostel Mostel v centru (poceni, prijazni, centralno in imas vkljucen super zajtrk in spageti vecerja)
– osnovne stvari se da zmenit v pocasni srbo -hrvascini
– pazite na cesti, se posebej kot pesci (dostikrat ni plocnikov in voznja v rdeco ni nic cudnega)
– iscite tecaj za menjavo denarja 1,95 oz. 1,96 brez provizije. ostalo vas oderejo, se posebej ‘menjava na cesti’
… drugace pa kar pozitivni vtisi, ljudje prijazni in vse je pol ceneje kot pri nas :-))
Forum je zaprt za komentiranje.