Prostovoljstvo za odrasle
Hej,
slišala sem, da obstajajo neke internetne strani oz. možnosti prostovoljnega dela za odrasle – na mednarodnem nivoju. In sicer za krajša obdobja (tudi 14 dni in več), pri čemer si kupiš karto do določene destinacije, ostalo ti nudijo tam, ti pa pomagaš pri določenih stvareh – prostovoljno delo.
ali mogoče kdo ve za kakšno povezavo ali samo informacijo glede tega?
lp
catja
zdravo!
http://www.zavod-voluntariat.si/
tu je link, gor maš tudi link do razpisanih taborov za letos. v opisu taborov ti ponavadi piše, če pričakujejo kakšno posebno populacijo prostovoljcev (nekje so zelo dobrodošle družine, invalidi…), kjer ne piše nič, so dobrodošli vsi!
to je zelo dobra stvar – preverjeno!!! upam, da ti je pomagalo, drugače pa jih lahko tudi pokličeš ali obiščeš, so zelo prijazni.
lepo bodi,
b.
zdravo!
ja, sem že rekla, da priporočam iz osebnih izkušenj – lani sem bila prostovoljka preko voluntariata na škotskem, in res, ma nepozabno. spoznaš veliko novih ljudi iz vsepovsod, naučiš se dosti, vidiš dosti… ma, same pozitivne stvari res. mi smo meli tak tabor, da smo pač pomagal nardit eno vas v tradicionalnem slogu (pač vse kar se da tradicionalno narest:)) delo si itak zbiraš sam, ker so že itak ful veseli, da si sploh tam. to kar delaš po navadi ni ne vem kako težko delo (če je kaj težjega ponavadi piše že v prijavnem listu, pa tud zakaj – al ker je pač res vroče in nevzdržno al pa kej druga). prostega časa maš tudi dosti, že čez teden, vikendi so pa itak fraj, tako da smo mi vedno hodili na izlete skupaj.
ma ne vem niti, kaj te zanima, ker ko enkrat začnem razlagat, bi kar razlagala:) ful res priporočam, tudi na voluntariatu so res prijazni in ti povejo vse, kar te zanima in ti res pomagajo.
če maš kako konkretno vprašanje, pa mi kar na mail pošlji…
fajn bodte,
b.
OJ,
Velikokrat je pri prostovoljnem delu za odrasl oz. starejše tako,da je potrebno poleg poti še plačati nastanitev in kaj vem kaj še vse. Kolkor sem prebrala na spletni strani, si je tu potrebno plačati le pot.
Koliko časa prej se je potrebno odločiti, ali je zasedenost velika.
Zanimalo bi me veliko stvari, tako, da se lahko razpišeš po mili volji.
Če želiš mi piši na
dso@email.si
lp
Pot
Plačaš pot do tja in pa prijavnino na samem zavodu ki stane od 15.000 do 25.000, in če greš prvič preko njih delati moraš najprej izbrati kamp v Evropi, drugi kamp pa je lahko na ostalih celinah. Pred tem pa moraš “narediti” še pripravljalni seminar v Ljubljani, ki traja skoraj ceu dan,.. nič takega pravzaprav,..Za nekatere države je ful prostovoljcev, predvsem za Italijo, španijo,..je boljše če mal prej daš prijavo, ker znajo bit ful hitro polni, kake ostale bolj nepopularne destinacije ( jest se bla recimo pred 2 leti v Rusiji je blo še premalo prostovoljcev,…..
Drugače pa za več info kar njih pokliči,.. boljše po telefonu,.. men sploh niso nič odgovorili na maile.. buu
lp,
Tina
zdravo!
ja, kakor je že martina napisala – plačaš si pot do tja, ponavadi je tako, da se lahko zmeniš, da se dobite na kakem mestu, kjer vas nekdo pridet pobrat – še posebej, če je kamp na kaki odročni vasi. na voluntariatu za kamp plačaš prijavnino, ki je 19.000 (vsaj tok je bla lani), ker so pač neprofitna organizacija. kak mesec pred odhodom se moraš udeležit pripravljalnega seminarja, ki je bolj druženje kot kaka priprava. spoznaš malo ostale in tko. glede same prijave je pa tko, da je bolš, če se prijaviš čimprej. jaz sem se prijavla že konec marca. je pa res, da je odvisno od tabora. ampak če imaš tabor, ki bi se ga res rad udeležil, je bolš da vse opraviš čim prej. drugače pa na prijavnico napišeš več taborov in potem si pač sprejet na tistega, ki je prost.
mislim, da jim lahko pošlješ tudi mail, meni so še vedno odgovorili, je pa res, da imajo kar naval, tako da je bolje, če jih pokličeš – boš prej dobila odgovor. lahko pa greš med uradnimi urami kar tja – so na resljevi ulici, na majo na oknih velke plakate, tko da težko zgrešiš. mogoče bi bilo to še najbolše, ker ti oni tako malo pomagajo pri sami izbiri tabora, glede na to, da pač iščeš nekaj za starejše.
no, tako:)
lepo se mejte,
b.
glede tega je zelo težko rečt. to je pač odvisno od interesov vsakega posameznika. tam imaš itak tok del in dejavnosti, da se ziher najde za vsakega nekaj. je pa tudi odvisno kaj ima prednost – kraj ali delo. jaz sem res hotla videt škotsko, pa sem pač šla pod državo gledat, kaj ponujajo. drugače pa ni razlik, če te to zanima.
bla se tudi na kampu v sloveniji, in sicer na sečoveljskih solinah, ampak samo za nekaj dni na “delovnem obisku” pa je blo tudi ful dobro. tako da nenazadnje to sploh ni pomembno, ker se uživa in veliko nauči povsod.
sicer pa ti lahko na voluntariatu povejo kaj več iz prve roke, ker se jeseni vsako leto zgodi evalvacija in oni pač zvejo če kje kaj ni štimalo. tako da še njih malo kontaktiraj, ti bodo znali več in bolj objektivno povedat:)
pa dobro izbiro:)
lp,
barbara
Forum je zaprt za komentiranje.