Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vlak Bangkok – Singapur

vlak Bangkok – Singapur

pozdravljeni

Po vsej verjetnosti se pomladi odpravljam (2 osebi) na Tajsko. Računam, da za 14 dni.
Ko bi bil enkrat tam bi rad to čim bolje izkoristil.

Sedaj me pa zanima, če je kdo že potoval po Tajski z vlakom. Imam namen iti na sever in potem še na jug vse do Singapurja.
Iz BKK do Singapurja naj bi bilo 48 ur vožnje z vlakom in karta pride 50$. Je že kdo šel to varjanto?

V glavnem vsaka informacija v zvezi z vlaki v teh krajih bi mi prav prišla (ali karte kupit na mestu samem, z vlakom vidiš veliko pokrajine?, ali so tudi daljši postanki, ali bi lahko na eni postaji izstopil in potem z isto karto šel na naslednji vlak (ali morda obstaja taka vrsta karte?)…

Hvala

zdravo!
a se ti ne zdi 14 dni premalo za vse to?
drugače tudi jaz potujem na tajsko letos in bom ravno tko potovala z vlakom – karte si mislim kupit šele tam, ker baje (posredne informacije) naj ne bi bil problem – verjetno tudi odvisno od sezone.

evo, pa še en link, ki bi ti morda pomagal (mogoče ga že imaš, ne vem) – tu maš gor vse cene, dolžino potovanja, urnike… ne vem, morda lahko celo rezerviraš karto prek te strani – mislm da maš pol še ene par linkov k te vodijo do rezervacije…

http://www.seat61.com/Thailand.htm

no, upam da sem ti vsaj malo pomagala.
lp,
barbara

Kaj več si žal ne morem privoščiti – še to se bom moral zmeniti z direktorjem, ker sem letos porabil že 16 dni dopusta (kenija, francija).

Rezervirat ne mislim, ker nikoli ne veš kako se bo vse skupaj odvijalo.

Na tem linku sem dobil že veliko uporabnih informacij. Rad bi vedel kako se stvar odvija v praksi.

Kdaj pa greš, za koliko časa in kam vse imaš namen iti? Če ni skrivnost :-))

grem konec junija, čeprav me fuuuul skrbi vreme. ampak tako kot ti mam tudi jaz določene omejitve. grem za mesec in pol, iz bangkoka na sever, potem čez laos, iz tam ne vem še kako točno (mogoče čez tajsko nazaj, al pa čez kambodžo) pa za kak teden še na otoke… vsaj tak je plan, destinacije pa niso še čist točno določene – itak še pol vidiš kako pa kaj, pa še posebi ko bo monsun bo najbrž vse skp še malo težje…

drugače pa kakor sem se jaz pogovarjala s tistimi, ki so že bli, naj s kartami ne bi bil problem – se da vse zrihtat v bangkoku. sam je pa najbrž tud odvisno od sezone. kdaj pa greš ti?
jaz bom najprej ostala ene par dni v bangkoku, da si uredim vizo za laos pa zrihtam prevoz pa mogoče že tud treking za sever, potem pa od tam naprej v laos. edino ne vem, kako bom pol od tam prišla na jug… no, nekako bo že.
pa lonely planet tud kr fajn pomaga, k maš notri napisano vse iz kje gre kak vlak kam pa tko…

no, uživi ful ful, poročaj kaj ko prideš:)

Hja… karte si ponavadi moras rezervirati vsaj kak dan vnaprej, sploh pri spalniku. Ce pa je kak praznik… pa zelo dosti ljudi potuje in takrat je lahko razprodano tudi teden dni vnaprej – moja izkusnja za praznik lantern lani.
Za 14 dni pa se res ne splaca hoditi najprej na sever Tajske (Chiang Mai), potem pa se kar do Singapura – verjetno ne nameravas iti na Tajsko, da vecino casa prezivis na vlaku, hmmm? Saj se bos kdaj sel nazaj, tako da se zdaj odloci za eno varianto in uzivaj pri tem – zanimivih mest ob poti severno in juzno ob progi je vec ko dovolj in mimogrede cas mine.

Pa modro nacrtovanje poti zelim,
m.

barbs: računam, da bi šel nekje septembra do novembra (rad bi prej še diplomo naredu), tako da mi boš ti lahko prej poročala kako pa kaj :-))

mjavmjav: saj ko bom bolj natančno preštudiral in naredil plan bom videl, če se bi izšlo.
Na sever itak prideš v enem dnevu (recimo bi porabil 5 dni skupaj) in potem na jug kamor prideš v 48 urah (recimo 6 dni skupaj juga) in potem še na kakšen otok in to bi bilo to. Okvirno.
Vrjetno bi bilo kar nagužvano vse skupaj. Saj bomo videli ko bo plan narejen.

Katere oglede oziroma kraje pa predlagate za 14 dni? Priporočam se za kakšne lepe plaže.

Ne vemzakaj želiš do Singapurja (se zelo rad voziš z vlakom?), vendra če bi jaz imela 14 dni časa, zagotovo ne bi izbrala Singapurja. Je le še eno zbetonirano velemesto. Ne rečem, da ni lepo tam, ampak vse kar vidiš je umetno!

Boš imel več od dopusta, če boš ostal na Tajskem ali v Maleziji. Par dni ostani v Bkk-u, na sever lahko zelo poceni tudi letiš (air asia, nok air), nato pa izberi še kaki otoček in ga razišči čisto po svoje. Užival boš maksimalno.

jessica napisal:
> Ne vemzakaj želiš do Singapurja (se zelo rad voziš z vlakom?)
Pač me zanima kako je tam – samo toliko da sem tam in vidim kako je. Drugače me pa mesta sploh ne zanimajo, vendar bi bilo veliko za videt na poti tja. Tako razmišljam.
Z vlakom sem se pa peljal samo enkrat in še to samo par kilometrov.

> Boš imel več od dopusta, če boš ostal na Tajskem ali v
> Maleziji. Par dni ostani v Bkk-u, na sever lahko zelo poceni
> tudi letiš (air asia, nok air), nato pa izberi še kaki otoček
> in ga razišči čisto po svoje. Užival boš maksimalno.
Tole z otočkom je pa res dobra varjanta.

Malo planiram in zato sprašujem tukaj gor, če bom dobil še kakšne informacije, da bom lažje približno splaniral.

Vsak info je dobrodošel.

>> Ne vemzakaj želiš do Singapurja (se zelo rad voziš z vlakom?)
>Pač me zanima kako je tam – samo toliko da sem tam in vidim kako je.

Če greš v Singapur samo zaradi Singapurja in se v Maleziji ne misliš ustavljati, toplo priporočam, da namesto vlaka izbereš AirAsia. So poceni, zanesljivi in v Singapurju si iz Bangkoka za razliko od vlaka v nekaj urah. Link: http://www.airasia.com

Hkrati te vabim, da si ogledaš podroben vodnik po Singapurju, ki sva ga pripravila s soprogo (sva v Singapurju nekoč živela…)

http://exoticjourneys.org/slo/popotovanja/singapur/singapur.htm

Z vlakom bi šel zaradi tega, da bi vsaj malo videl pokrajino Malezije, pa še poceni je.

Vajin vodnik po Singapurju je tudi zelo dober in mi bo zelo prav prišel, če se bova odločila za kakšen dan Singapurja. Hvala za link.

Sedež 61 je zelo dobra in (po mojih izkušnjah: Indija, Tajska, Tanzanija) verodostojna stran.

Glede časa pa: z dobrim planiranjem lahko v 2 tednih vidiš bistveno več kot v 4 s slabim 😉

BKK-Chiang Mai (ali obratno) “ti ne vzame nobenega časa” – lahko se pelješ ponoči in še nekaj prihraniš (prenočišče), za opazovanje narave pa pač vzameš “dnevno” karto. Karto sem brez problemov kupil dan vnaprej / sam vlak pa ni bogve kaj, a se je tudi na sedežu dalo normalno prebiti noč. Postanki so bili kratki (največ par minut).
Podatki o voznem redu in cenah na domači strani tajskih železnic so se izkazali za resnične.

Kater razred pa si potoval z vlakom? 1st class sleeper?

Saj to ja. Malo splaniraš in lahko veliko vidiš.

Hmm, naj bi bil vlak s 1. in 2. razredom, pa spalnik…. Na koncu se je iskazalo, da sta bila le dva vagona – 2 razred s sedeži.
Kljub visoki sezoni (konec januarja) je bilo očitno premalo potnikov, al pa….. ??????

Vsaj stati ni bilo treba :-))

Glavno, da kakšni otroci ne skačejo po tebi, pa da ni živali na vlaku (upam, da ni tako, da dobi karto vsaka stvar, ki lahko prileze na vlak).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close