Najdi forum

sezonsko delo

Zdravo.

Zanima me, če ima kdo izkušnje s sezonskim delom (obiranje sadja, vinoradi, …) v tujini – Italija, Francija ali Grčija? Lani sem delal takšno delo poleti v Kanadi, dober zaslužek, nova izkušnja…

Koliko je potrebno znanje jezika?

Če ima kdo kak kontakt za delo, ali bi šel z mano, naj piše. (Julij, Avgust, ?September?)

LP
Iztok

Pozdravcek!

Nimam nobenih podobnih izkusenj s sezonskim delom, tako da ti kakih informacij ne morem posredovati.
Bi te pa prosila, ce bi mi lahko povedal, kako si nasel to delo v Kanadi, pa kaj je za tako delo potrebno…verjetno viza pa…? Pa ce je tako delo sploh primerno za punce…na fizicne sposobnosti mislim. Eni pravijo, da je to tko tezko delo, da… :o)
Tud jst bi se rada nekam spokala v istem terminu, poudarek na dobrem zasluzku pa na uzivanju…he, he…ta prava kombinacija, a ne?

LP, Ana

Hojla,

tudi mene zanima sezonsko delo predvsem Italija (obiranje grozdja), če ima kdo kakšne izkušnje so informacije o tem dobrodošle

hvala

Peter

zdravo

tu je link, ki bi vam mogoče pomagal:

http://www.pickingjobs.com/index.shtml

lp,
b

Prijateljica gre vsako leto na obiranje grozdja v Italijo. Zaslužek je res velik, ona je imela okoli 10 eurov na uro, dela pa se čez cel dan, tako da se da prislužiti lepo vsoto (na teden je kar ene 150.000sit)
Vsekakor pa delo ni lahko, zelo zahtevno je, utrudljivo, ampak zato tudi dobro plačano.
LP!

A pa ta tvoja kolegica, ko je sla ta prvic na obiranje grozdja je ze znala Italijansko? …Hocem uprasat al je znanje Italijanscine kaj (velik) :o) pomembno? Kako je pa prisla do tega delodajalca?

Hvala, LP, Ana

Veš, doma smo na meji z Italijo, tako da znamo govoriti ITA že od majhnih nog..
Mislim pa, da znanje jezika ni pogoj (lažje pa je, da se kaj sporazumeš in vsekakor ti je manj dolgčas). Upam si trditi, da je v Italiji veliko naših, saj je zaslužek višji kot isto delo v Sloveniji (npr. v Brdih).
Za delodajalce ne vem, ali sploh obstajajo- tako, po “uradni” poti. Nikjer nisem še zasledila kakega oglasa, npr. na m-servisu..
Bolje je, če koga poznaš, pa te vpelje v to. Prijateljico je s sabo peljal fant. Več o tem ti žal ne vem povedat..

A ja… :o) No, Italijansko sem se sicer ucila v soli…dve leti ampak nisem kaj dost odnesla od tega…hmmm…no, tok ze, da bi znala povedat, da sem zejna pa lacna pa podobne zadevce… :o)
Kaksna pa je ta “uradna” pot?

He, he…

Saj pravim, ne vem, če sploh obstaja “uradna” pot.. oz. nikjer nisem zasledila, da bi bilo povpraševanje na kakem javnem mestu.. Verjetno imajo že svojih dovolj 😉
Jaz, koliko poznam ljudi, ki so to delali, so vedno prišli “v to” prek nekega poznanstva…

Ja takole je mene sicer zanima to delo me pa zanima tudi kaj vec, ce bi bila vrjanta da se dobiva kje na kavi in receva kako. Jaz sem iz Kranja in sam mobilen tako da se lahko dobiva tudi kje drugje. Hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close