Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zahodna sahara in trajekt Algericas-Ceuta

Zahodna sahara in trajekt Algericas-Ceuta

Kot že naslov teme pove, me zanima dvoje. Sem preiskala celoten internet in vse vodiče, ki sem jih našla, pa mi je bolj malo jasno, predvsem zato, ker so si podatki zelo nasprotujoči.
Kar se tiče trajekta Algericas-Ceuta, me zanima, kakšne so v resnici cene za osebe in navadne osebne avtomobile. Ali trajekti res vozijo večkrat na dan in ni potrenih nobenih rezervacij ali česa podobnega. Informacije, ki sem jih dobila so nemogoče- od par 10 evrov pa tja do 360 evrov, kot mi je naračunala spletna stran enega od prevoznikov, tako da bi kakšna realna informacija prišla zelo prav.

Enako je z Zahodno saharo. Po nekaterih podatkih je potovanje v ta del skoraj samomor, da sploh ne omenjam vseh min, ki so nastavljene povsod. Potem pa berem potopis slovenske družine, ki se je brezskrbno podila po sipinah zahodne sahare in se srečno vrnila v Slovenijo. Skratka vse informacije bi prišle prav, kako je res z minami, varnostjo in prestopom ”meje” med Marokom in Z. saharo. Ceste naj bi bile dore in normalno prevozne do Mavretanije, mogoče kdo ve če so prevozne tudi z normalnim avtom brez 4WD.
Hvala za pomoč in LP vsem!

Trajekti vozijo cca vsako uro, cel dan od cca 5:00 do 23:00. Ne rabiš nobene rezervacije, cena pa je cca 90 EUR (1 oseba + avto, povratna).

Zahodna Sahara je varna, ob obali ni nobenih min, je pa zelo redko naseljena. Meje med Marokom in Zahodno Saharo ni, so pa pogoste policijske in vojaške kontrole. Mogoče si za občutek preberi tole:

http://www.goriup.com/goriup/potopisi/dakar_05/dakar_05.htm

Do mavretanske meje brez težav prideš z normalnim avtom, naprej pa je malo težje.

lp mišo
http://www.goriup.com

Kot je povedal Mišo, le še naša cena Algeciras-Ceuta: kombi + 4 osebe 120 evrov v eno smer, nazaj 122 evrov.

Obema se za informacije lepo zahvaljujem. Bodo prišle še kako prav.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close