kam v juzni ameriki
Ojla.
Glede na vaše popotniške iskušnje vas sprašujem kako bi se najbolje dalo izkoristiti 4 tedna v dveh državah južne amerike.
Glavni ideji imam dve:
-Peru in Bolivija
-Ekvador in Kolumbija (tu bi bil en teden v Caliju pri znancih)
Kaj izmed teh dveh bi vi predlagali? Ali pa mogoče kako tretjo verzijo…
Pa šekaj je “must see” na teh destinacijah. Sej nekej se mi sanja, ampak je iz prve roke vedno najbolje izvedeti.
Škoda da je le 4 tedne cajta 🙁
Lp
Andrej
Bolivija vse 4 tedne, no zraven mogoče še izlet v Cuzco in Machu Pichu.
Bolivija ima vse razen morja: visoke vulkane, vožnjo z džipi po slanem jezeru, zanimive trekinge, nore kolesarske spuste, amazonski pragozd, jezero Titikaka, zanimiva mesta. Pa še najceneje v celi Južni Ameriki je.
Pozdrav! Kemo
Ojla!
Ravno danes se mi je oglasla bivša sopotnica, ki sedaj pohajkuje v Peruju in je kar malce pojamrala nad cenami v Peruju.
Špageti 1000 SIT, zrezek z krompirjem 1500 SIT, pomarančni sok 300 SIT…
In pa, da je Bolivija precej cenejša…
Kako si se transportirala po Peruju: vlak ali avtobus (cene, trajanje, razdalje)?
A si priletela v Limo? Iz kje v Evropi pa si vzletela?
Hvala za informacije!
Lp
Andrej
A ne boš imela leto tri države v treh tednih kar natrpano?
Mislim, da je tvoja kolegica kar malo izbirčna kar se hrane tiče. Jaz sem bila v Peruju konec septembra in začetek oktobra, kar ni tako daleč nazaj, da bi se cene mogle drastično spremeniti. V vsakem mestu, ni važno je to Lima, Cuzco, Ica,… imaš v vsaki gostilnici menuje, katerih povprečna cena je 10solov. Lahko seveda plačaš tudi 2 sola, vendar moraš imeti res dober želodec. Torej meni, 10 solov =600 sit. Za ta denar dobiš juho (pravijo jim cremas, ker so tako kremaste, da si po njej sit), glavno jed (npr. meso iz alpake, riž in pomfri v večini primerov), solata, sadna solata ali kaka druga manjša sladica ter čaj, kava ali sok… TO VSE za 600 sit. Meni se to ne zdi veliko….
Pomarančni sok na ulicah, postaji, ko čakaš bus…. 2dcl 120 sit… Preverjeno nimaš nobenih problemov, če te skrbi čistoča… Jaz sem bila predlani z agencijo v Egiptu po luksuznih hotelih in sem imela blazen težave s prebavo. V Peruju NIČ, kjub temu, da smo jedli na ulici…. Čeprav je pametno, da se pocepiš: rumena mrzlica je obvezna, hepatitis A in B je priporočljivo…
Priletela sem direktno v Limo in šla tudi počasi v Cuzco. Leteli smo z Iberio iz Minhna v Madrid (2,5h) ter iz Madrida v Limo (12,5h). Baje imajo ljudje probleme, če gredo potem iz Lime direktno v Cuzco, ker je razlika 2500mnv.
Pot je bila: Lima – Ica – Nazca – Arequipa – Puno – Titicaca – Cuzco – Lima. Na poti pa seveda še kup drugih stvari (oaza Huachachina, Paracas in Ballestas, kanjon Colca….) .
Celotna pot je potekala z busi, najdaljša vožnja je bila 8 ur (Nazca – Arequipa, ter Puno – Cuzco). Iz Cuzca v Limo seveda Avion, ker se voziš lahko do 30 ur (piše v LP).
Peru ni draga država, veliko pa ti lahko ponudi!!! za spanje imaš na netu posebne strani, kjer si lahko vnaprej poiščeč sobo.
PERU JE ZAKON!!!!!
Za letos je pa tudi mene skrbelo, kako bo, samo razdalje niso tako velike (iz BA lahko prideš v Asuncion v enem dnevu z busom ali v 1,5 h z avionom).
Hakuna matata (no problem)
Martina
Bolivija je bla del moje daljše južnoameriške ture. Mi je bla tolk ušeč, da sem ostal tam cel mesec. Prevažal sem se večinoma z avtobusom, nekaj tudi z džipom (iz San Pedro de Atacama v Čilu do Uyunija v Boliviji), v Amazonijo sem pa letel z avionom, saj so ble ceste na koncu deževne dobe neprevozne. Kar nekaj sem tudi prepešačil. Vožnjo s kolesom sem takrat preskočil, pa mi je še danes žal. Za vlak pa ne vem, ali sploh kakšen vozi po Boliviji.
Za vize ne vem, kakšna je trenutna situacija. Pred 7 leti, smo jo rabili tako za Bolivijo kot tudi Peru.
Pozdrav! Kemo
ojla popotniki!
prvič sem zasledila ta forum a sigurno nisem gor zadnjič! Supe zadeva, da iz prve roke kaj izveš!
No, jaz sem bila pred dvema letoma en mesec po Braziliji – super! Bi šla še kdaj! Če koga še kaj zanima, pa naj kar vpraša.
Aja, letos tudi načrtujem kako mesečno potovanje pa še nimam najbolj ideje. Amerika naj ne bi bila, mogoče bolj tam Azija in tam okrog. Nasveti?????
Lepo soboto!
Forum je zaprt za komentiranje.