Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice bianco potovanje

bianco potovanje

odpraljam se na potovanje v spomladi, šla bom sama.
a mi lahko kdo svetuje kakšne posebne destinacije. sama nisem pretirana avanturistka, vendar ne bi ravno šla rada v nek hotel, kjer bom vegetirala teden ali morda malo več dni.
rada bi kaj videla in kaj doživela.

predlogi?

hvala vnaprej.
lp

Hm, to je pa čist odvisno, kolko dnarja, kolko časa (samo en teden?), kaj druzga si želiš kot ležanja pod palmo, koliko kulturnega šoka lahko preneseš, kako razmišljaš o varnosti, kje si že bila in katera kultura oz. del sveta te zanima…..

Mogoce en hiter skok v Egipt.

ja, za to potovanje bi rada “žrtvovala” okoli 200 jurčkov, ne bi šla sam ležat, kot sem zgoraj navedla, bi rada vseeno kaj videla – kakšne zanimive kraje – ne tako klasične – klasične variante najdeš itak v ponudbah turističnih agencij.

vleče me proti jugu – zaradi časa pa tudi ne preveč daleč. razmišljam o portugalski npr. ali morda italiji pa podrobneje.
slišala sem, da je na portugalskem poceni rent-a-car, vendar ne vem, če to drži tudi samo za eno osebo.
rada bi potovanje, ki bo malo mešano 🙂 mal lepih razgledov, mal pa tudi kakšnih posebnih znamenitosti.
za vzorec: zanimiv mi je gibraltar, rada bi prišla do oceana, zanimiva so mi polja cvetja v provansi…

kakršenkoli nasvet je dober :))))

hvala.

pojdi v turčijo:
1. je blizu,
2. je varna,
3. hrana je dobra,
4. folk je prijazen,
5. ni drago.

Portugalska se zdi dobra destinacija, o rentacarih pa ne vem popolnoma nič. Jst sem potovala z vlakom. Provanse ne poznam, tako da ti tu ne morem pomagat…kaj pa Turčija (sicer še nisem bla, ampak sem razmišljala, da bi bla prva destinacija, kamor bi šla sama)…seveda na lastno varianto – je pa po moje dost turizma.
Lepo se mej, pa uživaj kamorkoli že greš.

Aja, za 200 jurčkov bi lahko šla tudi v Indijo, če bi dobila kakšen kul letaski prevoz…po moje zna bit zanimivo, če greš sam.

No ja, catji definitivno ne bi priporočil Indije, če ona razmišlja o Portugalski. Kulturni šok je prevelik.

Oj,
sama se še nisem na potovanje odpravila sama, a veliko sem jih srečala ki potujejo sami, tako da kar pogumno na pot. Zase ne vem kdaj bom zbrala pogum in se odpravila sama, morda takrat,ko mi ne bo za iskat sopotnika/ce za željeno destinacijo.
No moram reči, da sem se sama odpravila v Turčijo sicer z agencijo Ilirika, a le do hotela , potem pa naprej sama, a je šlo.
No ena izmed destinacij za potovanje na katero bi se tudi sama odpravila brez sopotnika je zagotovo Irska, kjer sem sicer že bila, a je še ostal cel J-Irske nepodelan. Prijazni ljudje, nikakršnega občutka, da ne bi bilo varno.Skratka krasno in nepozabno, to je država v katero se lahko znova in znova vračaš, tudi jaz se bom še zagotovo vrnila.
Če te morda karkoli zanima v zvezi s to destinacijo, ti lahko napišem kar precej.
l.p.

Različni ljudje različno doživljamo kulturne šoke. Zase moram rečt, da ga doživim predvsem takrat ko pridem nazaj v Slovenijo in rabim ful več cajta, da se vklopim v naš način življenja in razmišljanja kot pa obratno. Je pa morda res bolje, da gre Catja po Evropi, če v tej smeri razmišlja. Indijo sem predlagala predvsem zaradi denarne zmogljivosti in drugačnosti.
Lp, anka

Ma ja, sej po eni strani imaš prav. Samo ne vem… res ne bi priporočal indije kar tkole, da padeš tja med vse indijce, ki ti res tezijo na vsakem koraku.

Turčija je čez glavo… ravno prav eksoticna, ravno prav neevropska, zraven pa še vedno tako domača in varna…

ste me prav presenetili s tole turčijo.

o njej res nisem razmišljala kot o varni in domači deželi. zanimivo.
kakšna posebna priporočila glede turčije? način potovanja? avto? vlak? letalo?
hoteli? youth hostli?
posebne destinacije, ki jih je treba videt? (razen kapadokije hehe).

lp

A si ze kaj blizje odlocitvi? Jaz sem bila pred takim bianco potovanjem pred kratkim in sem se odlocila za Portugalsko, tako da odhajam ravno to soboto. Ce ti ni prezgodaj, se lahko pridruzis :-). Dva tedna v okviru 200 tisoc. Ce te zanimajo podrobnosti ali kako se je zares izslo, mi javi.

V Turciji pa sem bila lani, ampak samo v Istanbulu in moram priznat, da mi je bil malcek nadlezen, so mi kar naprej ponujali druzbo, to pa ti po deseti taki ponudbi v enem dnevu kar malo dosadi. Ampak mogoce preostala Turcija ni taka. Poleg tega sem bila pod vplivom poti po bozanski Grciji, ki ti jo absolutno svetujem.

Ciao!

Turčija ima eno izmed najbolj učinkovitih avtobusnih omrežij na svetu. Ne moreš verjeti, kako to vse funkcionira. Vlaki so zanič in počasni in sploh ne uporabni za potovanje.

Prav tako imaš precej možnosti potovanja z letalom po turčiji, ker imajo v turčiji tudi svoje low cost prevoznike

Hostle imaš povsod, prav tako hotele. Meni se je zdelo, da hostli niti niso poceni, dočim pri hotelih imaš pa že kar nekaj izbire pri 20+ € na noč.

Tudi letalo do Istanbula ni drago, preveri koliko pride s Turkish airlines.

Kar se pa tiče destinacij: cela turčiaj je nora dežela, grških razvalin na odmet, kapadokija je itak edinstvena, potem v istanbulu si lahko brez problema cel teden in ti ne bo dolgčas. Kupi lonely planet, pa boš videla…

hej,
zanimivo. zal mi je prezgodaj, imam se nekaj obveznosti, pa tudi dopust v sluzbi si moram zrihtat toliko prej in uredit vse potrebno. se pa priporocam za tvoje izkusnje iz prve roke, zelo bi bila
zeljna slisati vse sorte informacije, ko prides nazaj 🙂

uzivaj in se javi, ko se vrnes. lahko tudi po mejlu, ci ti to bolj odgovarja.

lp
Katja

Hej Jake,
kje pa dobim Lonely planet? Kje se jih da kupit? Turcija se mi je zdela zmeraj zanimiva, slisala sem res tudi prej ze same pohvale glede potovanj tja.
Pa tudi to, da je ostala Turcija cisto drugacna od istanbula (tam sem ze bila).
Pa res mislis, da da je varno potovanje same zenske tja?

LP
Katja

Čau!

Ni problema, dobiš informacije iz prve roke kmalu (na žalost ta potovanja minejo vedno prehitro).

By the way, kako pa ti je bilo v Istanbulu?

Lep dan ti želim!

to je bilo že veliko let nazaj. bil je bolj kratek študentski izlet.
pokrajine do tja (avtobusna vožnja) se spomnem in me je bila zelo všeč, samo mesto pa ni naredilo name pretiranega vtisa. vse mošeje in ostala kulturna dediščina v samem mestu je zelo raznolika in že zaradi tega zelo zanimiva (mešanje različnih kultur), torej vredna ogleda.
slab vtis so naredili ljudje, saj so bili takrat kar vsiljivi za moje pojme – še posebej v bazarju, kjer si vprašal za smer, pa so rekli, da ti jo pokažejo, če kupiš usnjeno jakno.
če povzamem, turčija se mi je zdela zanimiva, vendar nisem dobila takšnega zaupanja v ljudi, da bi lahko rekla, da je domača dežela. zato imam tudi dvome iti sedaj tja SAMA.

Na osnovi Istanbula se niti jaz ne bi odlocila it po Turciji sama, ceprav je menda Istanbul popolnoma dugacen od preostale dezele, tako vsaj pravijo.
Ce te se vedno vlece tja, si poglej si tale naslov: http://www.turkeytravelplanner.com/
Mogoce ti pomaga pri odlocitvi.

Meni je Turcija tudi pri srcu, ce je le mogoce pojdi z avtomobilom. CE se ti da voziti tko dalec lahko, drugac mas pa se moznost trajekta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close