Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Oskarjeva Sinajska pravljica

Oskarjeva Sinajska pravljica

Mene pa zanima, če je bil že kdo na Oskarjevem potovanju Sinajska pravljica. Zanimajo me vaše izkušnje, ali vam je bilo potovanje všeč? Kako zgleda bivanje pri Beduinih, safari po puščavi?

Nič posebnega ne more biti.

…nekdo, ki verjetno prvic slisi za Oskarja…

Ana, jaz osebno z Oskarjem nisem potovala, lahko pa ti iz druge roke povem… Od prijatelja oče je bil z Oskarjem na potovanju po Egiptu in je nazaj prišel tako zmešan, da ne moreš verjet… Če so ti všeč razburljiva potovanja, spanja pod zvezdami in kosila v pesku… potem je Oskar pravi zate. Njegova potovanja so doživeta in delana na osnovi popotništva… Nobenih nobel hotelov…
Uživaj, Martina

Že večkrat sem potovala z Oskarjem, tudi v Egiptu sem bila. Kot je napisala Nefretete, tako približno izgleda. Če te kaj konkretno zanima, vprašaj…
LP

Potovati z Oskarjem je več kot čudovito. Prva liga :))), ne moreš zgrešit.

Kot rečeno, nič posebnega.
Kaj pa je to spanje pod zvezdami, kosilo v pesku….in to za velike denarce.
Oskar je eden izmed najdražjih, velikokrat še dražji od Kompasa, ki v turizmu prednjači.

Prijatelja gresta vsako leto na potovanje z Oskarjem in sta navdušena!

Lika – Oskarja in Kompasa ne moreš primerjat, ker ne ponujata enakih storitev.

No, res je da so cene zelo visoke in popusti za otroke izjemno nizki, tako, da je za družinsko potovanje to praktično neizvedljiva opcija, ker si takoj pri miljonu.

Zanimiva trditev. A iz lastnih izkušenj? Z Oskarjem sem veliko potovala in verjemi, da sem gledala tudi ponudbe drugih agencij. Potovanja ponavadi niso primerljiva, če pa že so, je pa Oskar cenejši ali pa enakovreden drugim tega ranga. Je pa žalostno, da vse več ljudi, ki gredo na takšna potovanja (ker je pač v Sloveniji kao popotništvo postalo in) ne razume prednosti takšnih potovanj in ne vidijo stvari, ki bi jih morali videti, ampak se obešajo na zvezdice v hotelih in podobne stvari….

Moja pripomba je veljala Liki, da ne bo nesporazumov.

jaz sem v Egipt potovala z Vardom, sicer drago, vendar se je splačalo. Organizacija in vodenje ful na nivoju. Sicer pa sta po Egiptu (od juga proti severu) v lastni režiji potovala znanca, ki sta za mesečno potovanje porabila veliko manj, kot jaz z agencije

Zanima me, kako je s higieno na 4-dnevnem safariju po puščavi. Kje se umiješ, pa WC? Ali spiš v spalki pod milim nebom? Vse to si želim, ampak malo se pa tudi bojim, kako bi bilo, kako bi se znašla v drugačnem svetu.

Enkrat se spi v oazi, kjer je WC in tudi tekoča voda. Umiješ se lahko, ni problema. En večer pa se spi v puščavi, mi smo bili enkrat res pod milim nebom – hotel tisoč zvezd – enkrat pa smo spali pod enim beduinskim šotorom. WC v naravi, za vsakim grmom ali skalo, ki ga najdeš, umiješ pa se lahko z vodo iz plastenke. Saj ni tako hudo za preživet, meni in tudi mojemu nečaku je bilo prav všeč. Spalko pa moraš imeti kar tja do nule ali pa se oblečeš vse, kar imaš, ker zna biti prav mraz. Tudi če greš v tople kraje, kot je Egipt, ti kakšna topla trenerka ali pulover ne bo čisto nič odveč. Če ne v puščavi, pa pri vzponu oz. na vrhu Mojzesove gore. Kar odloči se in pojdi. Ta program je zelo razgiban, skozi se kaj dogaja in če ne pričakuješ ravno hotele 5*, ti sigurno na koncu ne bo žal, da si šla.

nefretete pise:
“….Nobenih nobel hotelov….”

tudi ce si v nobel hotelih imas lahko razburljivo potovanje polno dozivetij, na osnovi popotnistva

… defenitivno odpadejo nobel hoteli pri meni… Zakaj zmetati ne vem koliko denarja za tistih par uric spanja v hotelu… Meni je važno, da je v sobi postelja in wc s tušom… Kakšna je pa opremljenost v sobah se mi pa gladko j..e..:)

… nobel hoteli ali “fensi” ali “moderni” ali kakorkoli že hočeš, pač pri Oskarju odpadejo, zato ne hodi z Oskarjem… Če si doživetja nabiraš v nobel hotelskih sobah… Z Oskarjem se to ne bo išlo, bo premalo časa :)))))

Lep pozdrav pa brez zamere
Martina

nefretete:

narobe si razumela
– jaz tud spim v hostlih
– pa v sotorih, ki se lomijo ponoci od viharja
-pa pri Hmongih, ko celo noc ne spis, ker se svinje derejo pod teraso
– pa tud 5 zvezd hotele uporabljam: pac odvisno s kom grem
ne pa mi rect, da ne morem

-doziveti npr.Bangkoka, ce spim (karikiram) v Sheratonu, podnevi pa se prevazam popotnisko s tuk tuki, songhteawsi ali kaj ze, lok.busi…ali pa me v Burmi nosijo na nosilih.

Bravo!!

Hvala za spodbudo in izčrpne informacije. Zanima me še, kako se voziš po puščavi, verjetno z džipi? Kakšni so, za koliko oseb? Kako pa je s prtljago, ali imaš lahko mali kovček ali je to neprimerno? Ali je treba prtljago dosti nositi, ali ti jo dostavijo do tja, kjer jo potrebuješ?

Džipi so Toyota predelani za 6 oseb. Vožnja nič kaj preveč udobna. Prtljaga je v kovčkih na strehi. Pri sebi imaš nahrbtnik. Prtljage ti ni treba nič nositi. Mogoče samo opomba, da je za tovrstna potovanja škoda Samsonite kovčka.

Zame je kljub temu Oskar zakon.

Najboljše je, da imaš nahrbtnik, večjega daš na streho džipa, manjšega pa imaš pri sebi. Nošenje prtljage je samo takrat, ko se seliš iz avtobusa v hotel. Pa še takrat si lahko privoščiš, da ti ga hotelski fant prinese in odnese iz sobe. Pazit moraš samo, da ti ga ne naloži v napačen avtobus…
Tudi zame je Oskar zakon, zadnja leta potujem samo z njim, takole dvakrat letno si privoščim odklop v njegovem stilu…

Kakšna osnova za popotništvo pa je hotel, hallo?!
Ali ti sploh veš kaj je to popotništvo? Hotel, samsonite, kovček.. Na kakšni osnovi pa je to popotništvo?
Saj si vendar vsi turisti v hotelih ogledujejo vse znamenitosti, ki so v tistih krajih, trekinge, se prevažajo s tradicionalnimi prevoznimi sredstvi, gredo na safari, pa to še ne pomeni popotništva. Mislim, da ti še veliko manjka do popotništva.
Marko

Sicer nimam pojma o Oskarjevi Sinajski pravljici, ti pa lahko povem zanimivo izkušnjo iz “večerje” pri “beduinih” na Sinaju (konkretno: v bližini Sharm El Sheikha)
Skratka…prijahaš na kamelah…cca 1 uro to traja (sončni zahod pa to…), in “beduini” imajo prižgane bakle pred šotori. Pa hrana že čaka (nič posebnega). Po hrani je “zabava s plesom”, kar pomeni, da eden od “beduinov” bobna na prazno kovinsko kanto…eden prepeva…eden pomaga…
Vmes se pa malo pogovarjajo….
te zanima kaj prepevajo? vsekakor ti misliš, da beduinske “narodne”. No pa jih ne. Prepevajo kar nekaj, navadno lokalne arabske šlagerje. Tisto kar se vmes pogovarjajo je pa navadno opravljanje naivnih turistov in predvsem turistk, ki sedijo in uživajo ob zvokih “beduinske” glasbe oziroma poplesavajo skupaj z “beduini”….
Da ti vidiš kako so bili fantje presenečeni, ko so zaslišali v domačem arabskem jeziku pripombo, naj že enkrat nehajo opravljat in svinjat in naj raje prepevajo dalje brez komentarjev v stilu “ti, kaj naj pa zdaj zapojem…ah, saj ni važno, saj itak ne vedo za kaj gre….”
Dobesedno oči so jim ven padle, hahahaha

Predvsem se moraš zavedati, da je vsa Arabija en velik biznis in nobena pravljica. Ne glede na to s katero agencijo greš.
Arabcev se razumeti ne da, to je drug svet bil in bo. To vzemi v zakup. In uživaj…Arabsko pa itak verjetno ne razumeš, torej bo vse OK !

ARABIJA JE PRAVLJICA!!! nismo ti zej mi krivi k so te nategnili beduini… kaj pričakuješ “a-la carte” večerjo, ko prideš v bediunsko vas.. ?? pa še to: me zanima, kaj bi ti prepeval kitajcem, ki bi jim mogel za lastno preživetje kuhat zelje in krompir in to verjetno vsak dan, ko bi si hodili ogledavat našo slovenijo??!

Zato pa, vsak konec sveta je lep in poseben, predvsem pa drugačen od našega konca!!!

Torej Arabija je pravljica!!!

Se strinjam z Recmuralom. Tudi turistični vodiči lahko nakladajo kar koli hočejo, ker kdo pa
ve ali je vse povedano resnično. Eh, tudi to je turizem. Glavno da se služi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close