Najdi forum

tajska-vietnam

le pozdrav!Mene pa zanima, kako je najbolj pametno oz poceni iz bangkoka (tajska) priti v vietnam. hvala za odgovore

Živjo!

To je pa sedaj tako…z vlakom ne moraš…če greš preko Kambodže se boš “cjazila” z busom ali ladjico..isto je pa preko Laosa…vozijo avtobusi, ki niso dragi!
Mi smo šli po vzhodu Tajske preko severnega Laosa v Vietnam , za vožnjo smo porabili kar par dni…nam se sicer ni mudilo!
Cene….itak je vse zelo poceni!
Dobiš pa v Bkk-ju tudi ugodne letalske variante!

lp

urška

ojla!

hvala ti za odgovor. Zanima me se koliko je to par dni (2,3,4,..) in priblizno koliko je stalo to in ali se potem bolj splača it z letalom. Zanima me tudi iz katerega kraja na tajskem ste se odpravili v vietnam?ali kaksna direktna linija avotbusev na tajsko? in samo se ali poznas kaksno internet stran, kjer bi se dalo kaj več izvedeti o teh prevozih v vietnam in nazaj iz vietnama na tajsko. hvala za odgovor se enkrat! lp

Tu je najbolj nadrobno o kopenskih premikih, kar sem našel na netu:

http://www.talesofasia.com/cambodia-overland.htm

Me pa zanimajo poročila iz prve roke. Tudi o letalskih povezavah Bkk-Siem Reap.

Bok.

Ce si bos vsaj za 1 dan ogledala Angkor Wat ter za 1 dan Pnom Penh si lahko v treh dnevih BKK . Saigon.

Ce si ze tam je skoda preziveti tam samo tak malo casa. Ce pa ze nimas casa potem pa pojdı v 7eleven store (na vsakem eku je) pa vprasaj za low cost airlıne al pa na kaki agenciji na Khaosan Rd. Po mojem bi mogla priti v Saigon oneway pod 100 dolarji.

l.p.

p.s. ce pa bos potovala po kopnem skoz cambodio pa se lahko javis na rubio_sanchez@yahoo.com (prosim po 26. feb. ker sem trenutno se v Libanonu) pa ti bom dal kak nasvet.

k.james

Kolikor je meni znano prav low cost med BKK in SGN z letalom ne bo šlo – no, vsaj zame dobrih 200$ (Thai, enosmerna) ni prav poceni.

Drugače pa – kaj če bi se pred tako splošnimi vprašanji prej potrudili in vsaj 3 minute namenili brskanju po netu – neverjetno kaj vse lahko človek odkrije s čisto malce truda.

Pa še – kaj če bi dajali nasvete iz izkušenj in ne iz “predvidevanj” (npr. po mojem bi mogla….)
Ko bo med deželama letel Ryanair (ali pa AirAsia, če imate raje bolj verjetne dogodke) bo cena verjetno res manj kot 100$, dokler si pa potnike delita Thai in Vietnam Airlines so pa cene nekoliko višje.

In bistvo: najbolj utečena poceni varianta je iz BKK do meje s Kambodžo (vlak/bus/kombi) – naprej do Siem Reapa (pick-up) – Phnom Penh (ladja/bus) – in potem do Saigona (bus, bus)

hvala vsem, ki ste odgovorili in vsaj malce pomagali. seveda vem, da lahko mnogo informacij najdem na internetu. Vendar tam so večinoma ponudbe raznih agencij, ni pa veliko mnenj različnih popotnikov. Mislim, da je ta forum namenjen prav izmenjavi izkušenj in mnenj popotnikov. Seveda pa nihče ni prisiljen, da na vprašanja odgovarja in tudi ni potrebe, da se v pogovore vključuje, če potem kritizira vprašanja in odgovore. Ali mogoče ni tako, MarkoP?

Iz Bangkoka leti AirAsia v Hanoi, cena pa variira glede na datum, zato sama poglej na airasia.com. Je pa pod 100 USD.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close